De Hele Olifant - nieuwsbrief - april 2014

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.


Lieve mensen,

Na mijn laatste nieuwsbrief van afgelopen januari is hier eindelijk weer een nieuwe nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en de agenda rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld, de Duitse editie die binnenkort verwacht wordt, de vorderingen van het boek over 'Samenlevingen in Balans' en mijn streven om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, en dat alles op zo’n manier dat we een wereld kunnen creëren die bijdraagt aan het welzijn van alles (dus inclusief de natuur en de planeet als geheel) en iedereen.

Het laatste nieuws over het boek 'Samenlevingen in Balans'
Allereerst is hier het laatste en toch ook wel verrassende nieuws over de ontwikkelingen rond het schrijven van het boek over 'Samenlevingen in Balans' – een term die ik gebruik voor 'samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel vormt van alle aspecten van de cultuur’: ik blijk namelijk niet één, maar twee boeken aan het schrijven te zijn…
Hier is een korte inhoud van het voorafgaande: Het begon begin oktober 2013. Toen maakte ik de afspraak met mijn uitgever voor de deadline/birthline van 1 juni 2014 en dus om dan het manuscript klaar te hebben… Ik had toen al een aantal jaren onderzoek gedaan, en nu was de tijd aangebroken om al die informatie geordend en overzichtelijk op te schrijven… Dus heb ik vanaf dat moment afgezien van de presentaties waar ik toen al afspraken voor had gemaakt, continu aan het manuscript gewerkt.
Twee boeken
Eind januari 2014, dus toen bijna de helft van de 8 maanden die ik daarvoor had, voorbij waren, had ik een uitgebreid gesprek met de mensen van Ankh-Hermes. Toen ik dat gesprek voorbreidde kwam ik tot mijn verrassing tot de conclusie dat – net als toen ik De Hele Olifant in Beeld  aan het schrijven was – ik niet één boek aan het schrijven was maar twee… Tenminste, ik ontdekte dat als ik zo door zou werken het resultaat twee keer zo dik zou worden als gepland. Bovendien was het de vraag of ik dat alles wel voor 1 juni af zou krijgen. Daarom heb ik de mensen van Ankh-Hermes voorgesteld om akkoord te gaan met twee boeken, waarvan alleen het manuscript voor het eerste boek 1 juni af zou zijn en het manuscript voor het tweede op een later moment zou komen en daar zijn we het over eens geworden! Het bijzondere van de situatie is, dat ze blijkbaar zoveel vertrouwen hebben in wat ik schrijf, dat we afspraken voor het uitgeven van het boek hebben gemaakt nog voordat het manuscript klaar is en dus ook zonder dat ze dat hebben kunnen lezen…
Het contract en 15 oktober 2014 als verschijningsdatum
En zo kan het dat ik net vandaag het concept contract heb ontvangen voor dit eerste boek, waarvan de titel zal zijn ‘Samenlevingen in Balans’ en de ondertitel ‘Naar een toekomst in harmonie met de universele wetten’. Inmiddels zijn er nu 6 van de 8 maanden voorbij en heb ik nog 2 maanden om het manuscript voor dit eerste boek af te krijgen. Dat betekent nog twee maanden flink doorwerken, maar het betekent ook dat we hebben afgesproken dat het boek 15 oktober 2014 al zal verschijnen!
Een trilogie
Wat ik zo ook begrijp – leven in overgave is vol verrassingen…  - is dat ik in feite bezig ben met een trilogie, waarbij De Hele Olifant in Beeld de basis vormt. Het boek Samenlevingen in Balans helpt te begrijpen, dat er twee systemen voor samenlevingen bestaan, nl. Samenlevingen in Balans en Samenlevingen uit Balans, wat het onderscheid is tussen die twee, hoe Samenlevingen in Balans uit balans kunnen raken en dat bij dit alles onze staat van bewustzijn primair is. Dus aan de hand van dit boek kunnen we er bewust voor kiezen om toe te werken 'naar een toekomst in harmonie met de universele wetten'. Dus om het pad in die richting in te slaan.
Het derde boek
En het derde boek en dus het andere boek over Samenlevingen in Balans zal dan dieper in gaan zowel op de organisatie van Samenlevingen in Balans als op de vele verschillende details daarvan. Dit boek zal echter nog even op zich laten wachten, want als ik het manuscript voor het eerste boek af heb, ga ik eerst even wat tijd nemen om uit te rusten en mijn sociale leven weer op te pakken. En natuurlijk wil ik dan ook eerst weer ruimte hebben om op uitnodigingen voor presentaties in te kunnen gaan.
Het boek over Leren
En als deze trilogie er is… dan ga ik natuurlijk het boek over opvoeden, leren en onderwijs in lijn met de universele wetten schrijven, want daar was het me allemaal om begonnen…

De Hele Olifant in Beeld
Tot mijn grote vreugde heeft het onderzoek naar en het schrijven aan het boek Samenlevingen in Balans voor mij één ding heel duidelijk gemaakt, namelijk dat de enige echte oplossing voor de lange termijn wereldwijd een toekomst is die in lijn is met de werking van de universele wetmatigheden. Het is een zeer indrukwekkend proces om dat aanvankelijk alleen innerlijk te weten, en om daar dan vervolgens op vele manieren de onderbouwing en dus ook de uiterlijke bevestiging van te vinden. Op die manier lijkt ook het boek De Hele Olifant in Beeld nog meer betekenis te krijgen. Allereerst heb ik dit boek over de universele wetten geschreven in de hoop dat mensen het kunnen gebruiken om de universele wetten in de praktijk van hun leven toe te passen en zo hun manier van leven in lijn te brengen met de werking van de universele wetmatigheden. Daarnaast hoop ik nu dat het ook een basis boek zal zijn bij het creëren van een nieuwe samenleving.
Vorige presentaties
= Op 5 februari was ik in Wilnis voor een presentatie 'De Hele Olifant in Beeld'.Terwijl dit aanvankelijk een besloten bijeenkomst was op uitnodiging van ZZP Vereniging De Ronde Venen (ondernemersvereniging), werd het tenslotte toch opengesteld voor iedereen en was het zaaltje redelijk vol.
= En op 15 februari was er voor de tweede keer een dag ‘Het Lied van de Hele Olifant’ samen met Jan Kortie. Dat was opnieuw een heel bijzondere dag, ook dit keer volgeboekt nu met zo’n 120 mensen. Jan en ik hadden allebei het gevoel dat we deze dag elkaar nog beter aanvulden en we hebben zeker het plan om ook nog een derde dag samen te gaan doen.
= In februari was er aanvankelijk ook nog een Conferentie over Pesten gepland, maar die werd afgelast en uitgesteld naar oktober, en aanvankelijk bestond er het plan dat ik daarvoor - net als vorig jaar – uitgenodigd zou worden om de link te leggen tussen mijn werk en pesten. Echter vorige week is de organisatrice van gedachten veranderd en voor zo ver ik het begrijp wil zij zich nu vooral richten op mensen die kort iets komen vertellen en iets dat de deelnemers direct de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen. En in dat kader heeft ze mij laten weten dat dat betekent dat mijn bijdrage daarom zal vervallen…

De Duitse Olifant
De verwachte verschijningsdatum van de Duitse Olifant is april 2014. Dat is al heel snel, maar ik heb recent even niets gehoord, dus in de volgende nieuwsbrief zeker meer hierover.

De agenda voor 2014
En dan is hieronder weer mijn agenda. Voor de zomer heb ik nog twee uitnodigingen en dan zijn er nu al een paar presentaties in de tweede helft van het jaar. Ik ga er vanuit dat daar de komende tijd nog wel het een en ander bij zal komen. Bekijk zoals altijd voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website:


Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag 21, 22, 23 en 24 juni 2014, in Dalfsen bij Zwolle
Korte presentaties en vertellingen over 'De Hele Olifant in Beeld', 'Samenlevingen in Balans', 'Leren en Onderwijs in Balans' dit keer ook met het accent op mijn persoonlijke ervaringen, tijdens de internationale 'Wisdom Gathering of Gratitude 2014' georganiseerd door Stichting Seven Generations

Programma:

meer informatie volgt nog

Plaats:

bij centrum Isis Sofia aan de keizersteeg in Dalfsen

Kosten:

meer informatie volgt nog

Aanmelden:

Op een later moment via de online ticketshop

Meer informatie:

Meer info zal volgen op de website van Stichting Seven GenerationsDonderdag 26 en vrijdag 27 juni 2014, in kasteel De Berckt, Baarlo

Presentatie 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' tijdens een tweedaagse van het
programma "Touching the Community Soul" voor beslissers, beïnvloeders en/of uitvoeders op het gebied van organisatieontwikkeling, georganiseerd door Erik Mandersloot als onderdeel van het Strategy Center, Nyenrode Business Universiteit. Zie voor meer info de website en
Nyenrode Business Universiteit


Woensdag 8 oktober 2014, Roermond/Vlodrop
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van de Bewuste Zaak van Marlène Dohmen

Programma:

aanvang 20.00 uur

Plaats:

Hampshire Boshotel, Boslaan 1, 6063 NN Vlodrop/Roermond, www.boshotel.nl

Kosten:

€ 15,- inclusief koffie/thee (vooraf en in de pauze)

Aanmelden:

vanaf half februari via www.debewustezaak.nl, onder de tab 'prijs en contact'
tot die tijd via info@debewustezaak.nl

Meer informatie:

binnenkort op www.debewustezaak.nl (momenteel nog niet geactiveerd)Zondag 26 oktober 2014, Veenendaal
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van de open geloofsgemeenschap NPB
afdeling Veenendaal

Programma:

aanvang 10.00 uur

Plaats:

Vijftien Morgen 2 te Veenendaal

Kosten:

meer info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

bij Els van Duijvenbode, tel. 0318 526027Vrijdag 7 november 2014, in Amsterdam
Presentatie 'Samenlevingen in Balans' op uitnodiging van de 50+ groep van de Dominicus
gemeente in Amsterdam

Programma:

meer info volgt nog

Plaats:

Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Kosten:

meer info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

meer info volgt nog

 

 

Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries