Reacties van lezers en lezeressen op het boek 'De Hele Olifant in Beeld'

Reacties zijn welkom:
Hieronder vind je in chronologische volgorde een bloemlezing van de ontvangen reacties van lezers en lezeressen op De Hele Olifant in Beeld. Mail naar marja@marjadevries.nl om je eigen reactie te sturen. Voordat ik een (gedeelte uit een) toegestuurde reactie zal plaatsen, zodat het weer andere mensen kan inspireren, zal ik uiteraard eerst je toestemming vragen. Dus aarzel niet om je reacties te sturen.

 

 

Een meesterwerk wat betreft overzichtelijke uitleg van ongrijpbare materie
8 augustus 2023
: “Ik ben je boek De Hele Olifant in Beeld aan het herlezen. Soms lees ik wel 3x een bladzijde over om de inhoud te verwerken. Steeds valt het me op hoe overzichtelijk je deze ongrijpbare materie hebt weten uit te leggen en herkenbaar te maken in deze dagelijkse realiteit. Een meesterwerk op dit gebied. Ik herlees tegelijkertijd mijn lijfboek « Seth spreekt » gechanneld via Jane Roberts. In hoofdstuk 18 van dat boek worden de diverse vormen van bewustzijn bevestigd en wordt uitgelegd wat jij ook beschrijft in hoofdstuk 4. Nu ik de universele wetten er bij haal, herken ik zo duidelijk de 7 kosmische wetten in de gechannelde informatie van Seth en vallen veel verschijnselen en gebeurtenissen die hij vertelt op hun plek.
Ik bewonder niet alleen je intellectuele prestatie door dit boek te schrijven, maar ook je streven om dit alles ook zelf uit eigen ervaring te weten nog tijdens het verblijf in dit fysieke lichaam. Ik ervaar zelf hoe moeilijk het is en hoeveel toewijding dat eist en ik hoop, dat je ons op de hoogte hiervan houdt via je nieuwsbrieven.”
= Daphne Aafjes beeldhouwster

 

Feeling puzzled? Hier is het antwoord
8 juni 2022: "Lees dit boek en ons aardse bestaan wordt wat duidelijker."
= InneVier, op bol.com - 5 sterren

De mensheid is op zoek naar alternatieven en deze boeken reiken ze overvloedig aan
19 april 2022: "(Dit gaat voor beide boeken op): Zeer helder, systematisch en origineel geschreven en een aanvulling op mijn werk met mensen die tot Liefde (willen) komen.  5000 jaar patriarchale samenlevingen heeft ons op een kantelpunt gebracht waarin de dominante manier van leven en vechten niet meer levensvatbaar is. Deze gedateerde mensheid is op zoek naar alternatieven en deze boeken reiken ze overvloedig aan. De ‘vrouwelijke’ principes van creativiteit en receptiviteit, intuïtie en verbinding worden aangereikt als tegenwicht tegen alle destructieve krachten, die al zoveel lijden hebben teweeggebracht. Niet dat het 'mannelijke' principe niet goed zou zijn, maar het dient geworteld te zijn en geboren te worden uit het vrouwelijke, om zodoende beide polen te overstijgen. Na het lezen volgt het leven om de samenlevingen weer Hart te geven en hiermee een universeel bewustzijn te ontwikkelen waarin ons volle potentieel kan worden ontwikkeld. Dank voor dit geschenk."
= Naropa - spiritueel kunstenaar

Respect - veruit het interessantste boek dat ik ooit heb gelezen
8 april 2022: "Veruit het interessantste boek dat ik ooit heb gelezen. Ik sta in stomme bewondering voor de manier waarop ze complexe dingen eenvoudig weet uit te leggen, en dan nog in een prachtige taal. Respect!"
= Greet Vanlaer, Nieuwrode, op bol.com - 5 sterren

Toegankelijk en neutraal geschreven, het helpt in mijn communicatie met anderen
14 oktober 2019: "Je werk spreekt me enorm aan. Ontzettend veel dank voor al je werk; de toewijding om je in alle materie te verdiepen, alles zo helder en met krachtige taal uiteen te zetten en er tenslotte boeken over te schrijven. In mijn ogen een geniaal werk! De boeken helpen mij al in mijn communicatie met anderen, bijvoorbeeld als het gaat om wat goede/gezonde keuzes zijn (keuzes die constructief zijn voor en ondersteunend aan het Leven) of om het holistische beeld van de realiteit goed te kunnen onderbouwen/uit te leggen. Ik vind het ook mooi dat het zo toegankelijk en neutraal geschreven is. Daardoor kun je er ook met mensen uit verschillende geloofsrichtingen of culturen over praten (dat lukt mij tegenwoordig in elk geval aardig). Dat zie ik als iets heel belangrijks!"
= Barbara de Ligt


Zo compleet heb ik de zaken nog nooit op een rijtje gezien

17 september 2019: "Ik heb je boek "De Hele Olifant in Beeld"  met grote interesse gelezen. Ik ben echt blij met het boek. Ik voel me gezien, van mijn ervaringen als kind tot mijn reis door het leven, "gedwongen" me aan te passen, maar altijd zoekend naar iets wat ik verloren leek te hebben. Ook voor een jarenlang getrainde advaitist als "ik" stond er nog genoeg in om er veel plezier aan te beleven. Advaita heeft me veel gebracht, ook omdat ik niets "beters" kon vinden, maar ik heb het wel altijd als nogal mentaal ervaren en het “hart“ gemist.
Voor mij is jouw boek vooral bijzonder omdat je zo duidelijk aandacht besteed aan het vrouwelijk aspect van het universum. Zo compleet heb ik de zaken nog nooit op een rijtje gezien (in het Nederlands met name en ik heb toch aardig wat bladzijden weggewerkt intussen in mijn leven). Jouw boek is ook een geweldige wakkermaker en activator. Als ik ‘s morgens met mijn hondje fiets, tuimelen de inzichten door mij heen, bijna vechtend om "gezien" te worden. Bijzonder! Nogmaals dank daarvoor."
= Tjinta Janssen

This book had a profound influence on my spiritual awakening
1 september 2019: This book had a profound influence on my spiritual awakening because of my personal wanting to involve my ratio and intellect into the process.
= Jan Broux at goodreads

Uiterst belangrijk boek
19 februari 2019: "Een must voor iedereen, tijd dat iedereen dit leest en dat het verplichte leerstof in het onderwijs wordt."
= Eriekske, Oostende, op bol.com - 5 sterren

Wat een wijsheid, inzicht en verheldering
5 november 2018: "Via een klant is jouw boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ op mijn pad gekomen. Ik heb enorm genoten van je diepgaande en veelzijdige boek en doe dat nog elke dag. Wat een wijsheid, inzicht en verheldering van ‘hoe het zit’, wie we zijn en wat we hier te doen hebben. Iedereen die ik de laatste tijd spreek, beveel ik het aan."
= Tjerk Lerou - Lean Change Evangelist en Verander Coach

Verplichte kost voor iedereen die de werkelijk wil doorgronden
15 oktober 2018: "Zeer complete en gedegen beschrijving van de zeven universele wetten. Marja de Vries haalt haar kennis uit ongeveer alle wijsheidstradities van over de hele wereld. Zowel vanuit de wereldreligies, de oudheidkunde, als de natuurvolkeren. Daarnaast weet ze haar stellingen te onderbouwen met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen 30-40 jaar. Dat maakt dat bij iedere wet wel een beschrijving staat die aansprekend is voor je eigen referentiekader en daardoor een dieper weten raakt."
= Jolien op bol.com - 5 sterren


Het boek biedt een onderbouwde kijk op de realiteit
9 maart 2018: "Met veel plezier en gevoel van herkenning lees ik nu je boek 'De Hele Olifant in Beeld'. Ik lees het heel langzaam :) om het allemaal rustig te laten bezinken. Het boek biedt een nieuwe kijk op de realiteit die onderbouwd is door zowel spirituele tradities als de wetenschap, en het verhaal komt op mij heel nuchter over. Andere boeken ervoer ik soms als opdringerig, zweverig of ze lieten me met heel veel vragen achter."
= Louise van der Stok


Een rijke leerschool
21 september 2017:"De Hele Olifant in Beeld heb ik ervaren als een rijke leerschool. Wat was het mooi om langzaam maar zeker meer inzicht in de zeven universele wetten te krijgen. Ik ben een uitgesproken alfa-mens, dus de wat meer bèta-kant van het verhaal was soms lastig. Tóch wilde ik proberen te begrijpen en de aanhouder wint op den duur. Langzaam maar zeker vorm ik mij een beeld van wat je schrijft."
= Iris van Liere, leerkracht

Dankbaarheid
8 september 2017:
"Graag geef ik uitdrukking aan mijn dankbaarheid voor uw werk. Het is zo bevrijdend iets te lezen waarbij je een enthousiaste sprankel voelt: JA. Tegelijk open je het besef dat er meer is, dat we nog maar aan het topje van een ijsberg van mysterie staan en dat we zelf een groot deel van dat mysterie zijn. U heeft dat blije en verwonderde kind in me terug meer wakker gemaakt. En tegelijk realiseer ik me hoe krachtig ieder van ons is, als we maar dicht bij onszelf blijven... U geeft onze wereld kleur en hoop. Dank je wel."
= Lieve Vanderstappen

Het boek heeft mijn leven verrijkt
28 augustus 2017:"Zojuist heb ik je boek 'De Hele Olifant in Beeld' uitgelezen. Wat een bijzondere leeservaring, geweldig! Ik wil je van harte complimenteren met het boek. Het heeft mijn leven verrijkt. 
= Lies


Hoe vaker ik het lees, hoe beter ik het ga begrijpen en hoe enthousiaster ik word!
14 mei 2017:"Je boeken geven mij een breder zicht op mezelf en de wereld, ze maken mijn wereld groter. Het is mooi om te zien hoe alles in verbinding staat met elkaar. Je boek Samenlevingen in Balans heb ik nog niet helemaal gelezen. De Hele Olifant in Beeld wel. Een aantal keren zelfs en iedere keer boeit het me opnieuw. Vorig jaar had ik het boek meegenomen op vakantie. We hadden 4 dagen en nachten onophoudelijk regen. Ik heb me heerlijk op de bank genesteld met De Hele Olifant in Beeld en werd er weer zo door geraakt dat ik op een bepaald moment dacht: de regen is een zegen. Jouw boeken hebben voor mij een gelijksoortige waarde als de boeken van Deepak Chopra. Hoe meer ik ervan lees, hoe beter ik het ga begrijpen en hoe enthousiaster ik word."
= Elly Voskuilen, Almere


Nieuwe bijbel
22 maart 2017:"Mijn nieuwe bijbel. Een geweldig boek. Heeft bij mij echt een diepe snaar geraakt. Het leven volgens de Universele wetten leren we niet op school en dat zou wel zo moeten zijn. Ik snap meer van het leven en kan er nu anders in staan. Het vervolg: de Samenlevingen in Balans is ook een must read."
= Annehuubop bol.com - 5 sterren

Mijn bijbel
13 maart 2017: "Ik heb het boek 'De Hele Olifant in Beeld' meerdere keren gelezen de afgelopen jaren en begrijp steeds meer. Het is mijn bijbel. Ik ben een opleiding aan het schrijven voor mensen die paarden coach willen worden en gebruik daarbij de universele wetten en het principe van de Gulden Snede. Overigens vind ik je zo respectvol naar het onderwijs en de wetenschap."
= Yvonne Smit


Receiving so much guidance from this book

13 februari 2017: "I have received so much and still receive so much guidance from your work.  I am fascinated still and still re-reading over and over as I apply the wisdom every day it is vast! Much gratitude!" 
= Carole Gardiner


Verrassend, een andere dimensie!

1 november 2016: "Het geeft je andere inzichten die je blikveld vergroten, prachtig!"
= MTSimone op bol.com - 5 sterren

Inspirerend en geestverruimend
4 oktober 2016: "Wanneer er universele regels & wetten zijn voor iedereen en alles op aarde en het universum. Dan weet dit boek 'De Hele Olifant in Beeld' van Marja de Vries dit zeer aanneembaar te maken door de duidelijke uitleg en vele verwijzingen. Het boek is een verrijking voor iemand die zijn of haar bewustzijn wil verhogen en meer wil weten over waarom we soms zo verschillend kunnen zijn als individu. Maar toch ook kunnen zeggen dat we allemaal uit hetzelfde hout (trilling) gesneden zijn. En of we misschien toch met onze gedachten en concentratie uitkomsten kunnen beïnvloeden. Na het lezen van dit boek kun jij in ieder geval jouw antwoord geven op dit soort vragen."
= T. J. C. van den Blink op bol.com - 5 sterren

Het boek geeft taal aan dingen en verbindt losse stukjes inzicht
30 augustus 2016: "Heel vaak pak ik jouw boek... Het geeft taal aan dingen die ik weet, verbindt voor mij losse stukjes inzicht. In mijn werk zie ik veel van de principes die je beschrijft terug. Ik wil je heel erg bedanken voor alle levensenergie die je aan dit juweeltje besteed hebt. Ik denk dat het veel goede vrucht draagt. Met diep respect."
= Eva Susan van der Ploeg

Ik heb genoten van je mooie boek "De Hele Olifant"! Super!
18 november 2015: "Wat heb ik genoten van je mooie boek "De Hele Olifant"! Super! Heeeeeel veel dank. Velen hadden mij al getipt dat ik die eens moest lezen. Ik had al een hele riedel gelezen (Sogyal, Tolle, Jaworski, Kubler-Ross, etc), maar ik wilde nog meer weten over de universele wetten etc. Wat je zegt over liefde, de wet van aantrekking, je zielendoel, geven en nemen (balans), gevoel vs verstand etc etc. Spot on – feest van herkenning."
= Bert van Dam


Intuïtief het inzicht waarnaar zo veel mensen op zoek zijn
16 november 2015: "Direct na verschijning heb ik uw boek 'De Hele Olifant in Beeld' gelezen, om niet te zeggen 'verslonden'. Het gaf antwoord op allerlei vragen en voelde intuïtief aan als het inzicht waarnaar zo veel mensen op zoek zijn. Ik pak het nog regelmatig om mijn kennis en begrip van een bepaald onderwerp te verdiepen."
= Anita Muller

Het is mijn ‘bijbel’
16 november 2015: "Een paar jaar geleden kwam ik met je boek 'De Hele Olifant in Beeld' in contact. Sindsdien is het mijn bijbel en raad ik hem iedereen aan. Ik heb er veel van geleerd en vind het te gek hoe je wetenschap en spiritualiteit met elkaar combineert."
= Ella Overkleeft


Duidelijk en overzichtelijk
30 juli 2015: "Een prettig leesbaar boek, dat alle informatie die er momenteel beschikbaar is, duidelijk en overzichtelijk weergeeft."
= Marlie Jungman op bol.com - 5 sterren


It discusses the Universal Truths in great depth and from multiple perspectives

3 juli 2015: "This book is so rich and so well put together. It discusses the Universal Truths in great depth and from multiple perspectives. It is a book that I will keep by my side. I love the wisdom that Marja De Vries has compiled and shared."
= Rowena Zabrodsky met vijf sterren op amazon.com

The universal principles described from a higher level
23 februari 2015: "I found your book Nur der ganze Elefant ist die Wahrheit in a library. I've been searching for universal principles for a very long time. A lot of books describe parts of them and are based on the need to simply believe them. For me your book describes the principles seen from a higher level which I like very much, so it's easier to let the mind and heart do things with the same direction. So thanks a lot for this inspiration."
= Pia Erning

Bij herlezen na 'Samenlevingen in Balans' nog veel meer begrip, inzichten en diepgang

3 februari 2015: "Na het verschijnen van De Hele Olifant in Beeld las ik het en was er enthousiast over. Kort na het verschijnen van Samenlevingen in Balans las ik dat eveneens. En vond het erg verhelderend. Nuttig, gezien de warboel op aarde. Die Universele Wetten waren wat weggezakt in mijn geheugen en daarom las ik De Hele Olifant opnieuw, nu met veel meer begrip nog en inzichten en diepgang dan in 2007. Kortom, ik vind het van groot belang dat dit boek door heel veel mensen gelezen wordt. Dat die Universele Wetten met hun speciale uitwerkingen op het leven overal veel meer bekendheid behoeven. Het is zo verhelderend. Dus heel veel dank aan jou voor het ongelooflijk harde werk dat je verricht hebt! Ik beveel de beide boeken hier en daar aan."
= Gidi Croes


Langdradig
5 januari 2015: "Op zich een interessante gedachte om meedere wetmatigheden met elkaar te verbinden om zo een holistisch beeld van het universum te krijgen. Een moedige onderneming ook. De makke van dit experiment, dit boek, is echter dat de schrijfster telkens heel veel woorden nodig heeft om tot de essentie van haar betoog te komen. Daardoor sleept het verhaal zich voort en wordt het saaie en taaie kost. Hier had een redacteur ferm moeten ingrijpen en de schrijfster moeten dwingen tot helder en bondig taalgebruik."
= mhend
op bol.com - 3 sterren

Duidelijk verhaal!
4 december 2014: "Verhelderend en goed opgebouwd betoog over hoe alles met elkaar samenhangt. De schrijfster is duidelijk en hoe verder je in het boek komt hoe meer stukjes op zijn plaats gaan vallen. Bovendien zijn haar argumenten goed onderbouwd. Er komt in dit boek veel informatie samen. Wel een dikke pil, maar iedere keer een stukje dat dan even in kan werken vind ik een prettige methode om de informatie op te nemen. Een aanrader voor de onderzoekende geest die graag wil begrijpen hoe de wereld in elkaar zit!" 
= Sietje S. op bol.com - 4 sterren

Inspirerend
4 november 2014: "Knap stuk werk inspirerend! Marja de Vries bundelt informatie op een zodanige manier waardoor nieuwe inzichten ontstaan." 
= Simon Berna op bol.com - 5 sterren

Een subliem staaltje!
18 augustus 2014: "Wat een subliem staaltje koppelaarswerk! Wezenschap en Wetenschap. Eindelijk getrouwd.
Met de Olifant als getuige. Ontroerend.
Een krachtige wens voor een groeizame, gelukkige en vruchtbare verbintenis krijgen ze mee.
Met veel dank en vol bewondering." 
= Geeske Phaff de Vries, Autosofialoge.


A really beautiful work 
14 mei 2014: "Thank you so much for the depth and simplicity of your book which I have been reading for a year now. It has been wonderful to have the feeling of being able to put into perspective things I have always known but which are little talked about. You have done really beautiful work. Over this year  I have been recommending your book to French speakers and I do hope it will soon be available in French." 
= Suzie Reitsema, teacher of English and Biodanza in France


An excellent, well written and researched book
11 november 2013: "This is a 'must' read for anyone wanting to develop into a fully rounded spiritual being. It is extremely well researched and written in clear, concise format. It draws pointers from all aspects of world religions and spiritual and scientific texts and is unbiased and non judgemental. A brilliant overview. I applaud Marja de Vries."
= Nicola J. Bradbury, recensie met vijf sterren op Amazon.co.uk

Een voortreffelijk en tevens heel belangrijk boek

8 Oktober, 2013: "Ik heb het boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ twee keer gelezen en pak het vaak om bepaalde hoofdstukken nog eens door te nemen. Dit zal wel zo doorgaan. Al geruime tijd besteedde ik veel moeite om filosofie en kennis uit verschillende delen van de wereld samen te brengen om te proberen een gemeenschappelijk basis te achterhalen. "De Hele Olifant in Beeld" heeft gebracht wat ik zocht en honderd keer beter dan ik zou kunnen doen. Grote dank ben ik u daarom verschuldigd voor het maken van dit voortreffelijke boek. Het verkregen inzicht in de samenhang van filosofie, geometrie, kosmologie, biologie en natuurkunde, uit zowel oude als nieuwe bronnen, betekent dat het niet alleen zeer interessant is, maar tevens dat het een heel belangrijk boek betreft. Het doorbreekt grenzen en vooroordelen en leert dat mensen die op eenvoudige wijze leven zonder ons technische comfort, toch verheven inzichten hebben verkregen, die minstens gelijkwaardig zijn aan de onze. Nogmaals mijn dank hiervoor."
= Johan Frye  

Dankbaar voor dit boek
23 September, 2013: "Ik ben bijzonder dankbaar voor dit wondermooie boek. Het lezen ervan heeft mij enorm plezier gedaan. Ik heb het traag gedaan, elke avond 10 of 20 bladzijden, om er echt ten volle en zo lang mogelijk te kunnen van genieten. Ik sta nog regelmatig stil bij de vele inzichten die dit boek mij heeft bijgebracht. Ook de rijke bibliografie en de talrijke verwijzingen naar andere auteurs hebben mij op weg gezet naar talrijke nieuwe inzichten. Ik ben zelf docent van beroep en het valt mij op dat ik ook regelmatig in mijn lessen eens beroep kan doen op de Universele Wetten om een en ander begrijpelijk uit te leggen aan mijn studenten. Ik wil u dan ook heel graag bedanken voor het werk dat u heeft verricht! Dank je wel."
= Nikolas Cloet, docent bestuurskunde, België

Een belangrijke aanwinst
11 September, 2013: "Jouw boek vind ik een belangrijke aanwinst, en wel om vier  redenen: het is inhoudelijk interessant,  nodigt uit tot het stellen van vragen,  de opzet is systematisch en helder, en voor mijzelf een feest van herkenning op mijn weg door de hermetische wijsbegeerte met nu daarbij de relaties tot de hedendaagse wetenschap.
Toen ik het boek ontdekte – of beter: toen het boek mij ontdekte – wist ik meteen dat dit voor mij één van de sluitstenen was van het bouwwerk van kennis en ervaring binnen het oneindige veld van de hermetische wijsbegeerte, waar ik meer dan 50 jaren geleden voor het eerst mee in aanraking kwam. Dit spoor is nog steeds van grote invloed op mijn leven en werk. Met een groepje van vijf vrouwen ga ik binnenkort jouw boek met hoofd en hart bestuderen en beoefenen, een feest waar ik nu al naar uitkijk. Veel goeds, veel stilte en luisteren, en dan…..schrijven!"
= Louise van Zanen bc. Supervisor, loopbaanadviseur en levensloopbegeleider

Schitterend Gereedschap voor hen die de energieën en wetten van het universum willen begrijpen via alle religies en culturen!
1 September, 2013: "Ik houd van dit boek! Het werd aanbevolen als deel van een cursus over Energy Medicine gegeven door Lisa Murphy van het Fairhaven Healing Art Center, fairhavenhealing@comcast.net. De mogelijkheid om het inzicht te hebben van Marja's werk dat put uit alle inheemse culturen en dat resulteert in de vitae draden/energielijnen die als de creatie door het universum weven en terug te brengen zijn in e universele wetten is indrukwekkend en ik ben haar dankbaar voor dit boek! Eindelijk bracht iemand dat alles bij elkaar, zodat we nu een prachtig leermiddel hebben om die inzichten te kunnen doorgeven!"
= Carole Martin op amazon.com - 5 sterren

Dank voor het transparant maken van zoveel dingen
20 juli 2013: "Ik heb heel erg veel inzicht gekregen door jou boek, ik ben er nog altijd in aan het lezen en blijf zoekende naar het uiteindelijke beeld. Misschien dus wel 'mijn' zicht op de 'hele olifant'! Heb erg veel bewondering hoe het allemaal in het boek omschreven staat. Dank voor het transparant maken van zoveel dingen. Succes met alles wat je doet!"
= Angélique Hoogstraten

Dit boek is zo'n inspiratie!
23 mei 2013: "De hele olifant heeft een bijzonder plekje gekregen in mijn leven. Iemand gaf me de hele olifant met de woorden 'dit moet jij lezen!' En inderdaad dit moest ik lezen! Eindelijk was daar een helder compleet verhaal, met alles wat ik eigenlijk wel wist maar nooit de juiste plek heb kunnen geven in mijn leven, omdat ik het niet helder kon verwoorden of onderbouwen. Met name de verbinding tussen spiritualiteit en wetenschap was een verademing!! De hele olifant was voor mij de bevestiging, dat steuntje in de rug om alles wat ik op een hoger niveau ervoer ook daadwerkelijk vorm te laten krijgen in mijn fysieke leven en zo na lange tijd een gevoel van compleet zijn kon ervaren. En zo heeft ook mijn intuïtie privé en op professioneel gebied eindelijk de plek gekregen die het verdient. Ik wil mijn diepe dankbaarheid uit spreken voor het schrijven van u boek! En dan met name de moed om uw hart en intuïtie te volgen tijdens het hele proces, wat heeft geleid naar dit prachtige totaalbeeld, wat zonder twijfel voor velen heel waardevol zal zijn!"
= Fija van der Spek, Intuïtief coach

Een belangrijk boek: het maakt zoveel duidelijk
23 april 2013: "Wat een geweldig inzichtelijk en goed leesbaar boek. En het maakt zoveel duidelijk. Het vult vage vermoedens voor mij in. Er zijn zoveel dingen waarvan ik altijd al vermoed heb dat ze anders zijn. Dat er wetmatigheden en systemen zijn die wij niet zien. Ik lees dus heel belangstellend verder. Voor mij is het een belangrijk boek terwijl ik het nog niet eens uit heb."
= Margriet Stel

Woorden. Heel veel woorden
6 februari 2013: "Hoe komt het toch dat we het noodzakelijk achten om zaken die niet te verwoorden zijn, toch onder woorden willen brengen? Het woord 'onder' geeft al aan welke energie deze bij deze zich draagt... Het resulteert in een hoop theoretisch ‘gebrabbel’, waarin de schrijfster zelf ook verdwaalt. Alle leringen zijn namelijk ver'zon'nen, lees: ze zijn een directe afgeleide, zonder uitzondering, van de zon. Het Zelf.
Dat we niet in staat zijn om een juiste - diep resonerende - omschrijving van de werking van het universum te geven, dat is niet meer dan logisch; het is het directe gevolg van de manier hoe we worden opgeleid door het onder-wijs (daar heb je 'm weer, we worden daarmee onder onze wijsheid gehouden) en hoe we - met diezelfde beperkte blik - zaken van universele orde trachten te omschrijven. Onze taal is daarnaast ons grootste struikelblok. Allen de Wet van Oorzaak en Gevolg.
Wanneer je zaken als boven omschreven wilt leren kennen, dan zou dit boek iets voor je kunnen zijn. Wil je weten hoe het universum in elkaar steekt, kijk dan alleen maar heel diep in jezelf en nergens anders. Alles wat je daarover zou willen vertellen aan een ander is eveneens zinloos: woorden breken alles af en vervormen de Waarheid tot een enkele keus. Jouw keus."
= AlexI op bol.com - 3 sterren

Een boek om te blijven herlezen, steeds weer iets te herkennen en dat dan zelf gaan leven...
11 november 2012: "Met zeer veel belangstelling heb ik je boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Het leest als een spannend boek en je verwoordt de zaken zó helder die ik zelf al heel lang 'voel' en zo moeilijk kan duiden. Hoe alles met alles verbonden is en de enorme Intelligentie die overal aan ten grondslag ligt, is zo'n mooie leidraad om mijn dag te beleven. Contacten met mensen zijn dan bijzonder. Gebeurtenissen komen in een ander daglicht te staan. Een boswandeling is nu zoveel rijker... Het helpt de verbinding te maken waar ik zelf zo'n behoefte aan heb. Zeer, zeer bedankt voor het prachtige boek dat tot zoveel inzichten leidt. Het verrijkt mijn leven en mijn werk. Jouw boek is een belangrijke onderbouwing bij een Nieuwe manier van Werken."
= Hannie Wiering, Inspirator & realisator van Het Nieuwe Werken 'Je bent meer dan je functie'

Opvallend dat zoveel van dat waarover je schrijft 'kloppend voelt'

8 oktober 2012: "Dank je wel! Ik ben erg aan het genieten van je boek, De Hele Olifant in Beeld. Opvallend dat zoveel van dat waarover je schrijft 'kloppend voelt'."
= Matthew Sparkes, voormalig docent, nu student psychologie

Het boek laat ons zien en welhaast ervaren dat alles inderdaad Eén is
27 september 2012: "Uw boek De Hele Olifant in Beeld kreeg ik cadeau van een vriendin in 2007. Ik heb er eerst stukje en beetjes uit gelezen maar al gauw werd het een geliefd boek om extra stof uit te halen. Die lesstof gebruik ik dan binnen de Stichting Filosofie en Meditatie (SFM) waar ik, sinds 12 jaar, vrouwengroepen begeleid. Dit jaar wilde ik e.a. verhelderen en heb toen teksten uit uw boek voorgelezen en met de vrouwen bestudeerd. Dit was voor diverse vrouwen een openbaring. Dit jaar besloten we er een spirituele leesgroep van te maken, en de keus viel meteen op De Hele Olifant in Beeld. Het voornemen is nu om de eerste tien hoofdstukken met elkaar door te nemen. Om te beginnen in januari 2013 één keer in de week met leesverzoeken tot eind juni geeft maximaal 24 bijeenkomsten waarin wij erg graag uw bijzondere boek zouden willen onderzoeken. De Leesgroep is alleen toegankelijk voor mensen die minstens twee à drie jaar bijeenkomsten/lessen hebben gevolgd binnen de SFM. Zij mediteren, passen stilte toe in hun dagelijkse handelen en willen zich verder innerlijk ontwikkelen. Juist dáárom koos ik uw boek! U combineert op naar mijn mening nog nooit eerder gepubliceerde wijze de wijsheidstradities met universele wetten èn de huidige wetenschap. U laat ons zien en welhaast ervaren (maar dat is onze eigen reis) dat alles inderdaad Eén is juist ook nu met de meest fantastische bijdrage van die wetenschap."
= Jotten La Lau-van Heuven Goedhart

Steeds weer een genot om in het boek De Hele Olifant in Beeld te lezen
11 september 2012: "Het is steeds weer een genot om in jouw boek De Hele Olifant in Beeld te lezen. Vooral inspirerend ook. Het boek verrijkt mijn persoonlijke en professionele leven. Echt geweldig! Ik heb jou boek al aan velen aangeprezen. Ook zij zijn erg enthousiast. En ik wil jouw boek aanbevelen in mijn nieuwsbrief die ik met het wisselen van de jaargetijden schrijf getiteld ‘tip van de sluier’, waarin ik een kennis- boeken- en actietip geef. Als systemisch coach voor mens en organisatie faciliteer ik opstellingen. In jouw boek geef jij woorden aan dit wonderlijke proces. Dank hiervoor!"
= Marriet van Osch, VanOsch coaching supervisie; op bol.com - 5 sterren

Een perspectief dat dieper gaat dan mijn aller diepste verlangen
29 augustus 2012: "Dank je wel voor je prachtige boek. In de laatste jaren heb ik ongeveer 350 boeken gelezen. Veel op het gebied van spiritualiteit, kosmologie, kwantumfysica, psychologie, managementboeken, Mayakalender en noem maar op. Ik heb ook met heel veel wijsheid tradities kennis mogen maken, van Zen tot sjamanisme en veel wat er tussen zit heb ik aan den lijve mogen ervaren. Met jouw boek heb je mij een samenvatting gegeven van al wat ik tot nog toe heb mogen begrijpen vanuit een perspectief dat dieper gaat dan mijn aller diepste verlangen. Ik wil je daarvoor vanuit het diepste van mijn hart bedanken. Met dit meesterwerk bestendig je mijn transformatie naar de volgende dimensie en help je mij deze inzichten te verdiepen en te verankeren… Echt een geschenk van onschatbare waarde. Ik hoop dat deze samenvatting en de wijsheid die je met ons deelt ooit gemeengoed zal zijn en dat jij in je missie zal slagen om deze wijsheden standaard onderdeel te laten worden van ons onderwijsbestel".
= Simon van Dijk


A very enlightening book
12 augustus 2012: "For seekers interested where science and spirituality meet, a very enlightening book."
= Elisabeth at goodreads

Verplichte stof voor "Iets-isten"
7 augustus 2012: "Tijdens onze vakantie in Oostenrijk met rondom mij de geur van naaldhout en op de achtergrond het voortdurende stromen van een bergbeek heb ik het boek De Hele Olifant in Beeld in een week uitgelezen. Zoals velen ben ik een "Iets-ist" (Ik ben niet gelovig; maar ik denk wel dat er iets is tussen hemel en aarde; meer dan de waarneembare werkelijkheid). Het boek geeft woorden aan veel dingen waarvan ik het bestaan al wel vermoedde. Vele puzzelstukjes vallen op zijn plaats. Ook andere inspirerende boeken zoals "De Creatiespiraal" sluiten er naadloos op aan… Zelfs Millan Cesar (Dog Whisperer) en het fictieve Star Wars verhaal ("The Force") krijgen betekenis... Ik heb nog wel veel vragen... Al met al een meesterwerk! (met een toch zo bescheiden titel en omschrijving...)"
= Bart van den Berg, IT'er/Spreker & Motivator/hardloper

Wat een meesterwerk zeg!
31 juli 2012: "Met grote bewondering voor je volledigheid en helderheid heb ik in één adem je boek De Hele Olifant in Beeld uitgelezen. Wat een meesterwerk zeg!"
= Christine Boland, trendanalist


Een beter beeld hoe het universum werkt
13 juli 2012: "Een geweldig boek en hoe goed is het vanuit diverse inzichten in kaart gebracht. Ik begin nu te begrijpen en kan beter onder woorden brengen wat ik voelde. Met wat ik oppak uit dit boek begrijp ik ook andere spirituele boeken veel beter. Mijn puzzel wordt completer en ben ik beter in staat anderen te helpen. Zo mooi te lezen hoe Marja de oude tradities, religies, spiritualisme en wetenschap bij elkaar brengt. Geweldig boek en een echte aanrader. Ik heb er een paar gekocht om kado te doen."
= anoniem, Passion4LifeNetwork op bol.com - 5 sterren

Een goudmijn om steeds weer terug te lezen en nieuwe ideeën op te doen
12 juli 2012: "Je boek geeft me rust dankzij je heldere, overzichtelijke manier van verbinden. Door het in stukjes te lezen kon ik mijn eigen herinneringen, ervaringen en wijsheden er bij betrekken. Voor mij een goudmijn om steeds weer terug te lezen en nieuwe ideeën op te doen. Bedankt!"
= Herlind Stuijt, Arbeid- en Organisatie Psycholoog

Een juweeltje: één van de weinige boeken waarin de gulden snede dieper behandeld wordt
25 juni 2012: "De reden dat ik je boek De Hele Olifant in Beeld gekocht heb is, omdat het een van de weinige boeken is waar de gulden snede dieper in behandeld wordt. Ik ben er van overtuigd dat je een juweeltje gecreëerd hebt."
= Ad Commeren

Vooral het gedeelte over de gulden snede vond ik een eye-opener
18 juni 2012: "De Hele Olifant in Beeld heb ik ademloos gelezen en vooral het gedeelte over de gulden snede vond ik een eye-opener. Heel duidelijk geschreven en begrijpelijk. Een van de weinige boeken over dit onderwerp dat ik van A tot Z heb uitgelezen. Mijn complimenten."
= Mathilde Schoneveld

Prachtig om in een wereld te leven waarin iedereen dit boek had gelezen en...
13 juni 2012: "Ik wil heel graag even zeggen hoe zeer ik heb genoten van het lezen van je buitengewone boek, De Hele Olifant in Beeld. Het heeft veel ideeën die ik zelf in overweging nam bevestigd. Gefeliciteerd met het weergeven van je inzichten als feiten, ondersteund door bewijs. Ik ben er zeker van dat het boek bij zal dragen aan het verruimen van de inzichten van iedereen die het zal lezen. Zou het niet prachtig zijn om in een wereld te leven waarin iedereen dit boek had gelezen en was begonnen om overeenkomstig deze principes te leven?"
= Krystina Kellingley, publisher at Axis Mundi Books, Engeland

Een van de meest begrijpelijke, informatieve en inzichtgevende boeken
4 juni 2012: "Dit boek is een belangrijke bijdrage. Een van de meest begrijpelijke. imformatieve en inzichtgevene boeken die ik sinds lange tid heb gelezen."
= Therese Evans, PhD, Illinois USA,  auteur van Living By Heart: Empowering Children’s Connection to Universal Wisdom

Zo mooi, goed en duidelijk geschreven
31 mei 2012: "Heel veel dank voor het zo mooi, goed en duidelijk geschreven boek De Hele Olifant in Beeld. Ik heb het nu drie keer gelezen, waarbij me telkens weer andere dingen zijn opgevallen en zo passen ook bij mij de puzzelstukjes naadloos aan elkaar! En nu is de Hele Olifant ook in het Engels uitgekomen, wat fantastisch en mijn gelukwensen daarmee! Heel veel succes gewenst met het nieuwe boek over het weer in balans brengen van de wereld want dat is zo erg nodig.
= Jeannette

Voor mij het meest inzicht verschaffende, inspirerende boek sinds tijden
2 mei 2012: "Marja, je hebt voor mij het meest inzicht verschaffende, inspirerende boek sinds tijden geschreven! Ik ben je dankbaar! In de jaren tachtig las ik Fritjof Capra, een soortgelijke ervaring."
= Raymond Hartman

Een van de mooiste boeken van mijn leven
26 april 2012: "
In 1978 ben ik aan mijn biologie studie begonnen met 2 vragen: 1) waar komt het leven vandaan? 2) waar komt intelligentie vandaan? Helaas kwam ik op de (katholieke) universiteit geen stap dichter bij de antwoorden die ik zocht. Daarna heeft mijn pad een heel andere weg ingeslagen. Lees ik in het kader van mijn huidige opleiding (Spirituele Therapie) jou boek De Hele Olifant in Beeld en ik krijg bijna alle antwoorden op een rijtje. Wat een fantastisch boek en wat een fantastisch werk waar je mee bezig bent middels je boek 2 en 3. Ook hier is een Universele wet aan het werk. Ik wil blijkbaar zo graag die antwoorden hebben en vanuit een zuivere intentie een bijdrage leveren aan het grotere geheel dat ik de antwoorden krijg op het moment dat er ruimte voor is. Prachtig. En ik wil er verder mee ook. Hartelijk dank voor een van de mooiste boeken van mijn leven. Het voelde als thuiskomen toen ik gisteravond de laatste pagina omsloeg."
= Harrie Janssen, Reiki Master

Mooiste boek dat ik ken
23 april 2012: "
Ken je dit boek: http://marjadevries.nl/deheleolifantinbeeld/index.php Mooiste boek dat ik ken. Vond het wel moeilijk, maar zo waardevol nu!"
=
Tjitske Bronkhorst op Twitter


Geweldig boek! Wat ben ik blij met dit boek
19 maart 2012: "Wat ben ik blij met dit boek. Na Het Veld van Lynn McTaggart heb ik niet meer zo'n inspirerend boek gelezen, maar dit is er eentje! Wat een gedegen informatie is hier bij elkaar gebracht. Ik ben de schrijfster daar heel dankbaar voor. Het is een prachtig overzicht en wie nóg meer achtergrond wil, wordt verwezen naar uitstekende bronnen.
Van harte aanbevolen."
= Mineke Minderhoud, De Kristallijn, werkplaats voor systeemopstellingen, Domburg, op bol.com - 5 sterren


Eén van de beste boeken die ik ooit heb gelezen
19 februari 2012: "Ik heb het boek nu enkele weken in huis. Ik heb het besteld omdat het (intensief) gebruikt wordt bij de NLP coachopleiding die ik momenteel volg. Ik heb het nog niet helemaal uit, maar kan het nauwelijks wegleggen. Het is voor mij één van de meest interessante boeken die ik ooit gelezen heb. Het geeft een synthese van allerlei grote wijsheidstradities - noem het religies - en de hedendaagse westerse wetenschap. Mede gezien de enorme bronnenlijst is het een boek dat harde bèta's en andere sceptici aan het denken zou moeten zetten. Anderen (zoals mijzelf) zal het helpen bij hun verdere spirituele ontwikkeling. Een absolute aanrader!"
= Evelyn Helmich, Rotterdam,
op bol.com - 5 sterren

Mijn boekentip
21 december 2011: "Mijn boekentip op dit moment is het boek van Marja de Vries, De Hele Olifant in Beeld. Het boek geeft een mooi overzicht van de Universele Wetten en onderbouwt deze met gefundeerd wetenschappelijk onderzoek. Het boek bevat voldoende voetnoten om al het onderzoek terug te vinden, wat de betrouwbaarheid van het boek en de materie doet toenemen."
= Benno Rijpkema - coach, trainer en adviseur


Het ontzag voor het bestaan van alles neemt met iedere bladzijde toe

augustus 2011: "Een prachtige uiteenzetting in het bestaan en de werking van Universele Wetten. Het doet een beetje denken aan Het Veld van wetenschapsjournaliste Lynne Mac Taggart, maar nu nog duidelijker en ietwat eenvoudiger uitgelegd en opgeschreven. Het kan niet anders of je ontzag voor het bestaan van alles neemt met iedere bladzijde die je leest toe. Prachtig boek!"
= Carmen de Haan - Vernieuwend Denker en trainer

Een basis voor al onze projecten wereldwijd
31 juli 2011: "Het boek De Hele Olifant in Beeld is mijn bijbel geworden. Het is mijn nummer 1 van alles wat ik in 40 jaar heb gelezen. Ik wil je laten weten dat via je boek veel mensen worden beïnvloed. Ik beveel je boek wereldwijd aan! We gebruiken je boek als een basis voor al onze projecten wereldwijd. Ik leg de Universele Wetten uit aan honderden van mijn 20 jarige studenten in Unnati, een plek waar ik lesgeef als vrijwilliger. Ze komen allemaal van een kansarme achtergrond en door hen te helpen om in hun kracht te komen ervaar ik een diep geluk. Gedurende 10 jaar werken we met een wereldwijd netwerk om een project met de naam Global Opportunities te lanceren. Doel: Een wereld die werkt voor iedereen. Global Opportunities brengt vernieuwend onderwijs en organiseert interactieve gebeurtenissen om de harten van mensen te verbinden. Met wereldwijde vrienden en familie sponseren we het onderwijs van kinderen en zorgen we ervoor dat de manier waarop we met hen omgaan in overeenstemming is met de universele wetten. We zien het verschil wanneer we 'onze' kinderen vergelijken met kinderen van organisaties die nog met oude paradigmas werken. Tegelijkertijd ben ik opgehouden hard te werken en het leven zo serious te nemen.  Ik manage mijn frequentie voornamelijk door dingen te doen waar ik blij van word. Een diep vertrouwen is aan het ontstaan dat dit alles is wat nodig is. Leven is heel goed geworden! Dus, dank je voor je bijdrage daaraan!"
= Richard Degenaar, Initiator, Visionary & Founder of the Global Opportunities Network, India


Wat mij betreft verplichte leerstof voor elke opleiding van natuurgeneeskunde

12 juli 2011: “Ik ben erg enthousiast over de inhoud van het boek De Hele Olifant in Beeld. In feite is het voor mij heel wonderlijk om te zien hoe het boek van Marja de Vries, dat bedoeld is om te komen tot een nieuwe wereldbeeld en van daaruit vernieuwingen te kunnen doorvoeren in het onderwijs, wat mij betreft verplichte leerstof zou mogen zijn voor elke opleiding in welke vorm van natuurgeneeskunde dan ook. Het komt erop neer dat er voor mij, na zo vele jaren van praktiseren in de natuurgeneeskunde, eigenlijk niet zo erg veel nieuws in staat. Maar ik heb het nog nooit zo eenvoudig en zo helder en zo krachtig bij elkaar gezien. Ik zou het boek dan ook kunnen verheffen tot ‘bijbel’ voor alle patiënten en behandelaars in de CAM (Complementary and Alternative Medicine) wereld. Het laat heel veel principes zien die toegepast worden in de natuurgeneeskunde en ik ben ervan overtuigd dat het voor velen, ook voor gevorderden, zal kunnen bijdragen in het persoonlijke ontwikkelingsproces. Bovendien is het heel opmerkelijk, als je de zeven universele wetten overziet, dat die niet alleen geheel lijken te gaan over de natuurgeneeskunde maar dat ze een nog grotere affiniteit vertonen met alles wat we doen binnen de biofysische geneeskunde.”
= Hans Reijnen, arts voor Homeopathie(VHAN) en Bioresonantie (ABB)

Heel blij met de duidelijke en heldere uitleg en de warme toon van schrijven
12 juni 2011: "Ik wil je bedanken voor het schrijven van je waardevolle boek, De Hele Olifant in Beeld. Ik ben heel blij met je duidelijke en heldere uitleg, de warme toon van schrijven en met het overzicht wat je geeft van de stand van de wetenschap. Nu kan ik veel losse blaadjes, aantekeningen en literatuurverwijzingen in de prullenbak doen want in jouw boek staan die zeer overzichtelijk gegroepeerd."
= Monique Wortelboer

Intense kennis overgebracht op een verteerbare manier
20 mei 2011: "Ben heel erg aan het genieten van je boek.  De wijze waarop je deze intense kennis toch kan overbrengen op een verteerbare manier maakt voor mij een wereld van verschil.  Ben eveneens volop aan het denken over hoe ik de gegevens uit jouw boek kan toepassen in mijn praktijk als psychotherapeut.  Ik hoop dat de hele wereld deze waarheden kan ervaren."
= Sophie Maes, België, psychotherapeut

Een enorme inspiratie
16 mei 2011: "Dankjewel voor je fantastische boek De Hele Olifant in Beeld. Het boek stond al sinds een jaar of 2 bij me in de kast te wachten om te worden gelezen maar door omstandigheden is dat nu pas gelukt. Hier zal vast wel een reden voor zijn - ook ik geloof niet in toeval. Dit afgelopen jaar woonden we op het godeneiland Bali en ik kan geen betere plek bedenken om een boek over de universele wetten, waarvan de werking hier zo verschrikkelijk voelbaar is, te lezen. Zo werd ik me alsmaar bewuster van het feit dat de mensen hier in zo'n andere realiteit leven dan de realiteit die wij kennen in Nederland. Ik merkte dat mijn eigen realiteitsbesef ook veranderde en ging veel nadenken over deze verschillende werkelijkheden. Veel van wat ik lees in je boek, is voor mij niet nieuw maar een bevestiging op datgene waar ik al langer mee bezig ben en dat maakt het zo leuk om te lezen. Eerlijk gezegd probeer ik 'zo zuinig mogelijk' te lezen, net zoals we vroeger als kind zo zuinig mogelijk deden met een lekker snoepje, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Je boek is voor mij een enorme inspiratie. Ik dank je hiervoor vanuit de grond van mijn hart."
= Maren Timm, ex-danseres, bewegingstherapeute

Thuiskomen
16 mei 2011:
"Bedankt voor het schrijven van je boek. Het lezen ervan voelde als thuiskomen met het bijbehorend verdriet van weg geweest te zijn."
= Daphne Rijkee, counsellor en auteur van het Spiegel jezelf spel

Het beste advies dat ik ooit kreeg
8 februari 2011: “Bij mijn afscheidsetentje als schaatser kreeg ik van Willem Seves, de man die altijd mijn schaatsschoenen maakte, het boek De Hele Olifant in Beeld van Marja de Vries. Het is een filosofisch, esoterisch boek en het heeft mijn wereld opengezet. Het heeft me rust en vertrouwen gegeven. Een moeilijk boek, maar zeer de moeite waard.”
= Carl Verheijen, schaatser, als antwoord op de vraag wat het beste advies was dat hij ooit kreeg tijdens een interview met intermediair

Een heel knap overzicht, goed gestructureerd en zeer toegankelijk
23 januari 2011: “Ik heb jouw boek zojuist uitgelezen: Chapeau! Aanvankelijk met onderbrekingen zodat mij systeem kon mee-resoneren, maar wellicht door mijn ongeduld heb ik de tweede helft bijna in een ruk uitgelezen. Je heb echt een heel knap overzicht geschreven, goed gestructureerd en geput uit een diverse bronnen. Het is zeer toegankelijk geschreven. Nogmaals mijn complimenten."
= Marcel van Marrewijk, Appreciative Inquiry (AI) - AI100 actieleergang

Een zeer mooi gecombineerd spiritueel en wetenschappelijk beeld
10 januari 2011: “Dank je wel voor het schrijven van het boek De Hele Olifant in Beeld. Het is goed leesbaar en geeft een zeer mooi gecombineerd spiritueel en wetenschappelijk beeld en toont wederom in mijn ogen aan dat wetenschap en religie één zijn zoals Alles Eén is. Vandaar dat kracht ligt in diversiteit en niet in eenheidsworst waarbij het laatste zich makkelijker laat controleren."
= Gert Kramer

Een duidelijk beeld hoe anders het zou kunnen
17 november 2010: “Ik heb uw boek De Hele Olifant in Beeld met verwondering en interesse gelezen. Wat een mooi, overzichtelijk en goed begrijpend boek! Het geeft een duidelijk beeld, waar wij met ons allen staan, en hoe anders het zou kunnen. Ik heb het boek gelezen vanuit het oogpunt van mijn beroep voetreflexzonemassagetherapeut, waarbij er vanuit gegaan wordt dat tijdens de massage, energie stroomt, blokkades opheft, en gaat naar de plek waar het nodig is. Bij o.a. dyslectische kinderen maak ik zodoende energetisch een verbinding tussen de 2 hersenhelften. Met bijzondere resultaten. Door het lezen van uw boek, voel ik me ondersteund en wat minder alleen in waar ik mee bezig ben."
= Matthia Leinarts, voetreflexzonemassagetherapeut

De ziel die de foetus opzoekt in de baarmoeder
21 juli 2010: “Momenteel ben ik erg aan het genieten van uw boek De Hele Olifant in Beeld, dat een spirituele vriendin van mij me had aanbevolen. Er vallen weer allerlei puzzelstukjes op hun plek en ik word blij van het gevoel van herkenning en ‘thuiskomen’ ( ‘zie je wel ik ben niet gek, maar een holistisch denkende en intuïtief wetende vrouw ;-) !’). Geweldig zoals u verbindingen aanbrengt tussen de verschillende bronnen van kennis. Uw boek heeft mij weer een behoorlijke impuls gegeven aan mijn bewustwordingsproces en zoektocht naar de essentie van ons bestaan. Een kleine, maar voor mij bijzonder beleving tijdens het lezen wil ik graag met u delen. In uw boek schrijft u over de ziel die de foetus opzoekt in de baarmoeder. Het was voor het eerst dat ik zoiets las en ik was er blij mee omdat het mij terugbracht naar een bijzonder moment tijdens mijn zwangerschap (zo’n vijf jaar geleden). Ik zat een keer rustig op de bank, toen ik een bijzonder gevoel kreeg in mijn buik. Tegelijkertijd kwam de gedachte in mij op: ‘Zo, het zieltje is gearriveerd’. Zomaar, uit het niets. De gedachte verbaasde mijzelf, eerlijk gezegd. Mooi hoe dit nu verbonden is met uw tekst. Veel plezier en inspiratie bij het schrijven van het nieuwe boek.”
= Karen Walthuis, psycholoog en auteur van o.a. het boek ‘Leven met de handrem eraf’

"De Olifant" als uitgangspunt voor nieuwe dansprogramma’s
11 juni 2010: "Ik kocht uw boek tijdens een lezing in Tilburg en heb het nu drie keer gelezen. Het openbaart zich steeds opnieuw en anders aan me en nog steeds vallen mij nieuwe aspecten op. Ik ben heel erg dankbaar voor het boek en de inzichten die u mij erdoor hebt verschaft. Er zijn zoveel thema’s zó veel duidelijker geworden.
Toen ik het boek kocht besloot ik direct dit als uitgangspunt te nemen voor het nieuwe dansprogramma van Meditatieve Dans, dat ik begeleid. In de bijeenkomsten van het najaar heb ik per keer een universele wet kort uitgelegd en met allerlei bestaande Sacred Dances en met meditatieve oefeningen in beweging gebracht. Dit voorjaar heb ik de dansen en oefeningen geheel gewijd aan de Wet van de Dynamische Balans. U besteedt in het boek ook veel aandacht aan de Gulden Snede en de wetten van Universele Harmonie.  Naast andere boeken die ik nu erover lees, ligt "De Olifant" altijd in de buurt om weer even na te slaan wat daar over geschreven staat. Alle nieuwe inspiratie n.a.v. uw boek vindt zijn weerslag in wat ik aanreik in mijn dansprogramma's en wat ik ontwerp in mijn atelier. Het was niet altijd makkelijk om in mijn eigen woorden de inhoud van een hoofdstuk aan mijn dansgroep uit te leggen. Ik heb daarom vaak gebruik gemaakt van gedichten en soms van korte verhalen. Ik kan zeggen dat het werken met de Universele Wetten voor ons allemaal heel verdiepend heeft gewerkt. Na afloop  van de bijeenkomsten was er veel stof tot napraten  en het heeft ons gevoel van verbondenheid met elkaar versterkt. Ik schrijf dit vanuit mijn erkentelijkheid en om te vertellen wat voor reis een boek kan maken! Alle goeds voor u en voor het werk aan het nieuwe boek, waar we natuurlijk al naar uitkijken, en hartelijke groet."
= Marlies van der Spek, docente Meditatieve Dans/ 3D emailleur.

Een heel mooi en liefdevol boek
5 mei 2010: "Een heel mooi en liefdevol boek met een focus op die Gulden Snede. Jouw boek zet aan tot denken en tot het stellen van vragen. Mission accomplished!  Op dit moment kan ik niet alles vatten omdat ik niet alles als zodanig ervaren heb. Ik ga het boek derhalve over enkele weken weer op nieuw lezen."
= Niek Persoon, Ph.D.

Het beste boek ooit
Februari 2010: "Het beste boek ooit; dat moet je gelezen hebben."
= Hannet de Jong, reactie bij YouTube-filmpje

Een prachtig overzicht dat enorm verhelderend werkt
10 december 2009: "Ik heb mogen genieten van  uw lezing op de viering van De Walnoot op 29 november jongstleden (in Antwerpen). Het boeide me dusdanig dat ik uw boek heb gekocht en aan het bestuderen ben. Naast de bestudering van de energetische antropologie van dr. Zeberio, dat ik heb gevolgd op De Walnoot, in Antwerpen is dit boek een prachtig overzicht en nieuw samengesteld geheel dat enorm verhelderend werkt. Het interessante is dat ik al heel snel deze wetmatigheden (of het ontbreken ervan) ontdek in een werkorganisatie waarin ik actief ben en waar we ideeën aan het ontwikkelen zijn voor een  nieuwe insteek op gebied van bedrijfscommunicatie. En ook wordt ik ermee geconfronteerd in mijn studie als beeldend kunstenaar. Niet alleen in de vorm van de wet van de gulden snede, maar ook als ontwikkeling als kunstenaar. Niet alleen als expressionist, maar ook als verteller. Dank voor uw prachtig werk van De Hele Olifant in Beeld."
 = Antoinette Zijnen

Blij met De Hele Olifant!
15 november 2009: "Ik ben een van je lezers van De Hele Olifant in Beeld. (Een van de velen naar ik hoop). Hoewel ik je boek nog nét niet helemaal uit heb, wil ik je nu al laten weten hoe blij ik er mee ben. Heel knap hoe het je gelukt is de grote verbanden en overeenkomsten te gaan zien en dat je deze zo begrijpbaar hebt weten te beschrijven. Behalve dat je mij enorm veel inzicht geeft in de universele principes heb je tevens mijn laatste stukje scepsis weggenomen over de methodiek waar ik als creatief loopbaancoach mee werk: het gebruik van beeldtaal om informatie over onszelf en innerlijke wijsheid uit ons onderbewustzijn te halen en te laten meespreken). Je bevestigd mij ook in mijn eigen persoonlijke spirituele ontwikkeling. Die wil ik ook "voorbij ‘meningen’, ‘bewijs’ en ‘geloof’ " laten gaan. Je hebt me heel veel denk- en voelstof gegeven om de betekenis van mijn levenswerk verder te doorgronden. Want dat blijft toch een zoektocht. Voor dit alles ben ik je dankbaar. Veel succes met je mooie werk!”
= Ans de Vries, creative career coach 

Interessant maar taai
26 oktober 2009: "Ik heb het boek nu enkele maanden in mijn bezit. Hoewel ik het onderwerp heel interessant vind heb ik grote moeite om door het boek heen te komen. Het staat vol met bronverwijzingen wat op zich een goede zaak is, maar iedere bron wordt zo kort aangestipt zonder echt in te gaan op de inhoud van wat de bron te melden heeft, dat ik moeite heb om echt in het boek te komen. In tegenstelling tot wat je van de omslag van het boek zou verwachten is het boek erg droog geschreven zonder veel voorbeelden die de "droge" theorie kunnen ondersteunen en het boek makkelijker toegankelijk maken. Het is zeker een interessant boek maar ik moet het laatste stukje nog steeds uitlezen. Ondertussen aan een ander boek begonnen: Het intentie experiment dat in vergelijking met dit boek gelukkig wat luchtiger geschreven is."
= Renske, Marssum, op bol.com - 4 sterren

Voor het eerst het gevoel dat ik begrijp hoe het universum werkt
1 oktober 2009: "Ik kwam er pas de afgelopen zomervakantie toe om De Hele Olifant in Beeld te lezen. Ik vond het indrukwekkend en kreeg bij het lezen echt een ‘Wauw’-gevoel. Sommige stukken zijn geschreven op een hoog abstractieniveau en daardoor wat lastig te bevatten. Maar ik heb voor het eerst van mijn leven het gevoel dat ik echt begrijp hoe het universum werkt, met name door de wetenschappelijke onderbouwing van de beschreven eeuwenoude universele wetten. Bij het lezen van een interview onlangs in Volkskrant met ondernemer Hennie van der Most begreep ik op basis van de universele wetten in jouw boek, waarom Hennie een succesvol ondernemer is. Dank je wel Marja, voor dit prachtige geschenk aan de wereld!" 
= Ageeth Veenemans, medeoprichtster Scheppersunie; auteur ‘Ik hou van twee mannen. Polyamorie, liefhebben zonder grenzen’

Het mooiste boek dat ik tot nu toe onder ogen heb mogen krijgen
28 september 2009: "Met veel plezier en bewondering heb ik het boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Dit is het mooiste boek dat ik tot nu toe onder ogen heb mogen krijgen. Alle vragen die ik mezelf de afgelopen jaren over het leven heb gesteld worden hierin beantwoord. U heeft de gave om zo'n ingewikkelde materie op een duidelijke en eenvoudige wijze zowel op papier als in woorden over te brengen. Ik wil u van harte complimenteren met uw werk. We mogen met z'n allen erg blij zijn met zo'n persoon als u in ons midden!" 
= Danette Albers

Het meest bijzondere boek dat ik ooit gelezen heb
2 september 2009: "Ik wil u bedanken voor het meest bijzondere boek dat ik ooit gelezen heb. Het boek De Hele Olifant In Beeld heeft mij het licht laten zien & voelen. Ik heb afgelopen zondag uw boek gekocht, en heb net, nog geen drie dagen later, de laatste bladzijde gelezen. Ik ben jaren bezig geweest met allerlei spirituele zoektochten, ik heb boekenkasten vol gelezen, om dat lege gevoel van er is meer, te beantwoorden. Ik heb het gezocht in Kabbala, wat zeker heel veel kennis in zich heeft, maar de Kabbala is zo lastig te vatten. Maar een absolute uitdaging blijft om te blijven onderzoeken! Ik heb het gezocht in het boeddhisme maar dit vind ik te zweverig en te zacht. Uw boek brengt de mooie kanten van al deze levensbeschouwelijke en religieuze stromingen tezamen en alles onderbouwd met veel wetenschappelijke onderbouwingen wat zorgt voor een schitterende balans. Ik hoop dat u nog heel veel mooie boeken mag schrijven, en hierdoor vele mensenharten zult laten doen schijnen!" 
= Julian

Het heeft me onbeschrijflijk veel inzichten en inspiratie gegeven
21 aug. 2009: "Hartelijk bedankt voor het schrijven van je fantastische boek De Hele Olifant in Beeld. Ik heb er onbeschrijflijk veel inzichten en inspiratie door gekregen. Zowel je boek als je website heb ik gespeld. Je hebt iets heel bijzonders in de wereld gezet. Dit boek vraagt om een vertaling in het Engels, zodat een veel grotere groep deelgenoot kan worden van deze enorme wijsheid." 
= Herma Wichman, Proxima consluting bureau

Inspiratie en kracht om het 'vergeten' vrouwelijke principe te herstellen
7 aug. 2009: "Uit de grond van mijn hart: Dank je wel voor de Hele Olifant! Ik ben heel erg blij geworden door de herkenning en de bevestiging, de  verbinding en de eenheid, de liefde en de helderheid.  Voor mij is de duidelijkheid over de Dynamische Balans tussen het  vrouwelijk en mannelijk principe de bevestiging van wat ik als mijn eigen rode draad zie. Het geeft me inspiratie en kracht om door te gaan met het weer  herstellen van het 'vergeten' vrouwelijke principe in mijzelf en daardoor ook bij te dragen aan dat proces bij anderen." 
= Jenny Menheere, Resonance Healer/Teacher

Ervaren wat er allemaal kan ontstaan als je eraan toegeeft…!
31 juli 2009: "Ik ben zó blij met jouw werk, probeer steeds weer ergens die opening bij mensen te vinden om ze bewuster te maken van de werking van de universele wetten. Mijn partner (dirigent) en ik hebben in de afgelopen twee maanden kunnen ervaren wat er kan ontstaan als je eraan toegeeft. Nog nooit heeft het zó weinig moeite gekost bij het ontstaan van het koor Vocal Group Transparant uit Venray. Er gebeurdem zo veel dingen. Drie zussen hadden het idee om een bijzonder koor op te richten. Wat begon met 3 mensen werden er 30 en uiteindelijk meer dan honderd. Nu is er een wachtlijst!!  Kijkvoor een klinkend en zichtbaar resultaat van een van de liederen tijdens hun eerste concert na slechts 8 repetities op http://www.youtube.com/watch?v=tdq5ot0pEOI ." 
= Wilmy van der Helm, zingzorg

Complimenten!
10 juni 2009: "Met groot genoegen en respect heb ik op een korte vakantie in Zeeland De Hele Olifant in Beeld in één ruk uitgelezen. Ik ben dankbaar voor al je speurwerk en de nauwgezette wijze waarop je literatuur vermeldt, kort samenvat en met elkaar in helder verband brengt. Zelf schreef ik enkele boeken. Mij als leerlinge van Prof. G. Quispel gaat in het bijzonder de kennis van het hart aan het hart. De info daarover vond ik heel verhelderend en vernieuwend. Ik maak inmiddels goed reclame door het op lezingen en cursussen voor onze academie PanSophia kenniscentrum matriarchaat en eenheidsbewustzijn te vermelden. Complimenten!"
= Dr. Annine van der Meer, godsdiensthistoricus en theoloog en auteur van o.a. het boek 'Van Venus tot Madonna, een verborgen geschiedenis'

Lezend in uw boek doemen de oefeningen in mij op…
14 mei 2009: "Ik draag het onderwijs een warm hart toe en eigenlijk alles wat en iedereen die met ''leren'' te maken heeft. Ik heb 27 jaar in het onderwijs gewerkt en vanaf 2002 geef ik trainingen persoonlijke ontwikkeling en begeleid ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling als coach en/of supervisor. Ik weet uit eigen ervaring dat alles met alles verbonden is. Dit is wat me raakt in uw boek en mijn diepe wens en passie is om mijn medemens hier meer en meer in te gaan begeleiden. Wanneer ik aan het lezen ben in uw boek doemen de oefeningen in mij op om de ander kennis te laten maken met deze prachtige universele wetten. Ik wil dolgraag helpen in het verspreiden van deze informatie en in het begeleiden van de ander, mogelijk in de vorm van workshops.
= Joke Vermeer, dejas-persoonlijke begeleiding   

Een verbluffende helderheid, overzichtelijkheid en rust ... PRACHTIG!!
15 april 2009: "Ik wil je graag bedanken voor het feit dat je het prachtige boek De Hele Olifant in Beeld hebt geschreven. Voor mij heb je eigenlijk precies de paden beschreven waarlangs mijn persoonlijke ontdekkings- en ontwikkelingsreis zich heeft afgelegd en dat met een verbluffende helderheid, overzichtelijkheid en rust. Zo herkenbaar.... PRACHTIG!! Dit boek zou niet mogen ontbreken in het onderwijs.
= Wemmerke Kattenberg, Spirit it! Kattenberg counselling

Alles op begrijpelijke wijze beschreven, waardoor er een wereld opengaat
29 maart 2009: "Wat ben ik blij, dat ik 22 maart aanwezig mocht zijn op de Inspiratiedag. Ik had uw boek al gedeeltelijk gelezen, maar door de lezing spreekt de inhoud me nog meer aan. Ik wil u bedanken voor het feit, dat u alles op begrijpelijke wijze beschreven heeft. Hierdoor gaat er een wereld voor me open. Op dit moment zit ik weer te “studeren” zoals ik het zelf noem. Met heel veel plezier en belangstelling. Mede dankzij U. Nogmaals hartelijk dank."
= Peti de Boer-Groen

Mijn grootste verlangen is om dit weer terug te brengen in het reguliere onderwijs
27 maart 2009: "Eind vorig jaar was ik in de boekhandel en zag daar jouw boek liggen. Ik had nooit eerder van je gehoord. De titel sprak aan en vooral dat jij over de Universele Wetten schreef deed me jouw boek kopen. Het lezen in je boek was een en al herkenning. Alsof je delen van het Antagram dat ik heb ontwikkeld beschrijft zonder dat je het ooit hebt gezien! Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zo dicht bij “mijn waarheid” ligt. Zoals jij de Wetten prachtig onderbouwt en weergeeft, gebruik ik ze in praktische zin en heb ze in een onderwijsvorm gegoten. Ze zijn verweven in theorie en oefening. Het Antagram is een hulpbron om mensen inzicht te geven in zichzelf, zicht te geven op het Grote Geheel en hoe wij onze werkelijkheid creëren binnen dat Geheel. Door bewustwording kunnen wij weer in harmonie komen met Alles Wat Is. Mijn grootste verlangen is om deze materie weer terug te brengen in het reguliere onderwijs. Begrip van het Grote Geheel en de invloed ervan is mijns inziens van essentieel belang om jezelf te balanceren en je leven in harmonie te vormen. Ik schrijf ‘weer terug te brengen’ omdat ik besef dat heel veel eeuwen geleden het begrip van de Universele Wetten gewoon deel uitmaakte van ons dagelijkse leven."  
= Barbara van Meerhove

Het zou goed zijn voor de wereld als veel mensen dit boek lezen
5 maart 2009: "Wat een prachtig en boeiend boek heb je geschreven. Na je presentatie ben ik er direct in begonnen te lezen. Het is enorm verhelderend dat je een totaal beeld hebt beschreven van hoe het universum 'werkt'. De puzzelstukjes vallen in elkaar. Het zou goed zijn voor de wereld als veel mensen dit boek lezen. Ik zal mijn best doen het boek bij veel mensen onder de aandacht te brengen. Hartelijk dank en ik ben nieuwsgierig naar je verdere stappen."
= Hester Kiestra

Absolute aanrader!!!
6 februari 2009: "Voor een spiritueel twijfelaar als ik (rationeel, analytisch ingesteld), is het een verademing om De Hele Olifant in Beeld te lezen. Veel dingen zijn voor mij nu in een groter verband geplaatst, waardoor ik ze makkelijker kan begrijpen en aanvaarden. En de relaties die in het boek worden gelegd met westers wetenschappelijk onderzoek waren voor mij een grote steun. We moeten niet alles wetenschappelijk willen bewijzen, maar als er hier en daar 's wat wetenschappelijke ondersteuning is voor spirituele inzichten is dat voor mij als bèta-mens heel waardevol. Ik kan het boek aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in een degelijk en inspirerend boek over spiritualiteit, wijsheidtradities en westers wetenschappelijk onderzoek. Voor mij is het boek een extra motivatie om mijn spirituele ontdekkingsreis voort te zetten."
= Koen Warner, een hoopvolle en geïnspireerde scepticus

Intuïtief thuiskomen
16 januari 2009: "Ik heb uw boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Het is een boek waar ik lang naar heb gezocht en nu is het er dan. Uw boek lezen en tot me laten doordringen is een soort intuïtief thuiskomen geweest."
= Leo van Beek

De Hele Olifant en ECOtherapie
8 september 2008: “Met heel veel interesse en plezier heb ik je boek gelezen. Het was een feest van herkenning. Er zijn weinig boeken waarin ik zoveel (voor mij) belangrijke zinnen heb onderstreept en randjes van pagina's heb omgevouwen. De onderwerpen die je beschrijft zijn bekend voor mij, maar je hebt ze in een nieuw, samenhangend daglicht geplaatst. Hierdoor is veel van onze werkwijze nog inzichtelijker en samenhangender geworden. Veel van wat je beschrijft passen wij in de praktijk toe. Onze methode heet ECOtherapie. Hiermee kunnen we op afstand grote eco- en bedrijfsystemen balanceren. Onze theoretische achtergrond sluit zeer nauw aan bij De Hele Olifant in Beeld.”
= Hans Andeweg, Centrum voor ECOtherapie en auteur van het boek 'In resonantie met de natuur'


Een ‘paradigmasprong’
7 september 2008: “Ik was al een eindje op weg, ik had al begrepen dat ‘dharma’ een ‘natuurwet’ was… een onvermijdelijke intrinsieke eigenschap die er is of plaats vindt of je het wilt of niet. Maar het is het boek: De Hele Olifant in Beeld die talloze dingen die een mens op een diep niveau weet, voor mij duidelijk en helder heeft gemaakt. Marja de Vries maakt de onvermijdelijke link zichtbaar tussen de inzichten van de wereld van de Westerse wetenschappen, zoals die zich nu ontwikkelen, en de spirituele dimensies, waar alle mensen met mystieke ervaringen het al tienduizend jaar over hebben. Het ontmoetingsmoment tussen, laten we het eigentijds houden, Osho en Einstein. Het boek is een wijze van samenvatting van 7 Universele Wetten, die gelijk zijn voor wetenschap op fysiek materieel zowel als spiritueel niveau. Het is een ‘paradigmasprong’ aan de basis waarvan het inzicht ligt dat alles energie is, ook wat wij nu nog materie noemen. Het werpt nieuw licht, ordent ogenschijnlijke chaos en maakt talloze natuurverschijnselen verklaarbaar. Ze vergelijkt het met hoe de microscoop en de telescoop ooit nieuwe werelden voor ons hebben geopend en de computer dat vandaag de dag doet, met het oog op dit zichtbaar maken van deze processen.”
= Josje Steur, psychologe

Heel verhelderend en soms ook een bevestiging
28 augustus 2008: “Er zijn van die momenten in je eigen leven dat er soms dingen gebeuren die je in eerste instantie niet kan verklaren en later heel goed te verklaren zijn. Zo is het dus ook met jouw boek gebeurd en nu ik het heb gelezen en het tot mij heb genomen, zijn er weer dingen op zijn plaats gevallen. Bepaalde wetten die je beschrijft waren voor mij niet geheel nieuw. Veel wist ik er al van, maar ik kon het voorheen niet met elkaar samenvoegen. Middels jouw boek krijg ik langzaam een beter inzicht hierin en ook meer begrip ervan. Je boek is en was dus heel verhelderend voor mij en soms ook een bevestiging in hetgeen wat ik allang wist of vermoedde. Nu kan ik bepaalde wetten ook (nog) beter begrijpen en toepassen naar mezelf toe en ook naar anderen toe. Natuurlijk zijn er ook nog dingen die ik nog beter moet gaan begrijpen uit je boek en zie dat dan ook als mijn leerproces in deze materie. Ik zal er dus nog wel regelmatig stukken uit lezen of het in zijn geheel herlezen.
Ik wil je dan ook bedanken voor het uitbrengen van je boek en de heldere taal en schrijfwijze en de toegankelijkheid ervan. Een boek wat gemakkelijk leest en genoeg stof heeft om erover te nadenken en toe te passen in je eigen leven, maar ook in het 'grotere' geheel en wereldbeeld. Ik spreek dan ook de hoop uit door middels jouw boek dat het voor velen hun eigen poort opent.”
= Onno Kiviet, Almere

Scherpzinnig, evenwichtig, echt iets voor deze tijd
15 augustus 2008: “De schrijfster is evenwichtig en wijs. Dat is ook nodig om de inzichten van de moderne wetenschap en de inzichten van de spirituele wijsheidstradities met elkaar in verbinding te brengen. Waardevolle bijdrage aan het nieuwe groeiende bewustzijn waar de jongere generatie zo naar snakt. En trouwens de hele moderne wereld.
= Louis Sommeling, Groningen, drs.theologie en psychologie, op bol.com - 5 sterren

Fantastisch boek!!!
9 augustus 2008: “De Hele Olifant in Beeld is een fantastisch goed boek. Goed omdat het helder en duidelijk geschreven is, fantastisch omdat het een beeld schetst van een universum waarin alles leeft en weeft, aantrekt en afstoot, in- en uitademt, steeds in verandering is en altijd in ontwikkeling! Het meest overweldigende is wel het besef dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat je zelf deel uitmaakt van dit fantastische geheel. Je staat er niet los van! Dit boek zou in ons onderwijssysteem ingepast moeten worden!
= Deurne, anoniem op bol.com - 5 sterren


Van deel naar geheel
8 juli 2008: “In dit boek wordt benadrukt dat inheemse culturen, de eigen intuïtie en het moderne denken een raakvlak met elkaar hebben waarop nieuwe inzichten en nieuw concreet handelen ontstaan. Zodat we als mens en voor de aarde gezonder kunnen functioneren. Een prima boek lijkt me!”
= Barbara, Alkmaar op bol.com - 5 sterren

Subliem integratief & inspirerend
5 juli 2008: “Dit bezielende boek brengt veel van m'n kennis, inzicht en ervaring in verband met elkaar en levert daarnaast zoveel nieuwe wijsheid dat ik het ongetwijfeld de rest van mijn leven onder handbereik zal houden.”
= Eersel, anoniem op bol.com - 5 sterren

Een aanwinst om het gevoel te versterken met de totale samenhang van Al wat is
4 juli 2008: “Vol vuur en passie geniet ik van je boek De Hele Olifant in Beeld! Hoewel er zeker delen zijn die ik niet begrijp, lees ik rustig door en ik blijf me verbonden voelen met de inhoud en het inzicht dat hierdoor ontstaat of wordt verstevigd. Ik leerde de MerKaBa, volgde een training bij Drunvalo Melchizedek, las veel boeken over de Heilige Geometrie. Jouw boek ervaar ik als zeer leerzaam, praktisch, over- en inzichtelijk, dankjewel. Ik heb het nog niet helemaal uit, tot nu toe heeft echter hoofdstuk 10 me het meest aangesproken. Je boek is een aanwinst in deze nieuwe tijd, om het gevoel te versterken en het inzicht te vergroten met de totale samenhang van Al wat is, hoera!!”
 = Liesbeth van den Brandhof, Bureau Sta Op

An inspiring symphony of harmonious ideas
3 juli 2008: “Yes to the author’s concepts of Reality. Yes to her personal experience in the matrix of Divine Design. Yes to her demonstrated ability to create an inspiring symphony of harmonious ideas. Yes to the personal growth she inspires in her readers. This 85 year old perennial student of expanding awareness is celebrating my good fortune in discovering a website featuring an English language translation of chapters 1-3 of ‘The Whole Elephant Revealed’ by Marja de Vries. Most of the books Marja recommends or quotes from are on my personal bookshelves. However, my personal enthusiasm for ‘The Whole Elephant Revealed ’ will motivate me to purchase several copies as soon as an English  Language edition is in publication.”
= Rev. Jim Hazen

Je boek als inspiratie voor trainingen.
19 juni 2008: “Ik zet me in voor mensen die zichzelf de juiste vragen wensen te stellen en die op zoek zijn naar innerlijke rust door zichzelf terug te vinden. Ik geef daar vorm aan middels individuele coaching, teamcoaching of op organisatieniveau door middel van cultuurverandertrajecten. Momenteel ontwikkel ik een zingevingstraining gericht op managers, leiders en leidinggevenden die al veel ervaring hebben. Ze hebben de nodige MD-trajecten achter de rug, kennen alle processen en procedures maar dan….. Ze merken dat ze veelal hun beslissingen nemen vanuit het denken en minder vanuit het voelen en intuïtie. Hoe kun je meer kwaliteiten in jezelf aanspreken en toepassen dan die je al kent?  Die mensen wil ik heel graag bereiken. Ik heb me daarvoor heel erg laten inspireren door je boek ‘De Hele Olifant in Beeld’. Het is zo’n prachtig gegeven om vanuit de 7 Universele Wetten deze doelgroep te benaderen. Ik kan aansluiting vinden bij hun denken en tegelijkertijd ze voorbereiden om meer te doen met hun hele zijn.”
= Karin Lombarts, ‘Toonaard’


Een belangrijke bijdrage aan het vinden van de weg van hoofd naar hart
20 mei 2008: “Met enorm veel plezier heb ik uw boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Flarden van informatie die je gedurende je leven meekrijgt vielen allemaal op hun plaats. En het beeld dat zo ontstaat is dat van een oneindig intelligente en liefdevolle bestiering van het Universum. Ik moet zeggen dat het mijn vertrouwen in de goedheid van de schepping enorm heeft versterkt. Grote bewondering heb ik voor de idee die u in uw boek gestalte hebt gegeven maar misschien nog wel meer voor de manier waaróp u dat hebt gedaan. Heel veel dank voor deze belangrijke bijdrage aan het vinden van de weg van hoofd naar hart waar in deze tijd zoveel mensen mee bezig zijn.”
= W. P. Kruseman, Langbroek

Een onderlegger voor alle vormen van persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling
21 april 2008: “Dank voor de inspirerende lezing in Hoogwoud. Je boek heb ik al eerder gelezen, een zeer geslaagde poging om een heel universum in 300 blz. te stoppen. Ik ben al 10 jaar op zoek naar een dergelijk boek maar moest me tot nu toe altijd behelpen met soms zeer inspirerende boeken over een deel van de olifant, waarvan je dan moet concluderen dat alles dat er staat klopt, maar niet volledig is. Eindelijk een boek dat als onderlegger voor alle andere boeken kan dienen. En meer dan dat, dat als onderlegger voor alle vormen van persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling kan dienen. Je wandkleden vind ik trouwens ook heel erg mooi. Er is zo weinig voeding op het gebied van verbinding met de natuur en de vrouwelijke kracht, behalve natuurlijk door als vrouw regelmatig in de natuur te zijn, wat ik graag doe. Nogmaals dank voor de inspiratie.
= drs. Monique Zomer, psycholoog

Het was de hoogste tijd dat dit boek er kwam, het zal beslist furore maken
9 april 2008: “Gelezen de wijze waarop dit boek tot stand gekomen is, kan ik niet anders constateren dat u daarbij gestuurd bent. Het was namelijk de hoogste tijd dat dit boek er kwam. Dit boek zal beslist furore maken want u bent in staat geweest moeilijke onderwerpen in een breed beeld te plaatsen en het dus zeer toegankelijk te laten zijn. Ook combineert u alles met alles. Het denken met het voelen, het bewuste met het onbewuste, het hart met de hersens en het beeld met de formule. Knap, heel knap. Vooral de elementaire deeltjes als donuts, als mini witte gaten en als basis van ons (en van alles) lichamelijk bestaan met hun contact met alles is formidabel. Ook de samenhang met de Gulden Snede. Blijft alleen de vraag wie u gestuurd heeft… Ik dank u dat u dit boek geschreven hebt. Heel veel succes met uw boek.
= Boy Boer, ontwerper van de atomflowers

Het gevoel dat ik als kind veel meer wist dan nu, vind ik via je boek weer terug
19 maart 2008: “Ik ben er beduusd van. Je boek heb ik steeds bij me en neem het tot me met kleine happen. Meer dan eens heb ik het gevoel dat ik als kind veel meer wist dan nu. Eenheidservaringen en gesprekken met God, waren veel vanzelfsprekender. Ik ben heel dankbaar dat ik dat via je boek weer terugvind.”
= Henk Hofman, Training met Theater BV

De heldere en enthousiaste uitleg van de verbondenheid van alles met alles
5 maart 2008: “Met zeer veel genoegen heb ik uw boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Het onderwerp heeft me al jaren geïnteresseerd en uw heldere en enthousiaste uitleg van de verbondenheid van alles met alles heeft me getroffen. U hebt ook ergens Plotinus geciteerd. Ik heb de Enneaden van Plotinus in het Nederlands vertaald (Damon 2005) en ook daarin vond ik dezelfde gedachte. Hij is een moeilijke filosoof, maar zijn inzicht, zonder kennis te hebben van de moderne biologie en natuurkunde, in het wezen van de wereld is verbluffend. Bedankt voor uw mooie boek.”
= Rein Ferwerda, classicus/vertaler


Dit boek gaat geschiedenis maken!
29 febr. 2008: “Marja de Vries heeft een spiritueel meesterwerk geschreven. Spiritueel in de zin van bewustzijnsveruimend! Het is de basis en gelijk de overkoepelende paraplu van transcedente kennis. Marja, dank je wel! ”
= Amsterdam, anoniem op bol.com - 5 sterren

Je boek is aangeslagen en heeft voor een breinbeving gezorgd
24 febr. 2008: “Ik heb je boek met grote fascinatie gelezen, waanzinnig interresant voor iedereen. Je boek is aangeslagen en heeft voor een breinbeving bij mensen gezorgd. Ikzelf ben bezig met de chaostheorie toegepast op non-lineaire omslagen in de publieke opinie… Erg veel succes met het schrijven van je tweede boek.”
= Misha de Sterke, Agora Advies, Communicatiebureau

Dit boek staat op onze website aangeprezen als onze favoriet!
21 febr. 2008: “Enkele maanden geleden hebben we met elkaar gemaild over de prachtige aansluiting tussen Quantum-Touch en 'De Hele Olifant in Beeld'. Wij verzorgen de workshop Quantum-Touch (genezen met je handen) in Nederland en verwijzen o.a. naar jouw boek en jouw website. Inmiddels hebben al heel wat van onze cursisten het boek aangeschaft en iedereen is laaiend enthousiast over de inzichten die erin staan en de wijze waarop het beschreven is en ook nog eens aansluit bij de denkwijze bij Quantum-Touch. Het boek staat op onze website aangeprezen als onze favoriet!”
= Linda Menkhorst, QTouch Trainingen

Je boek wekt bij mij het vertrouwen weer bovengronds te komen met een missie.
17 febr. 2008: “Het moet me van het hart dat ik je zielsdankbaar ben voor het fundament dat je boek mij geboden heeft. Het geeft weer-spiegelende glans aan mijn zoektocht autoriteiten te bereiken en organisaties te doen bewegen tussen klassieke (psycho)analyse en morfogenetische (socio)dynamica, zoals in de vorm van systemische opstellingen. Je wekt (met je boek) bij mij het vertrouwen weer bovengronds te komen met een missie. Natuurlijk werd ik diep geraakt door je vision quest [zie 'het verhaal achter mijn naam' op deze website]. Nu je je eerste vrucht hebt geworpen, kunnen veel meer Starchildren in de spiegel hun authenticiteit zien, en in hun eigen Spoor treden.”
= anoniem

Begrip van natuurlijke verhoudingen voor een ieder toegankelijk of hoe liefde van de Natuur zich in alle macht uitdrukt…
7 febr. 2008: “..Hoe zouden Jung en Einstein elkaar 'met terugwerkende kracht' ontmoeten? Marja de Vries sublimeert de klassieke serie 'Een schitterend ongeluk' van de VPRO zodanig, dat ik me de verbinding van hun gedachtegoed levendig kan verbeelden! Zij achterhaalt het dwaalspoor na Descartes en ontplooit dit door synthese tussen klassieke wetenschappen en wijsheidstradities voor te stellen als een kwantumsprong naar een hoger plan, op een Natuurlijk spiralende wijze, schijnbaar moeiteloos balanserend van het vrouwelijke naar het mannelijke principe en vice versa, eeuwig circulerend naar groei met hart en ziel in de geest van de alles omvattende gedachte... Kortom: De Hele Olifant in Beeld leidt intentie tot bewustzijn dat zich kan uitstrekken tot levenskunst met zingeving!”
= Amsterdam, anoniem op bol.com - 5 sterren

Ik heb me moeten inhouden je niet vanuit China te emailen... het is een meesterwerk
7 febr. 2008: “Een aantal maanden geleden sprak ik tegen een kennis van me uit dat het mijn grootste wens is om iets aan het (basis)onderwijs in Nederland te veranderen waardoor het meer holistisch, meer volledig zou zijn. Zij vertelde toen over jou en je boek - dat ze net aan het  lezen was - en zei dat ook jij je voor dat doel inzet. Ik heb een week later je site bekeken, je boek gekocht en heb er verder niets mee   gedaan. Nu ging ik drie weken geleden naar China om me verder te bekwamen in mijn Qigong-leer en heb jouw boek meegenomen. Ik heb me moeten inhouden om je niet vanuit China te e-mailen, want de overeenkomsten tussen wat ik in jouw boek las en wat mijn Qigong master me vertelde, waren ongelooflijk. Las ik een hoofdstuk in je boek over trillingen, vertelde hij over dat onderwerp 's avonds. Vertelde hij iets over de qi die overal buiten ons aanwezig is maar net zo goed diep in onszelf, las ik daarop in je boek over zo boven zo onder. De wet van aantrekking, de manifestatie van materie vanuit bewustzijn er waren veel overeenkomsten. Om nog maar te zwijgen over de synchroniciteit dat ik nu net jouw boek mee had genomen. Er lagen immers nog wel zeven andere ongelezen boeken... Dank je wel voor je boek, dat wil ik je zeggen. Het is een meesterwerk en zeer verhelderend.”
= Tex Rijnders, PER DIGITALE, idealistisch bureau voor concept en communicatie

Heldere verbanden die me een heel goed gevoel geven
15 jan. 2008: “Ik heb jouw boek bijna uit en ik vind het fantastisch, de helderheid geeft me heel veel, ik was al heel geïnteresseerd in de Gulden Snede en dat leg je heel uitgebreid uit, en zo worden er heldere verbanden gelegd die me een heel goed gevoel geven, alsof ze op zijn plaats vallen. Heel fijn, daar ben ik je dankbaar om!”
= Lilian van Bennekom, actrice/schrijfster/verhalenvertelster/bewustzijnscoach

Ik ga met een kleine groep mensen uw prachtige boek bespreken
8 jan. 2008: “Bedankt voor het mooie boek! Ik ben werkzaam in het brede veld van zorg en welzijn. Richt me hierbij vooral op de begeleiding van mensen met een verlieservaring, in het bijzonder kinderen en jongeren. Ook werk ik als regiocoördinator voor de stichting Elisabeth Kübler-Ross. Ik ga in januari met een kleine groep mensen uw prachtige boek De Hele Olifant in Beeld bespreken.”
= Karin van der Plas, coach, counsellor, trainer en adviseur

'Een kunstwerk dat eeuwiger is dan brons'...
10 dec. 2007: “Ik ben de laatste jaren tamelijk intens bezig met speurwerk naar de samenhang en zin der dingen en sinds 1 mei zelfs full-time. Ik heb mijn job als zelfstandige stopgezet om mezelf de tijd en ruimte te gunnen eerst een consistent existentieel raamwerk op te bouwen en dan daarbinnen een nieuwe uitdaging te vinden die zin heeft en geeft aan mij en anderen. Ik heb dus al een en ander gelezen en gehoord. Maar wat jij in dit perspectief hebt gepresteerd is fenomenaal! Horatius schreef na het beëindigen van zijn Oden: 'Exigi monumentum aere perennius' (ik heb een kunstwerk tot stand gebracht dat eeuwiger is dan brons). Jouw momumentum overtreft dit in vele opzichten. Het is een onwaarschijnlijk helder gestructureerd en boeiend geschreven totaaloverzicht van hoe wij, onze kosmos en zelfs God 'in elkaar' zitten en wat de bedoeling hiervan is. Ik wil echt vanuit het diepste van mijn wezen jou bedanken. Dit is voor mij gefundenes fressen!”
= Peter Vereecke, Gent

Van de hele boekenkast vol spirituele boeken, die ik heb, is dit is een van de beste
5 dec. 2007: “Wat een ongelooflijk bijzonder boek heb je geschreven. Joh, wat een geschenk dat jij dit hebt mogen doen. Van de hele boekenkast vol spirituele boeken, die ik heb, en waar hele voor mij dierbare en bijzondere tussen zitten, is dit een van de beste. Gefeliciteerd met die prestatie. Ik zal er in de toekomst nog verschillende van cadeau doen aan vrienden, dat beloof ik je!”
= Miems Tjeek Willink, spiritueel genezers

Echt te gek dit boek!
3 dec. 2007: “ Heb dit boek nu 2 weken uit en ga het straks nog een keer lezen! Wat een geweldig boek! Fantastisch hoe Marja de Vries geloof en wetenschap bij elkaar brengt zonder alteveel haar eigen mening door te laten schemeren. Soms wel moeilijk lezen door alle (bron)verwijzingen, maar volgens mij zeer de moeite waard en misschien wel het beste boek dat verkijgbaar is over de universele wetten van het universum en de uitleg ervan! Het heeft mij in ieder geval een stuk verder geholpen met sommige levensvragen!!”
= Amersfoort, anoniem op bol.com - 5 sterren

Een doortimmerd werk
30 nov. 2007: “Naar mijn inschatting een doortimmerd werk, consistent geschreven in een aangenaam redundante wijze. Als in een fuga wordt de informatie enkele keren in een andere toonaard herhaald, wat de informatie-dichtheid wat doet afnemen, zodat het een leesbaar geheel wordt. Tevens is dit een invulling/illustratie van de tweede wet, de Wet van Overeenstemming. Dit over de vorm, over de inhoud kan ik me aansluiten bij de flapteksten.”
= Reinout Oosterveld, secretaris Stichting Natuur- en Implosietechnieken.

Aanvullende puzzelstukken voor het maken van mijn meubels
29 nov. 2007: “Heel erg bedankt voor je prachtige boek! Een helder overzicht, herkenbaar maar het gaat zoveel verder! Het boek kwam voor mij precies op het goede moment, en - tesamen met het boek van Michael Schneider, Ontdek en creeer zelf het universum, welke aansluitend op mijn pad verscheen - hebben jullie beide mij aanvullende puzzelstukken aangedragen waarmee ik verder met mijn plan kan gaan. Ik maak kasten en ik ben nu bezig het enneagram verhaal in kasten te vatten. Mijn interesse is de menselijke ontwikkeling uit te beelden in meubels. Ik zie dan ook erg naar je volgende boek uit, menselijke ontwikkeling en onderwijs gaan hand in hand. Bedankt voor je verrijkende bijdrage.”
= Ronald Spruit, meubelontwerper

De universele wetten en het werk met studenten binnen het vernieuwende HBO onderwijs.
15 nov. 2007: “Ik wil je ontzettend bedanken voor dit boek. Mijn puzzelstukjes vallen hierdoor op hun plek. Het is voor mij een bevestiging en een belangrijke ondersteuning. Ik heb bewust gekozen voor het vernieuwende HBO onderwijs (ik werk voor de opleiding Communication & Multimedia Design van de Noordelijke Hoge School in Leeuwarden) en het overdragen van deze universele wetten aan studenten die er oren naar hebben. Door je boek kan ik het nu zo formuleren. Het overdragen gaat op een speelse manier. Hiervoor ontstaan momenten die aansluiten bij de belevingswereld van deze jonge mensen. Ik verpak het de ene keer in humor en de andere keer in serieuze feedback. En daar kan ik enorm van genieten. Je boek ligt een dag op mijn werkplek en er wordt vanzelf een vraag over gesteld en op gereageerd door studenten. Een reactie van een student heeft er weer voor gezorgd dat ik naar een lezing van je ga. Waarom? Omdat ik waanzinnig nieuwsgierig ben en vind dat je een meesterwerk hebt afgeleverd die voor een hele brede doelgroep toegankelijk is. Ontzettend knap werk!! Je boek is voor mij ook de bevestiging dat ik in de juiste stroom zit en dat deze stroom mij nog veel gaat brengen. Ik ontmoet steeds meer mensen die meestromen. En dat brengt mij geluk en verwondering.
=
Joke Lunsing, docent CMD Leeuwarden

Een standaardwerk dat ik al aan velen heb aanbevolen
14 nov. 2007: “Ik heb uw prachtige boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Voor mij een standaardwerk waar ik heel veel kostbare informatie uit haal. Ik heb het boek al aan velen aanbevolen. Veel van de dingen die u beschrijft in het boek zijn zeer interessant voor mensen die met energie werken. Ik vind het vooral waardevol dat u vanuit verschillende geloofstradities en inzichten van wetenschappers een helder beeld heeft gegeven van de universele wetten. Wat ik tot nu toe alleen maar kon vermoeden en voelen als Waarheid, maar soms te veelomvattend of vaag om te bevatten, is door u in heldere taal gecombineerd en beschreven, dat is echt een gave!
= Pauline Napjus

Ik ga het boek gebruiken bij de verbinding tussen communicatie(management) en spiritualiteit
14 nov. 2007: “Ik heb je boek gelijk aangeschaft en ben meteen begonnen met lezen. Het sluit precies aan bij waar ik mee bezig ben. Ik kan het boek heel goed gebruiken bij de verbinding die ik wil maken tussen communicatie(management) en spiritualiteit.”
= Marieke Duijvesteijn

Wat mij betreft moet het de wereld rond!
30 okt. 2007: “Hartelijk dank voor je prachtige boek! Ik word er helemaal blij van! Ik heb ‘m bijna uit, ben in het laatste hoofdstuk bezig. Een aantal dingen wist ik al wel (ik ben al lange tijd ook aan het lezen over deze materie) maar een heleboel ook niet. Wat ik er ook zo fijn aan vind is de structuur. De verbanden en de samenhang worden duidelijk. Het plaatje is rond. Ik hoop dat het nu ook vertaald gaat worden in het engels? En chinees? Wat mij betreft moet het de wereld rond!”
= Monique van Dommele

Je bent er in geslaagd om een geloofwaardig verhaal te schrijven
24 okt. 2007: “Ik heb je boek gelezen. Ik vond het heel goed. Het is een moedige poging om het gedachtegoed van diverse wijsheidstradities en wetenschappelijke visies te vangen in één theoretische bespiegeling. Je bent er in geslaagd om een geloofwaardig verhaal te schrijven. Ik ben altijd wars geweest van esoterie. Ik heb met jouw boek voor het eerst het gevoel dat er raakvlakken zijn met de zogenoemde ‘exacte wetenschap’.”
= Han Westelaken, architect

Dit wordt een klassieker! Het is nu al mijn lievelingsboek…
21 okt. 2007: “Op hele heldere inzichtelijke wijze worden in dit boek de universele principes en wetten van het Universum beschreven en gerangschikt die hun wortels hebben in vele oude geloofssystemen. Het is zo fijn dat de auteur dit voor ons op een rijtje heeft gezet; het kwartje valt a.h.w. nu echt pas. Alles wat ik al wist en intuïtief als waarheid voelde is nu duidelijk vanuit vele gezichtspunten (o.a. van vele vooraanstaande mystici en kwamtumfysici) beschreven. Het is nu al mijn lievelingsboek en ik heb het nog niet eens uit. Het voelt heel compleet en allesomvattend; alsof ook je eigen bewustzijn door het lezen een kwantumsprongetje maakt. Echt een aanrader!!”
= anoniem op bol.com - 5 sterren

Het boek heeft mijn stoutste dromen overtroffen!
7 okt. 2007: “Het Soefi-verhaal en je heldere betoog dat alles simpelweg een 7-tal Universele Wetten volgt zijn een echte eye-opener voor mij. Inmiddels heb ik het boek 2-maal gelezen en ik moet je eerlijk bekennen dat het boek mijn stoutste dromen heeft overtroffen! Mijn complimenten voor je hele heldere uiteenzetting, ik heb hierdoor een goed inzicht heb gekregen in het bestaan en de werking van de Universele Wetten en de Gulden Snede. Ik ben zelf al jaren lang gefascineerd door de Heilige Geometrie en de Gulden Snede en jouw boek heeft gezorgd voor een zeer welkome innerlijke verbreding en verdieping. Ik heb gemerkt dat als je de gebeurtenissen om je heen vanuit deze wetten gaat beschouwen je ook steeds duidelijker doorziet welke wetten achter die gebeurtenissen zitten en hoe alles in elkaar ingrijpt. Enkele weken geleden voelde ik plotseling een innerlijke drang om de beschreven Universele Hoofdwetten en de Gulden Snede te visualiseren. Het enige dat ik over deze symbolische interpretatie wil zeggen is dat het echt vol zit met symboliek.”
= Len Zoetemeijer

Symb. afbeelding oorspr.
Symbolische verbeelding van de zeven universele wetten door Len Zoetemeijer


Dit boek is de hemel op aarde brengen
2 okt. 2007: “Zag je boek liggen bij een vriendin en voelde intuïtief dat het belangrijk voor me is. Wat ik zo fijn vind aan je boek is niet alleen het geheel, doch specifiek daarnaast het onderwerp heilige geometrie. Het is een onderwerp dat zo mijn hart heeft en dat ik als beeldhouwer kan laten zien via de beelden die ik de laatste tijd maak. Ik ga ook voor mijn twee kinderen De Hele Olifant kopen. Dat boek is de hemel op aarde brengen.
= Geny Titus, beeldhouwer

Een zeer bijzonder kado
28 sept. 2007: “Ik heb het prachtige en toegankelijke boek dat je geschreven hebt kado gekregen en ik ervaar het als een zeer bijzonder kado!”
= Jefke Vink, Trainer/ Master Coach NLP/ Psycholoog NIP

Dé eyeopener van de eeuw
20 sept. 2007: “Het overzicht wat hier wordt geboden is overweldigend eenvoudig en compleet. Het resultaat is een beeld van het universum waar geen speld tussen te krijgen is, terwijl je nergens het gevoel hebt dat er iets wordt gepredikt. (We hadden het over) de marketing van je boek. Ik heb daar later nog vaak aan teruggedacht, ook onder het lezen. Hoe langer hoe meer kom ik tot de conclusie dat dit boek helemaal geen marketing nodig heeft; het kan haast niet anders of het nieuws over jouw boek verspreidt zich als een lopend vuurtje. Ik verheug mij op de vele bladzijden die ik nog te gaan heb in jouw prachtboek. Voor mij is het dé eyeopener van de eeuw.”
= Erik de Vries, Concept, Copy & Communicatie

Jouw boek als rode draad bij het lesgeven in ‘Vertrouwen en Contact’.
13 sept. 2007: “Fanny Koerts van Pentascope en de Nieuwe Garde Groningen wees mij voor de zomer op jouw boek. En ik heb het toen meteen gekocht; op zich bijzonder dat ik meteen tot handelen overging. Ik zit al enige tijd in een zoekproces en heb vaak het gevoel dat mij ‘woorden’ ontbreken om aan de mensen om me heen uit te leggen wat ik van binnen voel en weet. En jouw boek en jouw workshop geven mij de woorden. Een ontroerende gewaarwording waarvoor grote dank.
Bij de NHL, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, heb ik een voorstel neergelegd (deze week in bespreking) om les te geven in ‘Vertrouwen en Contact’. En het was voor mij geen enkel issue: ik weet gewoon dat jouw boek daarbij de rode draad is. Alles kan van daaruit vormgegeven, práchtig! Ik voel steeds meer dat ik jongeren instrumenten mee wil geven om het pad naar binnen, bij zichzelf naar binnen, te leren kennen. En om de gevoelens die ze daarbij tegenkomen, te kunnen schonen. Juist jongeren kunnen heel makkelijk nieuwe dingen oppakken. En ik denk dat het m.n. in deze tijd van belang is voor hen om contact te kunnen houden met de Universele Waarheid. Dus dank in het kwadraat!”  
= Jeltine Zijlstra, initiator, inspirator en verbinder en o.a. Associated Partner bij Pentascope

Een openbaring
10 sept. 2007: “Als eerste wil ik u hartelijk danken voor een geweldig meesterwerk dat in de boekwinkels terecht is gekomen. Ik ben geen wetenschapper, geen professor of iets dergelijks maar mijn hele leven ben ik altijd zeer geinteresseerd geweest in dit soort materie. Alleen de commerciele boeken van de bekende heren bleven bij wat vage beweringen. Uw boek is fantastisch onderbouwd en heb ik ook vele malen aanbevolen bij mijn vrienden. Velen van hen, na het lezen van uw boek, komen allemaal met hetzelfde antwoord terug: dat ze nu het gevoel hebben alsof ze opnieuw beginnen... een openbaring. Wel dagelijks vinden er discussies plaats over de besproken onderwerpen. Alles in mij zegt dat dit boek een zeer belangrijke rol gaat spelen.”  
= Marco Bartelsman, Corporate IT Manager

De wetten toepassen als trainer/coach én als vader
31 aug. 2007: “Met heel veel plezier heb ik uw boek gelezen, mijn complimenten. Twee jaar geleden heb ook ik de Kybalion gelezen en was zeer onder de indruk. Uw boek vind ik een hele inspirerende aanvulling en uitbreiding. Meerdere keren kon ik als het ware voelen dat het klopt en op andere momenten was het voor nog een wat mentale exercitie. Ik heb dus nog wel wat te ontwikkelen. In mijn werk als trainer/coach kan ik een en ander prachtig combineren en nog belangrijker, ik ben nu aan het kijken hoe ik de wetten kan toepassen als vader. Nogmaals mijn respect voor uw boek en ik ga met plezier de op uw website vermelde artikelen lezen.”
= Arno Ramakers, Cursussen Coaching Consultancy

Alsof ik door een samenvatting van de bibliotheek van mijn man ben gekropen
14 aug. 2007: “We hebben het boek opgezogen. We, is ook mijn man. Voor mij was het alsof ik door een samenvatting van de bibliotheek van mijn man ben gekropen en voor hem was het een prachtige samenvatting en meer!! Het is namelijk zo dat wij op dit terrein werken. We werken met nieuwe vormen van Genezing, Water en Energie. Allemaal gebaseerd op de Universele Wetten!”
= Dominique van Kooten en Kees Hogendijk

Net of het boek een overkoepelende energie in zich draagt
12 aug. 2007: “De hele olifant is in veel opzichten een indrukwekkend boek. Het verzamelt een heleboel kennis in een nieuw meeromvattend begripskader. Het boek lezen is ook een soort thuiskomen omdat het mijn eigen essentiële ervaringen weet te verwoorden op een nieuwe manier. In het lezen zelf ervaar ik de eenheid waar het boek voor mij over gaat. Het is daarbij net of het boek een overkoepelende energie in zich draagt. Ik vind het bijzonder dat het mij weer in contact brengt met de ervaring van eenheid die voor mij zo essentieel en richtinggevend is. Bovendien voegt het aspecten toe aan deze ervaring en mijn begrip daarover. Een absolute aanrader, een boek wat je gelezen moet hebben wanneer je het spirituele pad serieus neemt.
= Sanny Uitentuis, GZ-psycholoog

Geen woord te veel, zodat het makkelijker met het hart te lezen is
12 aug. 2007: “Dagelijks geniet ik van het een stukje lezen in De Hele Olifant in Beeld. Prachtig, al die informatie en dwarsverbanden in heldere zinnen. Echt genieten. De puzzle-stukjes vallen op hun plaats. Tijdens het lezen voel ik hoe de trilling van het boek lagere trillingen bij mij even harmonisch oplichten! Dat positieve gedachten werkelijk zaken in gang kunnen brengen ervaar ik in de praktijk in het werk met mijn cliënten. Nu zo helder uiteengezet en met allerlei onderzoeken geïllustreerd. In je boek staat geen woord, geen naam teveel wat het veel makkelijker maakt minder met het hoofd en meer met het hart te lezen.”  
= André Heine, coach ahAvontuur

Het verdient een lezerspubliek als de Aquarius Samenzwering van Marylin Ferguson
11 aug. 2007: “Tijdens het uitrusten bij het verbouwen ben ik steeds elke keer de olifant ingedoken en lees ik het met bijzonder grote interesse en groeiend respect voor je prestatie. Ik moet je bekennen dat, toen je me vertelde wat voor boek je aan het schrijven was, ik bang was dat je project aan de eigen ambitie zou kunnen bezwijken: niet alleen de essentie destilleren uit de grote religies en mystieke stromingen, maar ook nog eens uit de nieuwste ontdekkingen van de wetenschap. Hoewel ik het boek nog niet uit heb, wil ik je toch nu al graag mijn grote respect overbrengen voor het feit dat je het voor elkaar hebt gekregen! Ik geniet. Ik denk dat je een boek hebt geschreven dat een lezerspubliek verdient (en ik denk ook vanzelf zal krijgen) als de Aquarius Samenzwering van Marylin Ferguson.”  
=
Pieter van Veen
, Antiquariaat van Veen: boeken met hart en ziel!

De ongelofelijke 'heldere' manier van uiteenzetting
6 aug. 2007: “Tijdens mijn vakantie heb ik je boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Ik vond het in één woord een fantastisch boek!!! Hoewel ik veel over de onderwerpen van jouw boek gelezen had, was ik toch totaal verrast door de ongelofelijke 'heldere' manier van uiteenzetting van de thema's in jouw boek. Je schrijft met een overtuigende kennis van zaken.
Ik was vooral onder de indruk van de dwarsverbanden die je wist te leggen tussen alle gelezen literatuur. Je legt moeiteloos de verbanden tussen die enorme berg literatuur die ten grondslag ligt aan jouw boek. Ook de opzet van jouw boek om de universele Hermetische wetten als kapstok te gebruiken getuigd van een gestructureerde aanpak. Zodoende werd je boek een logische opeenvolging van begrippen die als leidraad werkt voor de lezer. In je opzet om de universele waarheid in het licht te stellen van hedendaags wetenschappelijk onderzoek ben je voortreffelijk geslaagd!
Ik heb er veel van opgestoken (ondanks het feit dat we veel dezelfde bronliteratuur gelezen hebben) en ga je boek zeker nog een keer lezen want het heeft veel indruk gemaakt. Ik wens je veel succes verder met dit boek en veel succes met je volgende boek. Ik ben blij dat je uit de bocht gevlogen bent met je doelstelling een boek over onderwijs te schrijven anders had dit mooie boek nooit het levenslicht gezien. Ik weet daarom zeker dat je volgende boek ook een succes zal worden.”  
= Jan Wicherink, auteur van het e-book 'Ontheemde Zielen Ontwaken', 2006

Een spirituele audit
5 aug. 2007: “Ik wil je graag mijn reactie geven. Ik vind De Hele Olifant in Beeld een heel goed boek. Ik verwijs naar dit boek bij  mijn conferenties en zal het in mijn cursus van 2008 als hoogleraar in Business Spiritualiteit op de Business Universiteit Nyenrode ook behandelen. Jouw verslag van Walter Russell vind je bijna letterlijk in biografie van Ignatius van Loyola. In mijn Ignatiaanse spiritualiteit heet het de contemplatie van het zijn (de totaliteit) in de actie, ofwel de contemplatie van het zijn in het doen.
Wat is nu mijn conclusie na het lezen van je boek: Is jouw boek geen spirituele audit van heel de mensheid en zo als prototype te hanteren? [de term audit komt uit de vakterminologie van de organisatiekunde, die spreekt over de audit van een organisatie: iets dat gebruikt kan worden om kwaliteit van het functioneren van een organisatie te toetsen en te verbeteren]”  
= Paul de Blot SJ, hoogleraar in Business Spiritualiteit op de Business Universiteit Nyenrode

In de wereld van onuitputtelijkheid
26 juli 2007: “Na een eerste oriëntatie op je website ben ik overgegaan tot de aanschaf van het boek De Hele Olifant in Beeld. Ja dan raak je in de wereld van onuitputtelijkheid en denk je waar begin ik… waar eindig ik? Gewoon instappen en de weg van bewondering tegemoettreden. Kijk over je eigen grenzen. Respect en interesse. Wat kun je gefascineerd raken door deze materie. Ikzelf ben sinds enkele jaren actief binnen de Raad van Levensbeschouwingen. Daar word je perceptie ook ruimer afgesteld als dit al niet het geval was...”
=
José Egging

Een meesterwerk.
17 juli 2007: “Ik heb met veel bewondering en enthousiasme je boek De Hele Olifant in Beeld gelezen. Het is voor mij een meesterwerk. Het is zo helder, duidelijk en overzichtelijk geschreven en voor mijn gevoel is dit boek een zeer compleet, inspirerend werk. Het is een must voor het inzicht en begrip, op weg naar een betere wereld voor alles en iedereen.”
= Aad Hermann, tandarts, coach en trainer


Energetisch of synchroon ondernemen
11 juli 2007: "Ik las je boek en vond het geweldig. Je zult wel vaker gehoord hebben dat het veel stukjes in elkaar deed vallen. Ik ben bezig een soort seminar op te zetten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maar jouw boek heeft bij mij een kwartje laten vallen, ik denk aan zoiets als Energetisch Ondernemen, Synchroon Ondernemen, een veel logischer vorm van verbonden en respectvol zijn. Zou er tzt wel een verhaal over willen maken."
= Titus Bovenberg

Het belang van de Gulden Snede en het vrouwelijke principe
8 juli 2007: “Wat mij het meest raakt in het boek is dat ik meer en meer besef dat het van groot belang is dat de balans in de wereld tussen het mannelijk en vrouwelijk principe zich herstelt. Marja maakt in haar boek, met de uitleg over en het belang van de Gulden Snede, het belang van het vrouwelijk principe duidelijk en hoe alles in de natuur en in ons volgens de Gulden Snede werkt.”
= Ineke van Westrienen


Ieder deel is verbonden met de andere delen
8 juli 2007: “Het boek De Hele Olifant in Beeld helpt me om beter te begrijpen dat ik me vergis als ik denk dat ik een op mezelf staande, afgescheiden entiteit ben en daarnaar leef. Het bevestigt mijn besef dat we deel zijn van een heel fijn afgestemd ecosysteem, waarin ieder deel is verbonden met de andere delen en alle delen elkaar beïnvloeden.”
= Martine Vijverberg

Je rationele en wetenschappelijke ingang tot wat er verder nog is
8 juli 2007: “Ik merk dat ik door je rationele en wetenschappelijke ingang mogelijk beter toegang krijg tot wat er verder nog is. Ondanks dat ik sommige dingen, dat is maar heel weinig, niet kan volgen levert het boek inderdaad een completer beeld van een werkelijkheid waarbinnen ik veel meer aspecten uit het leven kan plaatsen dan dat ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Mijn rationele en intuïtieve kennis is door het lezen van het boek geactiveerd en tot ontwikkeling gekomen en de mogelijkheden in het leven zijn hiermee groter geworden. Verder wil ik drie dingen specifiek benoemen omdat deze nog het scherpst in mijn herinnering zijn blijven hangen vanwege hun wonderbaarlijkheid, de eenvoud en zijn mogelijkheden.
Voor mij is het een ongelooflijke prestatie om inderdaad zoveel verschillende aspecten samen te brengen in één geheel. Ik heb altijd gedacht dat sommige gebieden van wetenschap, religie en kunst niet te combineren zouden zijn. Door het lezen van jouw boek raak ik ervan overtuigd dat alles toch tot één geheel behoort.
Prachtig vind ik ook het beeld wat je schetst over de verschillende lagen van werkelijkheid. Ik ben altijd wel onder de indruk geweest van de mogelijkheden die mensen hebben om op afstand zaken gewaar te worden of te beïnvloeden voorbij ruimte en tijd. Zelf ervaar ik wel de heldere ingevingen wanneer ik na een tijd van intensieve mentale inspanning mijzelf de ruimte geef om te ontspannen. In die ontspanning ontstaat vaak vanzelf helderheid over hoe ik mijn karwei moet klaren.
Tot slot proefde ik in jouw verhaal, maar vooral tijdens je lezing, een pleidooi voor een sterkere waardering van het vrouwelijke. Vanuit het gezichtspunt van de sterk rationele wereld waarin we leven ben ik het met je eens dat het tijd is voor een sterk intuïtieve impuls. Ik zie zelfs dat je het als voorwaarde stelt dat ontwikkeling pas kan ontstaan wanneer de onbalans overhelt naar het vrouwelijke aspect. Ik zal dit opnieuw nader moeten bestuderen.
Scherper bewust geworden van mijn zachte kanten en mijn voorkeur voor activerend en stimulerend werken met mensen kijk ik reikhalzend uit over de grenzen van mijn aardse waarnemingsvermogen en hoop een glimp op te vangen van het nieuwe denken over onderwijs en opvoedingssituaties, en kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat je volgende boek uitkomt.”
= Tryno Duursma

Ik ga dit boek gebruiken voor mijn colleges
5 juli 2007: “Het is een prachtig boek en u heeft de "Kybalion" prachtig gebruikt en schitterend de verbindingen gemaakt met de huidige stand van de wetenschap. Ik geef les voor het vak Mystiek aan de academie voor Psycho-Sociaal Welzijn te Utrecht en een van mijn colleges behandelt de Kybalion. Ik ga uw boek gebruiken voor deze colleges want het is mij "recht uit het hart" gegrepen. De universele wetten worden in begrijpelijke taal uitgelegd en voorzien van toepassingen in het leven. Hierdoor kan men zelf zijn koers leren bepalen en zich bewust worden van vermogens welke veelal niet bekend zijn. De mens kan bij ernstige bestudering van dit boek en het toepassen van de genoemde begrippen en principes zijn leven beslist veel waardevoller, gezonder en gelukkiger maken. De wetenschappelijke aanpak is verfrissend en controleerbaar. Er worden geen dogma’s of onduidelijke stellingen gegeven die de lezer op een dwaalspoor brengen. Kortom een sterk aanbevolen boek, door de heldere taal een duidelijke gids met een overvloed aan nuttige en bruikbare informatie. De lezer wordt niet afgeleid door vage beschrijvingen of “wollige taal” maar direct naar de kern van het Zijn gebracht. Ik zal er via mijn colleges bekendheid aan geven.”
= Drs. C.J.Th. Gunsing, Stafdocent  aan de Academie voor Psycho Sociaal Welzijn te Utrecht.


Dit boek is een leidraad
4 juli 2007: “Gisteren ben ik begonnen te lezen in De Hele Olifant in Beeld. Inmiddels ben ik eraan verslaafd. Al jaren ben ik bezig dit universele denken in het onderwijs te brengen. Dat is hard nodig in deze oppervlakkig denkende maatschappij. Dit boek van Marja is een leidraad. De Wet van Polariteit zegt dat alle paren van tegengestelden kunnen worden verzoend - hoe belangrijk voor het onderwijs, die bewustwording. Zelf breng ik het boek naar de universiteiten, om het te plaatsen in hun bibliotheken. En ik geef het aan mensen die veel invloed hebben op het algehele beleid.”
= Hanneke Bijl


Alles wordt ineens helderder
19 juni 2007: “Ik ontdekte dat je me eigenlijk niets nieuws vertelde maar dat alles wel ineens helderder werd. Grappig hoe dat werkt. De informatie bezat ik al maar door het rangschikken van die informatie zag ik ineens dingen die me eerst niet duidelijk waren. Alsof je de mystieke kant een wetenschappelijk tintje geeft waardoor het makkelijker is te begrijpen. Alles mooi geordend en overzichtelijk. Ik raad iedereen aan die wat meer wil weten over zichzelf, elkaar en de wereld waarin wij leven om dit boek te lezen. Want het is echt wonderbaarlijk!”
= Rozemarijn

Er vallen allemaal kwartjes
15 juni 2007: “Tijdens het lezen van het boek De Hele Olifant in Beeld voelde het alsof ik de jackpot won, er vielen allemaal kwartjes.”
= Fanny Koerts


Warm en goed
15 juni 2007: “… ik geniet van je boek… je boek voelt voor mij zo warm en goed aan. Echt fijn. Jouw boek levert echt een bijdrage om tot persoonlijke verandering en daardoor tot maatschappelijke vernieuwing te komen.”
Pauline Petrie

terug