De Hele Olifant - nieuwsbrief - augustus 2014

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.


Lieve mensen,
Hier is weer een nieuwsbrief met de allerlaatste ontwikkelingen rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld en dit keer vooral rond mijn boek Samenlevingen in Balans en mijn streven om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, en dat alles op zo’n manier dat we een wereld kunnen creëren die bijdraagt aan het welzijn van alles (dus inclusief de natuur en de planeet als geheel) en iedereen.

 

Het boek Samenlevingen in Balans
De hele zomer is er hard gewerkt aan het persklaar maken van het boek Samenlevingen in Balans, naar een toekomst in harmonie met de universele wetten, zodat het 15 oktober zal kunnen verschijnen.
Correcties
De eerste week van juli heb ik besteed aan de eerste serie correcties. Daarna is het boek gelay-out en de laatste dagen was het tijd om ook die lay-outversie te corrigeren om zo de laatste foutjes eruit te halen.
Achterflaptekst
Ook zijn we het inmiddels eens geworden over de achterflaptekst. Dit gaat het worden:
“Op dit moment zijn er twee paden naar de toekomst. Dat betekent dat we een keuze hebben. De enige echte oplossing op de lange termijn is de keuze voor het opnieuw vormgeven van ‘Samenlevingen in Balans’. Marja de Vries verwijst met de term ‘Samenlevingen in Balans’ naar samenlevingen waarbinnen inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van de cultuur. Hierdoor is de cultuur in lijn met wie wij in essentie zijn en in harmonie met de natuur. Samenlevingen in Balans zijn vreedzame, stabiele, egalitaire en florerende samenlevingen, die gekenmerkt worden door gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen. De laatste tijd maken wisdomkeepers uit verschillende culturenhun eeuwenoude wijsheid over deze samenlevingen openbaar zodat we daar nu ons voordeel mee kunnen doen.
“Dit boek laat zien dat ‘Samenlevingen in Balans’ en ‘Samenlevingen uit Balans’ twee verschillende en elkaar uitsluitende culturele systemen zijn met ieder een eigen fundament van nauw met elkaar samenhangende aspecten. Het allerbelangrijkste verschil is de staat van bewustzijn. Terwijl in ‘Samenlevingen in Balans’ de staat van bewustzijn een staat van innerlijke balans is, wordt die in ‘Samenlevingen uit Balans’ gekenmerkt door onbalans en de dominantie van het mannelijke aspect over het vrouwelijke aspect. De wijsheid van de wisdomkeepers helpt te begrijpen waarom de afgelopen 5000 jaar wereldwijd steeds meer individuen en samenlevingen uit balans zijn geraakt. Omdat de buitenwereld een weerspiegeling is van onze innerlijke wereld, begint de transformatie van de hedendaagse Samenlevingen uit Balans naar Samenlevingen in Balans met de transformatie van onze staat van bewustzijn en dus met het herstel van de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf.”

 

Een feestelijke boekpresentatie op woensdag 15 oktober 2014 in Zeist!!!
Bovendien zijn deze zomer de eerste voorbereidingen getroffen door uitgeverij Ankh-Hermes in samenwerking met boekwinkel De Nieuwe Boekerij in Zeist voor een feestelijke boekpresentatie op woensdagavond 15 oktober! De boekpresentatie zal plaatsvinden op de nieuwe locatie van de boekwinkel De Nieuwe Boekerij. Behalve dat een feestelijke overhandiging van het eerste exemplaar van het boek door iemand van Ankh-Hermes op het programma staat, zal ik op deze avond een eerste presentatie geven over het boek ‘Samenlevingen in Balans’.
Tijdens deze avond zal het boek te koop zijn en is er gelegenheid om boeken te laten signeren. De avond is vrij toegankelijk, maar omdat er in de boekwinkel maximaal plaats is voor 40 mensen wordt iedereen die hier graag aanwezig wil zijn gevraagd om zich van te voren aan te melden bij de eigenaresse van de boekwinkel, Jeanette Kramp: jeanettekramp@hotmail.nl . Zie voor meer details over deze avond de agenda onderaan deze nieuwsbrief.
De praktische gegevens van het boek zijn:
Prijs: € 29, 99
ISBN: 9789020211245
Ebook prijs: € 14, 99
ISBN: 9789020211252


Het boek The Dream of the Cosmos, A Quest for the Soul
Deze zomer heb ik ook de tijd genomen om het opus magnum van de inmiddels 80-jarige Engelse Anne Baring, The Dream of the Cosmos, A Quest for the Soul dat verscheen in 2013 te lezen. (Anne Baring is o.a. co-auteur van het boek The Myth of the Goddess (1991) dat ik met veel belangstelling heb gelezen bij de voorbereidende studie voor mijn boek Samenlevingen in Balans). Ik ben zeer onder de indruk van haar boek The Dream of the Cosmos, waar ze 20 jaar mee bezig is geweest en waarin zij alle inzichten, die zij gedurende haar leven heeft opgedaan, op een geïntegreerde manier weergeeft. Terwijl haar bronnen vaak weer andere zijn dan de mijne en ze zich daarnaast baseert op haar eigen ervaringen, is ook zij op zoek naar de achterliggende universele waarheid, waardoor veel van haar inzichten overeenkomen met mijn inzichten. Ik vond het fijn om het als boek te lezen, maar iedereen die geïnteresseerd is in dit boek kan gewoon beginnen te lezen, want alle hoofdstukken zijn te vinden op haar website.

 

Verhuizen naar de rivier
Hoe wonderlijk het leven kan verlopen wanneer we in de allereerste plaats trouw zijn aan onszelf en aan onze zielenwens, werd me deze zomer opnieuw duidelijk: Terwijl ik in het boek Samenlevingen in Balans de metafoor gebruik van ‘De Landkaart van de Burcht en de Rivier’ en ik in die context de transformatie van ‘Samenlevingen uit Balans’ naar ‘Samenlevingen in Balans’ beschrijf als de transformatie van de burcht naar de rivier, blijkt het verschijnen van dit boek samen te vallen met mijn vrij plotselinge verhuizing naar Zutphen, waar ik tot mijn grote vreugde letterlijk ‘een huis bij de rivier’ heb gevonden! Dat betekent dat ik binnenkort vanuit mijn werkkamer uit zal kunnen kijken op de rivier!

De agenda voor de tweede helft van 2014
En dan is hieronder weer mijn agenda. Er zijn dit najaar weer een aantal presentaties over het boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ en daarnaast natuurlijk tijdens de feestelijke boekpresentatie de officiële eerste presentatie over mijn boek ‘Samenlevingen in Balans’. Bekijk zoals altijd voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website.

 

Zondag 14 september 2014, in Amersfoort
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van de "Woonvorm van de Toekomst", een centraal wonen project in Amersfoort.

Programma:

aanvang 14.00 uur

Plaats:

'De Woonvorm van de Toekomst', Hof der Toekomst 62, in Amersfoort

Kosten:

€ 10,-

Aanmelden:

bij Luce de Groof 033-4562778 of lucedegroof@gmail.com

Meer informatie:

bij Luce de Groof 033-4562778 of lucedegroof@gmail.com


Donderdag 18 september 2014, in Hilversum

Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van Eldiet de Groot-Toepoel van het Centrum
voor healing en meditatie.

Programma:

Vanaf 19.00 is er koffie en thee, om 19.30 uur begint de presentatie.
De avond duurt tot 22.00 uur.

Plaats:

Centrum voor healing en meditatie
Boomberglaan 14
1217 RS Hilversum

Kosten:

€ 15,-

Aanmelden:

bij Eldiet de Groot-Toepoel via de mail info@healingenmeditatie.nl

Meer informatie:

bij Eldiet de Groot-Toepoel via de mail info@healingenmeditatie.nl of per telefoon: 035 - 6280732 (op werkdagen van 9.30 uur tot 10.00 uur).Woensdag 8 oktober 2014, in Roermond/Vlodrop
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van de Bewuste Zaak van Marlène Dohmen.

Programma:

aanvang 20.00 uur

Plaats:

Hampshire Boshotel, Boslaan 1, 6063 NN Vlodrop/Roermond, www.boshotel.nl

Kosten:

€ 15,- inclusief  koffie/thee (vooraf en in de pauze)

Aanmelden:

vanaf half februari via www.debewustezaak.nl, onder de tab 'prijs en contact'
tot die tijd via  info@debewustezaak.nl

Meer informatie:

binnenkort op www.debewustezaak.nl

 

FEESTELIJKE BOEKPRESENTATIE van mijn nieuwe boek 'Samenlevingen in Balans'
woensdag 15 oktober 2014 in Zeist

Met o.a. presentatie'Samenlevingen in Balans'georganiseerd door uitgeverij Ankh-Hermes in samenwerking met boekwinkel De Nieuwe Boekerij in Zeist.

Programma:

open vanaf 19.30 uur
20.00 - 21.30 uur – woord van welkom door Jeanette Kramp van boekwinkel De Nieuwe Boekerij gevolgd door de presentatie ‘Samenlevingen in Balans’ door Marja inclusief ruimte voor vragen aan het einde.
21.30 – 21.45 uur – feestelijke overhandiging van het eerste exemplaar van het boek door iemand van Ankh-Hermes
21.45 – 22.30 uur – verkoop van het boek door de boekwinkel plus signeren van het boek door Marja

Plaats:

De nieuwe locatie van boekwinkel De Nieuwe Boekerij, Voorheuvel 76 in Zeist.

Kosten:

gratis entree

Aanmelden:

NB. er zijn max. 40 plaatsten dus wel graag aanmelden per email bij Jeanette Kramp: jeanettekramp@hotmail.nl

Meer informatie:

meer info bij Jeanette Kramp: jeanettekramp@hotmail.nl

 

Zondag 26 oktober 2014, Veenendaal
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van de open geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal

Programma:

aanvang 10.00 uur

Plaats:

Vijftien Morgen 2 te Veenendaal

Kosten:

gratis entree

Aanmelden:

niet nodig

Meer informatie:

bij Els van Duijvenbode, tel. 0318 526027

 

Vrijdag 7 november 2014, in Amsterdam (nog niet helemaal zeker)
Presentatie'Samenlevingen in Balans' op uitnodiging van de 50+ groep van de Dominicus gemeente in Amsterdam.

Programma:

meer info volgt nog

Plaats:

Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Kosten:

meer info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

meer info volgt nog

 

 

Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries