De Hele Olifant - nieuwsbrief - juni 2014

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.


Lieve mensen,

Hier is weer een nieuwsbrief met de allerlaatste ontwikkelingen rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld en mijn boek Samenlevingen in Balans en dat alles in het kader van mijn streven om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, en dat alles op zo’n manier dat we een wereld kunnen creëren die bijdraagt aan het welzijn van alles (dus inclusief de natuur en de planeet als geheel) en iedereen.

 

Het boek Samenlevingen in Balans
Het is inmiddels 1 juni geweest en ik ben erg blij om te kunnen melden dat na 8 maanden flink doorwerken het manuscript voor het boek Samenlevingen in Balans, Naar een toekomst in harmonie met de universele wetten klaar is en naar de uitgever opgestuurd! Omdat het boek, dat met een verwijderbare sticker aangekondigd zal worden als ‘het langverwachte vervolg op De Hele Olifant in Beeld’, al 15 oktober 2014 zal verschijnen, heeft Ankh-Hermes nu ook al het ontwerp voor de voorkant klaar:

SamenlevingeninBalans 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De praktische gegevens zijn:
Prijs: € 29, 99
ISBN: 9789020211245
Ebook prijs: € 14, 99
ISBN: 9789020211252

Het boek zal ongeveer even groot en dik worden als De Hele Olifant in Beeld en daarom ook dezelfde prijs. En tegelijk met het verschijnen van het gewone papieren boek zal er ook een ebook verschijnen.
De inhoud
Wat nog niet helemaal klaar is, is de definitieve achterflaptekst. Maar voor deze nieuwsbrief heb ik deze tekst gemaakt:
'Samenlevingen in Balans' zijn samenlevingen waarbinnen inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur. Hierdoor is de cultuur in lijn met wie wij in essentie zijn en in harmonie met de natuur. Binnen deze samenlevingen is de normale staat van bewustzijn onze natuurlijke staat van zijn en is het gemeenschappelijke doel het welzijn van alles en iedereen. In de praktijk zijn het vreedzame, stabiele, egalitaire en florerende samenlevingen, die gekenmerkt worden door gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Het goede nieuws is dat zulke Samenlevingen in Balans geen utopie zijn, maarwereldwijd op veel plaatsen gedurende duizenden jaren hebben bestaan en op enkele plaatsen nog steeds bestaan. Mede dankzij het feit dat wereldwijd wisdomkeepers recent hun eeuwenoude wijsheid over deze samenlevingen openbaar hebben gemaakt, kunnen we ons nu opnieuw een beeld vormen van zulke Samenlevingen in Balans. Zo wordt ook duidelijk wat de fundamentele verschillen zijn met de ons bekende ‘Samenlevingen uit Balans’ en wat de oorzaken zijn van het uit balans raken van Samenlevingen in Balans.
Deze inzichten maken ook duidelijk dat er twee paden naar de toekomst zijn. Twee opties betekent dat er een alternatief is. Een alternatief betekent een keuze. De keuze negeren is ook een keuze. Alles willen en dus kiezen voor allebei is geen optie, want de paden gaan in tegenovergestelde richting. Omdat de buitenwereld een weerspiegeling is van onze innerlijke wereld, is hierbij de transformatie van bewustzijn primair. Daarom begint de keuze voor het opnieuw vormgeven van Samenlevingen in Balans bij onszelf. De wijsheid van de wisdomkeepers helpt ons namelijk ook om ons opnieuw te herinneren wie we als mens in essentie zijn, zodat we op basis daarvan persoonlijk kunnen besluiten om dat te doen wat nodig is om de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf te herstellen.
Informatie op mijn website
Meer informatie over dit boek, en de inhoud en mogelijk ook de inleiding, zal binnenkort op mijn website verschijnen. En natuurlijk houd ik jullie via deze nieuwsbrieven verder op de hoogte.

Het boek De Hele Olifant in Beeld nu in drie talen
Zoals ik al in de nieuwsbrief van afgelopen april vermelde verwachtte ik toen ieder moment de verschijning van De Hele Olifant in Beeld in het Duits en inderdaad kreeg ik het boek eind april in handen, wat betekent dat het boek nu in drie talen gepubliceerd is. Tot mijn verrassing is de titel toch nog weer anders dan ik dacht dat we hadden afgesproken: Nur der ganze Elefant ist die Wahrheit, Die universellen Gezetze des Lebens und ihre Anwendung.

De Hele Olifant TheWholeElephant De Duitse Olifant

De praktische gegevens van het Duitse boek zijn:
Uitgever: Crotona Verlag Gmbh
Verschenen: april 2014
Prijs: € 24,95
ISBN: 978 3 86191 049 7.

Hoewel ik contact had met de uitgever van Aquamarin Verlag, blijkt de uitgeverij die in het boek vermeld staat Crotona Verlag te zijn. Ik vermoed dat net als bij het Engelse boek Axis Mundi Books onder O-Books valt, Crotona Verlag onder Aquamarin Verlag valt.
Tot mijn verrassing wordt in dit boek Nur der ganze Elefant ist die Wahrheit, alvast vermeld dat ik op dit moment een tweede boek aan het schrijven ben over “Gesellschaften im Gleichgewicht”… Dus wie weet willen ze dat boek straks ook in het Duits gaan uitgeven…
Bestellen
Het boek is in Duitsland waarschijnlijk in diverse boekwinkels te koop, en in Nederland is het in ieder geval online te bestellen bijvoorbeeld via de Amazon-websites: AMAZON DE en AMAZON COM en ook via bol.com
Claudia Hesselmann
Ter gelegenheid van het verschijnen van De Hele Olifant in Beeld in het Duits wil ik hier graag mijn diepe dankbaarheid uitspreken aan Claudia Hesselmann voor haar zeer belangrijke aandeel hierbij. Claudia is een Duitse vrouw, die een tijd in Nederland heeft gewoond en daarom ook zeer goed Nederlands kan. Inmiddels woont ze weer in Duitsland (Münster). Zij had mijn boek in het Nederlands gelezen en - lang voordat er een Duitse uitgever geïnteresseerd was – nam zij contact met me op en liet me weten hoe enthousiast ze over mijn boek was. Ze wilde het zo graag ook met andere mensen in Duitsland delen dat ze bijna op het punt stond om zelf het hele boek te gaan vertalen. Toen ik haar hierover sprak werd me duidelijk dat zij iemand was die de inhoud van mijn boek werkelijk op een diep niveau had begrepen en bovendien in staat was om het toe te passen in haar healingspraktijk.
Toen jaren later Aquamarin Verlag liet weten het boek in het Duits te willen publiceren en mij vroeg of ik de vertaling wilde zien die zij lieten maken voor eventuele correcties voordat ze het gingen drukken, heb ik direct Claudia gevraagd of zij dan naar die vertaling zou willen kijken, omdat mijn Duits daar niet goed genoeg voor is en ik er alle vertrouwen in had, dat zij zou kunnen beoordelen of de inhoud juist vertaald was. Tot mijn grote vreugde zei ze daar direct ja op. Toen we de Duitse vertaling afgelopen najaar ter inzage kregen bleek hoe zeer het nodig was om daar correcties in aan te brengen – zowel inhoudelijk als wat betreft taalgebruik. Een paar weken heeft Claudia zich enorm ingespannen voor een zo correct mogelijk Duitse uitgave en daarvoor ben ik haar erg dankbaar. Daarnaast is zij de eerste ambassadeur voor mijn boek in Duitsland en heeft al veel mensen op mijn boek gewezen. Als tegenprestatie wil ik jullie graag iets over haar werk laten weten via deze nieuwsbrief.
Het geheim van helen is het opnieuw verbinden met de bron
Claudia helpt mensen met een moeilijke levenssituatie (ziekte, zielenproblemen zoals depressie, relatie-problemen) waarbij ze het opnieuw verbinden met de bron beschrijft als het geheim van helen. Ze zegt dat ze mede door het boek De Hele Olifant in Beeld in staat is om bij de bron van dit soort problemen - en van bijna alle ziektes - te komen en daar voor transformatie te zorgen, zodat alles van binnenuit (vanuit de informatieve kracht) kan genezen. Er komen mensen zelfs vanuit München, Hamburg en Berlijn expres naar haar in Münster, dus de weg vanuit Nederland is in verhouding niet lang en de taal is geen punt, want ze spreekt perfect Nederlands. Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van Claudia kan daar meer over lezen op haar website die nu nog alleen in het Duits is, maar binnenkort ook het Nederlands: claudia-hesselmann.de . Wie er eerst meer over wil weten, kan ook met een mailtje beginnen claudia.hesselmann@t-online.de, want Claudia beantwoordt graag alle mailtjes.

 

De agenda voor 2014
En dan is hieronder weer mijn agenda. Na een aantal maanden zonder presentaties zijn er nog twee uitnodigingen voor de zomer en dan zijn een aantal voor de tweede helft van het jaar. In tegenstelling tot de vermelding in mijn vorige nieuwsbrief is de Wisdom Gathering in Dalfsen dit jaar alleen in het weekend gepland. Bekijk zoals altijd voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website.

 

Zaterdag en zondag 21 en 22 juni 2014, in Dalfsen bij Zwolle
Mogelijk korte presentaties en vertellingen in het kader van 'De Hele Olifant in Beeld', 'Samenlevingen in Balans', 'Leren en Onderwijs in Balans' en persoonlijke ervaringen, tijdens de internationale 'Wisdom Gathering of Gratitude 2014' georganiseerd door Stichting Seven Generations

Programma:

Zaterdagmorgen 10.00 uur begint het programma
Zondagavond om 21.00 uur einde.
Het thema voor 2014 is 'Vrede Leven'

Plaats:

bij centrum Isis Sofia aan de keizersteeg in Dalfsen

Kosten:

Kaarten vanaf 15 april, in de voorverkoop Early bird: 1 dag voor €25 en 2 dagen passe partout € 40.
Kaarten vanaf 1 juni: 1 dag voor € 30 en voor 2 dagen € 50.
Kinderen tot en met 12 jaar zijn GRATIS.

Aanmelden:

Via de online ticketshop

Meer informatie:

Meer info zal volgen op de website van Stichting Seven GenerationsDonderdag 26 en vrijdag 27 juni 2014, in kasteel De Berckt, Baarlo

Presentatie 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' tijdens een tweedaagse van het
programma "Touching the Community Soul" voor beslissers, beïnvloeders en/of uitvoeders op het gebied van organisatieontwikkeling, georganiseerd door Erik Mandersloot als onderdeel van het Strategy Center, Nyenrode Business Universiteit. Zie voor meer info de website en
Nyenrode Business UniversiteitZondag 14 september 2014, in Amersfoort
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van de "Woonvorm van de Toekomst", een centraal wonen project in Amersfoort.

Programma:

aanvang 14.00 uur

Plaats:

'De Woonvorm van de Toekomst', Hof der Toekomst 62, in Amersfoort

Kosten:

€ 10,-

Aanmelden:

bij Luce de Groof 033-4562778 of lucedegroof@gmail.com

Meer informatie:

bij Luce de Groof 033-4562778 of lucedegroof@gmail.comWoensdag 8 oktober 2014, Roermond/Vlodrop

Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van de Bewuste Zaak van Marlène Dohmen

Programma:

aanvang 20.00 uur

Plaats:

Hampshire Boshotel, Boslaan 1, 6063 NN Vlodrop/Roermond, www.boshotel.nl

Kosten:

€ 15,- inclusief koffie/thee (vooraf en in de pauze)

Aanmelden:

vanaf half februari via www.debewustezaak.nl, onder de tab 'prijs en contact'
tot die tijd via info@debewustezaak.nl

Meer informatie:

binnenkort op www.debewustezaak.nl (momenteel nog niet geactiveerd)Zondag 26 oktober 2014, Veenendaal
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van de open geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal

Programma:

aanvang 10.00 uur

Plaats:

Vijftien Morgen 2 te Veenendaal

Kosten:

meer info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

bij Els van Duijvenbode, tel. 0318 526027
Vrijdag 7 november 2014, in Amsterdam
Presentatie'Samenlevingen in Balans'op uitnodiging van de 50+ groep van de Dominicus gemeente in Amsterdam

Programma:

meer info volgt nog

Plaats:

Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Kosten:

meer info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

meer info volgt nog

 

 

Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries