De Hele Olifant - nieuwsbrief - oktober 2013

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.


Lieve mensen,

Hier weer een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en (onderaan) de agenda rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld, de Engelse editie daarvan als The Whole Elephant Revealed, de Duitse editie daarvan als Die Ganzheid, de vorderingen van het boek over ‘Samenlevingen in Balans’ en mijn streven om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, en dat alles op zo’n manier dat we een wereld kunnen creëren die bijdraagt aan het welzijn van alles (dus inclusief de natuur en de planeet als geheel) en iedereen.

 

De Hele Olifant in Beeld
Al weer de zevende druk
Hoewel de laatste paar maanden de verkoop van het boek De Hele Olifant in Beeld langzaam wat terug begint te lopen, raakten we toch door de zesde druk heen en is onlangs de zevende druk verschenen. Dat betekent dat er nu zo’n 12.500 exemplaren van het boek verkocht zijn.
Presentaties wegens succes herhaald
Sommige presentaties die dit jaar plaatsvonden bleken voldoende succesvol om ze te herhalen:
= Zo werd ik gevraagd om mijn presentatie ‘De Hele Olifant en Samenlevingen in Balans’ in januari van dit jaar op een studiedag van het ROC van Amsterdam/ROC Flevoland, binnenkort opnieuw op een vergelijkbare studiedag bij hen half november te komen geven.
= Ook desuccesvolle dag ‘Het lied van de Hele Olifant’ samen met stembevrijder Jan Kortie, die afgelopen juni met 78 deelnemers helemaal uitverkocht was, wordt op 15 februari 2014 herhaald, dit keer in Vught. Zie voor de details over deze dag de agenda hieronder.
= En ook de 'Conferentie over Pesten' die afgelopen september voor het eerst georganiseerd was en waar ik gevraagd was om met mijn presentatie ‘De Hele Olifant in Beeld’ een breed kader neer te zetten, wordt wegens succes herhaald, dit keer in het Kontakt der Kontinenten.
De dag op 20 februari 2014 zal in grote lijnen een herhaling zijn van de dag in september en gericht zijn op het ontstaan van pesten op de werkvloer: inzichten en handvatten om pesten tegen te gaan. Aansluitend zal er op 21 februari 2014 een vervolg plaatsvinden: deze dag is gericht op het concreet aanpakken van "structureel" pestgedrag op de werkvloer. Zie voor meer info de agenda hieronder.
Presentaties wegens organisatorische redenen afgelast
Andere bijeenkomsten waarvoor ik was uitgenodigd om een presentatie te komen geven zijn om diverse organisatorische redenen helaas afgelast.
= Zo schreef ik nog in mijn vorige nieuwsbrief dat ik naar Antwerpen zou gaan voor de eerste van een serie van drie presentaties daar, maar helaas is de hele serie van drie presentaties daar bij de Universiteit voor het Algemeen Belang afgelast. De organisatoren zijn nog aan het kijken of het mogelijk is om de serie van drie nu komend voorjaar te organiseren. Zodra daar meer over bekend is, zal ik dat op mijn website en in mijn nieuws-brieven vermelden.
= En ook mijn presentatie op uitnodiging van de 50 plus groep van de Dominicuskerk in Amsterdam is afgelast. Deze uitnodiging is verschoven naar november 2014.

Een deadline voor het boek over
'Samenlevingen in Balans'
En alles bij elkaar komt het mij eigenlijk wel heel goed uit dat een paar van mijn presentaties dit najaar zijn afgelast want intussen heb ik van uitgeverij Ankh-Hermes een deadline voorstel gekregen voor mijn tweede boek: als het mij lukt om het manuscript af te hebben voor 1 juni 2014 dan gaan zij zich er voor inspannen om het boek half oktober 2014 te publiceren! Dat betekent echter wel dat ik het werk aan dit manuscript tot mijn allereerste prioriteit moet maken wil ik het inderdaad voor elkaar krijgen om die deadline te halen…
Dit is ook de reden dat deze nieuwsbrief wat korter is dan jullie de laatste tijd van me gewend zijn en er dit keer helaas ook geen stukje met achtergrond informatie in staat…
Kortom, als het de komende tijd wat stiller wordt van mijn kant, dan heeft dat alles hiermee te maken.

De Duitse Olifant –Die Ganzheid
Intussen wordt er ook hard doorgewerkt aan de vertaling van De Hele Olifant in Beeld in het Duits. De Duitse uitgever (Aquamarin Verlag) wilde niet de titel letterlijk vertalen (dat zou volgens hem niet verkopen in Duitsland) en na overleg met hem heb ik ingestemd met de titel Die Ganzheid (een oud Duits woord dat ‘Het Geheel’ betekent). De planning is dat de vertaling half november klaar zal zijn en dat het Duitse boek in april 2014 gepubliceerd zal worden.

De Engelse Olifant – The Whole Elephant Revealed
De verkoop van De Engelse Olifant, The Whole Elephant Revealed is nog steeds wat langzaam aan het op gang komen. Van het gewone boek zijn er intussen bijna 300 exemplaren verkocht en van het ebook zo’n 120 exemplaren. Ik heb inmiddels begrepen dat de Engelse boekenmarkt zo groot is dat het niet meevalt om te midden van al die boeken op te vallen en dat het daarom vaker voorkomt dat het een tijd kan duren voordat de verkoop van een boek opgang komt. Het goede bericht is, dat er inmiddels in totaal al wel drie lovende reviews (met 5 sterren) op AMAZON UK en AMAZON US staan. Ik heb er vertrouwen in dat de mond tot mond reclame op gang begint te komen en natuurlijk is het erg fijn dat ik zo nog even de tijd heb om aan mijn tweede boek te werken voordat er mogelijk uitnodigingen komen voor presentaties in het buitenland…

 

De agenda voor het einde van 2013 en het begin van 2014
En dan is hieronder weer mijn agenda. Dit jaar staan er nog drie presentaties op mijn agenda, waarvan alleen die in Kampen open is voor belangstellenden. Bovendien is de kans groot dat er in de periode tot 1 juni 2014 wat minder presentaties zullen zijn, omdat het nu mijn voorkeur heeft om nieuwe afspraken voor presentaties zoveel mogelijk ná 1 juni 2014 te maken. Zie zoals altijd voor de meest actuele agenda, de agenda op deze website:


Woensdag, donderdag en vrijdag 5, 6 en 7 november 2013, in de Ardennen, België
Bijdragen op basis van 'De Hele Olifant in Beeld' en mijn werk aan het boek over "Samenlevingen in Balans' tijdens een tweedaagse van het programma "Touching the Community Soul" voor beslissers, beïnvloeders en/of uitvoeders op het gebied van organisatieontwikkeling, georganiseerd door Erik Mandersloot als onderdeel van het Strategy
Center, Nyenrode Business Universiteit. Zie voor meer info de website en Nyenrode Business Universiteit


Vrijdag 15 november 2013, Amsterdam
Presentatie'De hele Olifant en Samenlevingen in Balans' bij het ROC van Amsterdam/ROC Flevoland als onderdeel van een 5-daags programma van Route 66 – een veranderbeweging in hun organisaties – georganiseerd door Mark Vlasblom. Zie voor meer info de website.


Zondag 15 december 2013, Kampen
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van Rinus van Warven van de Werkgroep de Rode Draad, maak van je leven een kunstwerk.

Programma:

15.00 - 17.00 uur met na afloop thee en/of koffie

Plaats:

in het gebouw van de Lutherse Kerk aan de Burgwal 85, 8261 ES Kampen

Kosten:

€ 7,50

Aanmelden:

Kijk voor meer info op de website van de Werkgroep de Rode Draad

Meer informatie:

Op de website van de Werkgroep de Rode Draad2014


Woensdag 5 februari 2014, Mijdrecht

Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van ZZP Vereniging De Ronde Venen
(ondernemersvereniging) in het gemeentehuis in Mijdrecht.


Zaterdag 15 februari 2014, Vught
'Het Lied van de Hele Olifant' een dag o.l.v. Marja de Vries en stembevrijder Jan Kortie.Programma:

van 10.00 uur tot 17.00 uur
Jan Kortie werkt als stembevrijder. Hij gaat er daarbij vanuit dat er twee manieren van zingen bestaan. Je kunt je best doen om zo goed mogelijk te zingen, in de hoop dat anderen het mooi vinden, of minstens niet al te lelijk. Je zingt dan eigenlijk van buiten naar binnen, want de focus ligt op het resultaat dat op een of andere manier de buitenwereld moet bevallen. Deze manier van zingen is in onze cultuur volstrekt ingeburgerd. Of je kunt zingen wat er in jou leeft, moeiteloos. Dat zou je van binnen naar buiten zingen kunnen noemen. Geven wat er in jou is. Zingen omdat je wil zingen, niet om iets te bereiken. Over deze laatste manier van zingen gaat stembevrijding.
Een paar jaar geleden ontmoetten Marja de Vries en Jan Kortie elkaar. Dat leidde tot inspiratie over en weer. Als alles in de wereld gehoorzaamt aan de universele wetten, dan geldt dat ook voor zingen. De inzichten van Marja bleken verhelderend voor het werk van Jan en de stembevrijdingsbenadering van Jan bleek een prachtige manier om te oefenen met het toepassen van de inzichten in de universele wetten.
Jan Kortie heeft Marja de Vries nu uitgenodigd om samen met hem een dag te geven om deze gedeelde inspiratie verder te verspreiden. Het belooft een boeiende en zeer gevarieerde dag te worden.
Meer informatie over deze dag is hier te vinden.

Plaats:

Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught

Kosten:

€ 65,- incl. koffie/thee en lunch

Aanmelden:

via secretariaat@barmhartigheid.nl

Meer informatie:

Meer informatie over de dag is te vinden op de website van Jan
Meer informatie over de universele wetten en het werk van Marja de Vries is te vinden op deze website.
Meer informatie over het werk van Jan Kortie op zijn websiteDonderdag 20 februari 2014, Soesterberg

Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' tijdens de eerste dag van de tweedaagse 'Conferentie over Pesten' in het Kontakt der Kontinenten, georganiseerd door Edith Mol en met Frances Nijssen als dagvoorzitter.
Doel van de eerste dag op 20 februari: Gericht op het ontstaan van pesten op de werkvloer: inzichten en handvatten om pesten tegen te gaan. Deze dag is een herhaling van de conferentie van 21 sept 2013 in Antropia, Driebergen.
Doel van de tweede dag op 21 februari: Gericht op het concreet aanpakken van “structureel" pestgedrag op de werkvloer. Deze dag is een vervolg van de conferentie van 21 sept 2013 in Antropia, Driebergen en van de dag op 20 februari 2014.Programma:

Donderdag 20 februari:
09.00 uur tot 10.00 uur: Inloop, koffie en thee.
10.00 uur tot 11.30 uur: Marja de Vries
11.30 uur tot 11.50 uur: Pauze
11.50 uur tot 12.50 uur: Jan Storms (specialist psychopathie, auteur van ‘Destructieve relaties op de schop’)
12.50 uur tot 13.45 uur: Lunch
13.45 uur tot 14.45 uur: eerste ronde workshops
14.45 uur tot 15.00 uur: pauze
15.00 uur tot 16.00 uur: tweede ronde workshops
16.00 uur tot 17.00 uur: meditatie met Joseph Wijsmuller (Teisho-leraar)
keuze uit vier Workshops:
Siebke Kaat
((systemisch coach - ordening binnen opstellingen)
Frances Nijssen (transformatie van negativiteit)
Bert van der Neut (Is de M5-aanpak ook geschikt voor volwassenen?)
Jaqueline en Eva Pama: hooggevoeligheid heel gewoon.
Meer informatie, en voor het programma van de tweede dag op vrijdag 21 februari 2014 (heel spoedig...) hier programma, sprekers en workshops

Plaats:

in Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Kosten:

Zakelijk: € 245,- p.p.p.d.
Particulier: € 125,- p.p.p.d.
Passe-partout 2 dagen: € 450,- p.p.

Aanmelden:

via de speciaal hiervoor gecreëerde website

Meer informatie:

Zie voor meer info, zoals het programma voor de tweede dag en voor mogelijkheden om te overnachten de speciaal hiervoor gecreëerde website en, indien nodig, bij Edith Mol via
info@conferentieoverpesten.nl of 06-53684322


Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries