De Hele Olifant - nieuwsbrief - oktober 2014

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.


Lieve mensen,

Hier is weer een nieuwsbrief met de allerlaatste ontwikkelingen rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld, mijn boek Samenlevingen in Balans en mijn streven om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, en dat alles op zo’n manier dat we een wereld kunnen creëren die bijdraagt aan het welzijn van alles (dus inclusief de natuur en de planeet als geheel) en iedereen.

 

De publicatie van het boek Samenlevingen in Balans!
Het grote nieuws is dat mijn boek Samenlevingen in Balans, naar een toekomst in harmonie met de universele wetten, eindelijk dan toch na heel veel onderzoek en werk inmiddels is verschenen! Afgelopen woensdag 15 oktober was de feestelijke boek-presentatie in de nieuwe locatie van de boekwinkel De Nieuwe Boekerij in Zeist. Terwijl er voor zo’n 40 mensen plek was, waren er meer dan 50 aanwezigen en is er helaas aan nog een aantal mensen verteld dat de bijeenkomst al overvol was… Het was indrukwekkend dat er mensen vanuit het hele land – van Zuid-Limburg, Schiedam tot aan de kop van Noord-Holland – naar de boekpresentatie in Zeist waren gekomen.
De enige auteur van wie ze een boek ongelezen uitgeven…
Eigenaresse van de boekwinkel Jeanette Kramp, die mij in haar boekwinkel had uitgenodigd, introduceerde mij. Na mijn eerste presentatie over Samenlevingen in Balans, was er een feestelijke overhandiging door José van Blokland van uitgeverij Ankh-Hermes. Zij vertelde dat uitgeverij Ankh-Hermes zoveel vertrouwen heeft in wat ik schrijf, dat ik de enige auteur van hen ben van wie ze een boek hebben uitgegeven zonder eerst het manuscript te lezen… Daarna konden alle aanwezigen het boek kopen – sommigen kochten direct drie exemplaren – en gingen mensen in de rij staan om het boek te laten signeren.
Nu in de boekwinkel
Het boek is inmiddels verkrijgbaar in de boekwinkel – ik zag het hier in mijn eigen woonplaats ook bij de gewone boekwinkel liggen – en is natuurlijk ook online te bestellen, bv. bij bol.com
als paperback en als ebook. En het is bij mijzelf te koop bv. als je een van mijn toekomstige presentaties bijwoont.
Reacties van lezers en lezeressen
Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar reacties. Al jullie reacties zijn zeer welkom (liefst per email:marjadv@versatel.nl) Vandaag heb ik de allereerste reactie al ontvangen van een lezeres die laat weten dat ze heel blij is, dat ze bij het lezen van het boek is gaan begrijpen hoe de wereld en de mensen in elkaar steken. Ik ben van plan om net als bij mijn boek De Hele Olifant in Beeld op mijn website een bloemlezing te zetten van reacties van lezers en lezeressen zodat die reacties ook weer andere mensen kan inspireren. Voordat ik een (gedeelte uit een) toegestuurde reactie zal plaatsen, zal ik uiteraard eerst je toestemming vragen.

 

Het boek Samenlevingen in Balans onder de aandacht brengen
En dan is het natuurlijk fijn als ook dit nieuwe boek onder de aandacht komt van zoveel mogelijk mensen. Mijn ervaring bij mijn eerste boek De Hele Olifant in Beeld is dat het vooral onder de aandacht is gebracht door ‘ambassadeurs’. Dat wil zeggen door mensen die het boek hebben gelezen en zo enthousiast zijn dat ze het spontaan onder de aandacht brachten van mensen in hun omgeving. Dat is de belangrijkste reden waarom dat boek tenslotte een bestseller is geworden (een boek wordt een bestseller genoemd als er meer dan 10.000 exemplaren van zijn verkocht). Daarom hoop ik dat er ook spontaan ‘ambassadeurs’ voor dit nieuwe boek zullen ontstaan en dat het boek op die manier onder de aandacht van steeds meer mensen zal komen, zodat steeds meer mensen zich zullen realiseren dat er een werkelijk alternatief bestaat voor de huidige situatie en dat we ieder individueel daar bewust voor kunnen kiezen.
Recensies
Daarnaast is het natuurlijk fijn als lezers en lezeressen een recensie zouden willen schrijven om die bv. op bol.com te plaatsen, of op je eigen website of - als daar mogelijkheden voor zijn – in een tijdschrift.
Uitnodigingen voor presentaties
En daarnaast laat ik mij natuurlijk graag uitnodigen om presentaties te geven over mijn nieuwe boek Samenlevingen in Balans.

Het boek De Hele Olifant in Beeld
Intussen blijft de belangstelling bestaan voor het boek De Hele Olifant in Beeld en zijn daar nu tussen de 13.200 en 13.300 exemplaren van verkocht. Dat betekent dat binnenkort de 7e druk op zal zijn en al weer de 8e druk nodig zal zijn.
Het e-book
Verder kan ik melden dat de verkoopprijs van het e-book van De Hele Olifant in Beeld is verlaagd naar € 9,99.
Duitse recensies
En dat op de website van amazon.de – dus de Duitse Amazon-website – inmiddels twee zeer positieve recensies zijn verschenen, ieder met vijf sterren.


Het volgende boek… van de trilogie
Mijn verdere plannen, nadat ik eerst even wat heb kunnen uitrusten, zijn als volgt. Zoals de meesten van jullie weten zijn al mijn activiteiten gemotiveerd door mijn wens om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, op zo’n manier dat we een wereld kunnen creëren die bijdraagt aan het welzijn van alles (dus inclusief de natuur en de planeet als geheel) en iedereen. Dat leidde in de eerste plaats tot het boek De Hele Olifant in Beeld over de universele wetten en de beschrijving van een holistisch wereldbeeld. Omdat vormen van leren en onderwijs een inherent onderdeel zijn van een samenleving besloot ik om daarna eerst een boek te schrijven over samenlevingen waar dit wereldbeeld en dus de universele wetten een inherent onderdeel zijn van de cultuur. In het boek Samenlevingen in Balans leg ik uit dat een cultuur gebaseerd is op drie onlosmakelijk met elkaar samenhangende aspecten: het wereldbeeld, de staat van bewustzijn en de organisatiestructuur:
driesamenh.aspecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wereldbeeld had ik al beschreven in De Hele Olifant in Beeld maar tijdens het schrijven van het boek Samenlevingen in Balans werd echter duidelijk dat ik aan één boek (met maximaal 300 pagina’s) niet genoeg had om de beide andere aspecten goed genoeg aan bod te laten komen. Omdat bij deze drie samenhangende aspecten de staat van bewustzijn primair is (de buitenwereld en dus ook de samenleving is een weerspiegeling van onze binnenwereld), gaat het boek Samenlevingen in Balans o.a. in op het verschil tussen de staat van bewustzijn die in Samenlevingen in Balans de normale staat van bewustzijn is en de staat van bewustzijn die in Samenlevingen uit Balans wordt beschouwd als de normale staat van bewustzijn. Zo realiseerde ik me dat ik een trilogie aan het schrijven ben en dat mijn eerst volgende boek zal ook over Samenlevingen in Balans gaan waarbij de nadruk zal liggen op het derde samenhangende aspect, nl. de organisatiestructuur.
Het vierde boek
En dan zal – voor zover ik het nu kan overzien - mijn vierde boek eindelijk tenslotte dan toch gaan over de transformatie van Leren en Onderwijs en dan, dankzij trilogie en natuurlijk de bewuste keuzes die mensen intussen maken en de daarmee samenhangende verruiming van bewustzijn van steeds meer mensen en de snel voortschrijdende veranderingen in de samenleving, in een gespreid bedje kunnen landen. In deze nieuwsbrief zal ik van dit alles verslag blijven doen.

 

De agenda voor 2014 en begin 2015
En dan is hieronder weer mijn agenda met een aantal presentaties over het boek ‘De Hele Olifant in Beeld’. Bekijk zoals altijd voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website.


Zondag 26 oktober 2014, Veenendaal
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van de open geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal

Programma:

aanvang 10.00 uur

Plaats:

Vijftien Morgen 2 te Veenendaal

Kosten:

gratis entree

Aanmelden:

niet nodig

Meer informatie:

bij Els van Duijvenbode, tel. 0318 526027


Wegens organisatorische redenen afgelast...

Vrijdag 7 november 2014, in Amsterdam
Presentatie'Samenlevingen in Balans'op uitnodiging van de 50+ groep van de Dominicus gemeente in Amsterdam

Programma:

afgelast

Plaats:

Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Kosten:

afgelast

Aanmelden:

afgelast

Meer informatie:

afgelast


Vrijdag 28 november 2014, in Harderwijk

Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van Vermeulen Opleidingen en Vorming, het Mediumcollege, Stichting Enigma, Stichting Bezieling, Praktijk Vermeulen Therapie en Coaching, Praktijk Medium Marisa en Praktijk Die vlinder dat ben jij (kindercoaching).

Programma:

19.30 uur inloop
20.00 - 21.15 uur presentatie
21.15 - 21.30 uur pauze
21.30 - 22.30 uur mogelijkheid tot het stellen van vragen

Plaats:

Herman de Manstraat 39A te Harderwijk.

Kosten:

€ 15,-
Zij die lid zijn van Stichting Bezieling, betalen €7,50

Aanmelden:

via: info@vov-opleidingen.nl

Meer informatie:

meer informatie bij Barbara Nellestijn: barbaranellestijn@hotmail.com


 

2015

Donderdag 15 januari 2015, in Erp (Noord-Brabant)
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'op uitnodiging van Hanneke Munsters van praktijk Labyrinth.

Programma:

20.00 uur aanvang
20.00 - 21.15 uur presentatie
21.15 - 21.30 uur pauze
21.30 - 22.30 uur mogelijkheid tot het stellen van vragen

Plaats:

meer informatie volgt nog

Kosten:

meer informatie volgt nog

Aanmelden:

meer informatie volgt nog

Meer informatie:

meer informatie volgt nog

 

 

Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries