De Hele Olifant - nieuwsbrief - september 2008

Leren en onderwijs gebaseerd op inzicht in de universele wetmatigheden is meer in lijn met de hedendaagse kinderen, komt meer overeen met wie we in essentie zijn en is meer in harmonie met het grotere geheel.

Lieve mensen,

Hier is de up-date rond mijn boek 'De Hele Olifant in Beeld' en mijn werk rond de transformatie van leren en onderwijs.

Ongestoord schrijven aan mijn tweede boek
De afgelopen maanden heb ik vooral en eigenlijk alleen maar ongestoord gewerkt aan het schrijven van mijn tweede boek over de transformatie van leren en onderwijs op basis van inzicht in de werking van de universele wetten. Het is net als bij het eerste boek een enorme klus, spannend, soms moeilijk, maar ook heel erg interessant en een heel mooi proces. En nu heb ik het voordeel dat ik al weet dat het me in ieder geval één keer gelukt is, dus dat geeft ook veel vertrouwen bij het schrijven van het tweede boek. Nu in september heb ik een paar afspraken in het land en dan ga ik de hele periode van oktober, november en december weer heerlijk ongestoord aan dat tweede boek doorwerken. Daarom staan in de agenda onderaan dit bericht vooral afspraken voor lezingen in januari en februari 2009.

De belangstelling voor 'De Hele Olifant in Beeld'

Terwijl ik de afgelopen periode even wat minder energie heb gestoken in de publiciteit van De Hele Olifant, gaat de verkoop van de tweede druk gewoon mooi door en blijf ik nog steeds vele zeer positieve reacties van lezers en lezeressen van mijn boek ontvangen. Op de website van bol.com staan inmiddels 9 zeer lovende reacties en allemaal met de maximale vijf sterren.

'De Hele Olifant’ in het Engels
Ook krijg ik steeds vaker mailtjes van over de hele wereld met vragen of en wanneer ‘De Hele Olifant’ in het Engels uit komt. Hoewel over een datum nog niets valt te zeggen op dit moment, ben ik erg blij dat ook wat dat betreft er positieve berichten zijn. Want inmiddels hebben mensen van Chevigny Uitgevers, die ‘De Hele Olifant’ in het Engels gaan uitgeven, de financiering voor de vertaling rond. Bovendien hebben ze een vertaalster gevonden, met wie ik binnenkort kennis ga maken. Kortom, nog even geduld, maar het ziet er allemaal erg goed uit.

"Leren en onderwijs in lijn met de universele wetten" , bijeenkomst 21 september in Culemborg
Op 21 september is er in Culemborg een bijeenkomst speciaal voor mensen die mijn boek "De Hele Olifant in Beeld" inmiddels hebben gelezen, en die zich geïnspireerd voelen om bij te dragen aan leren en onderwijs dat meer in lijn is met de universele wetmatigheden. Tijdens deze dag zal ik hier meer over vertellen en is het mogelijk om met mij en andere geïnteresseerden daarover  uit te wisselen. Mocht dit precies zijn, waar je behoefte aan hebt, dan kun je je aanmelden bij Tex Rijnders en ontvang je nadere details. Het artikel, dat ik heb geschreven over ‘Leren in lijn met universele wetten: transformatie van leren en onderwijs’, is inmiddels in het 2008-3 nummer van het tijdschrift Educare verschenen onder de titel 'Nieuwe uitgangspunten voor leren en onderwijs'.

Tijd:

11.00 uur - 17.00 uur, entree vanaf 10.30 uur

Plaats:

de Inspiratieruimte van Educare, Hendrik Marsmanweg 16, Culemborg

Kosten:

20 euro, inclusief koffie, thee en lunch

Aanmelden:

bij Tex Rijnders, tex@perdigitale.nl

Meer informatie:

op www.marjadevries.nl


Nieuwe artikelen voor Educare

Het eerste van de twee artikelen die ik geschreven heb over de ervaringen van 6 jaar Iederwijs-Lopik is inmiddels verschenen in Educare 2008/4. Dit artikel ‘Leren met gevoel: waardevolle inzichten over leren en spelen op basis van 6 jaar Iederwijs’, over de processen die kinderen doorlopen om af te kicken van een traditionele school en de rol van spelen hierbij en hun inzichten de processen over hoe kinderen leren, is nu ook te lezen op  mijn website.
Het tweede artikel over de inzichten die de begeleiders van Iederwijs-Lopik hebben opgedaan in wat dit alles vraagt van de professionaliteit van de begeleiders, verschijnt in november in Educare 2008/5 en dan ook op mijn website.

Agenda
Hieronder staan de geplande 'openbare' presentaties over 'De Hele Olifant in Beeld' voor begin volgend jaar. De agenda is ook op mijn website te lezen.

Woensdag 21 januari 2009, lezing 'De Hele Olifant in Beeld', Stichting "In-zicht", Joure


Tijd:

20.00 uur - 22.30 uur

Plaats:

Party Zalencentrum 't Haske Joure, Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure

Kosten:

8,50 euro, inclusief een consumptie

Aanmelden:

zie voor details: de website van St. In-zicht

Meer informatie:

zie www.in-zicht.nl


Dinsdag 27 januari 2009, lezing 'De Hele Olifant in Beeld', Den Haag


Tijd:

aanvang 10.00 uur, entree 9.45 uur

Plaats:

Cila Huet, Ruychrocklaan 496, Den Haag

Kosten:

10,00 euro

Aanmelden:

bij Claire Noordhuis,  071 -4014335 

Meer informatie:

Claire Noordhuis,  071 - 4014335 


Zondag 8 februari 2009, lezing 'De Hele Olifant in Beeld', Spirituele Sociëteit Tilburg


Tijd:

10.30 uur - 13.00 uur

Plaats:

Restaurant/Congrescentrum Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2, Tilburg

Kosten:

8,00 euro

Aanmelden:

nadere info via Greta Schoneveld,  013 - 5332016 

Meer informatie:

zie ook www.spirsoctilburg.nl


Zondag 15 februari 2009, lezing 'De hele Olifant in Beeld', Spirituele Sociëteit Zeeland, Middelburg


Tijd:

10.30 uur - 13.00 uur

Plaats:

Stadsschouwburg, Molenwater 99, Middelburg

Kosten:

details volgen nog

Aanmelden:

Toegangsbewijzen zijn aan de zaal verkrijgbaar. U behoeft zich niet vooraf op te geven.

Meer informatie:

zie ook www.spirsoczld.nl


Zondag 22 maart 2009, Inspiratiedag van Stichting "De Phoenix" te Ede, met o.a. de lezing 'De hele Olifant in Beeld'
Tijdens  de groots opgezette Inspiratiedag van Stichting "De Phoenix" rond het thema "Eindeloos bewustzijn en (r)evolutionaire wetenschap" is er een programma met lezingen van Pim van Lommel, Wim van Vledder, John Consemulder en van mij. Natuurlijk zal mijn lezing ook hier over mijn boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ gaan.


Tijd:

10.00 - 17.00 uur

Plaats:

De Reehorst, Bennekomseweg 24, Ede

Kosten:

details volgen nog

Aanmelden:

details volgen nog

Meer informatie:

Stichting "De Phoenix", st.de.phoenix@xs4all.nl

 

Dat was het voor nu.

Lieve groetjes, Marja de Vries