De Hele Olifant - nieuwsbrief - februari 2019

 

Als ons leven in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alle mensen en de Natuur.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.


Lieve mensen,
Hier is de nieuwsbrief van februari 2019 met de laatste ontwikkelingen rond mijn twee boeken De Hele Olifant in Beeld en Samenlevingen in Balans, de vorderingen van het werk aan mijn volgende boek(en), mijn streven bij te dragen aan meer bekendheid rond de universele wetmatigheden, wat allemaal begon met mijn intentie om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, zodat het overeenkomt met wie we in essentie zijn. En dit alles op zo’n manier dat het bijdraagt aan het welzijn van alle mensen wereldwijd en al het Leven, niet alleen op de korte termijn, maar vooral ook op de lange termijn en dus ook voor de komende zeven generaties.

 

Afgelopen en komende presentaties
Afgelopen zondag was ik in Leeuwarden om te spreken over mijn boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ voor een ruim gevulde zaal van zo’n 50 tot 60 mensen. Het was als vanouds een zeer geïnteresseerd publiek. Een aantal aanwezigen kende mijn boek al jaren, sommigen waren zelfs al eerder bij een presentatie van mij geweest, maar voor een ander deel was het helemaal nieuw. Ik was expliciet gevraagd om ook een klein beetje over mijn boek ‘Samenlevingen in Balans’ te vertellen en wat opviel is dat ik van dit laatste boek ter plekke de meeste heb verkocht. Dus dat doet vermoeden, dat het feit dat de verkoop van dit tweede boek ver achterblijft bij de verkoop van mijn eerste boek toch zeker ook te maken heeft met het feit dat het nooit echt goed onder de aandacht is gekomen. Maar mogelijk gaat dezelfde organisatie die nu had uitgenodigd, me in de toekomst nog eens uitnodigen om dan een presentatie over het boek ‘Samenlevingen in Balans’ te geven. Maar wanneer dat mogelijk zal zijn, daarover is nog niets te zeggen.
Presentatie ‘Samenlevingen in Balans’ op 9 april 2019 in Zutphen
Maar tegelijkertijd kan ik tot mijn vreugde wel melden dat ik op 9 april hier in Zutphen een presentatie zal geven over mijn boek ‘Samenlevingen in Balans’! Het is al meer dan een jaar gelden dat ik voor het laatst werd uitgenodigd om over dit boek een presentatie te geven, dus voor iedereen die er op zit te wachten om een keer bij deze presentatie aanwezig is, is dit de mogelijkheid! Ik ben heel blij met deze uitnodiging en kijk er erg naar uit. Mede ook omdat mogelijk een andere reden waarom de verkoop van mijn tweede boek tot nu toe niet zo goed is verlopen als mijn eerste boek mogelijk te maken heeft met de timing… in andere woorden, zou het kunnen dat ik met het tweede boek mogelijk net wat te veel vooruit liep…? In ieder geval, hoop ik dat deze presentatie bij zal dragen om mijn tweede boek opnieuw onder de aandacht te brengen. Zie voor de nadere details de Agenda onder aan deze nieuwsbrief.
Presentatie ‘Leren in lijn met wie we in essentie zijn’ op 26 maart 2019 in Soest
En bovendien ben ik erg blij dat ik aan kan kondigen dat ik ook ben uitgenodigd om op 26 maart een presentatie te geven expliciet over mijn visie op leren en onderwijs. De laatste keer dat ik een presentatie heb gegeven over dit onderwerp is inmiddels alweer 5 jaar geleden. En hoewel het uiteindelijke boek dat ik over dit onderwerp wil schrijven (dat zal mijn 4e boek zijn) nog wel even op zich zal laten wachten, verheug ik me zeer om op deze avond daar het een en ander alvast over te kunnen vertellen. Vooral ook omdat de boeken die ik tot nu toe geschreven en het boek dat ik op dit moment aan het schrijven ben, geïnspireerd zijn door mijn verlangen om bij te dragen aan de transformatie van leren en onderwijs, zodat het overeenkomt met wie we in essentie zijn.
Democratische school De Ruimte in Soest
Deze presentatie vindt plaats op uitnodiging van de Democratische school de Ruimte in Soest. Dit is de grootste democratische school in Nederland die al 15 jaar bestaat. Ze hebben besloten om een serie lezingen op die school te organiseren voor ouders van leerlingen en verdere belangstellenden onder het motto ‘Ruimte voor…’ en ik ben de eerste die ze voor deze serie hebben uitgenodigd. Dus dat vind ik wel bijzonder.
Inhoud van de presentatie
Het was een beetje zoeken om een tekst te maken die weergeeft waar ik het over zal gaan hebben, maar tenslotte zijn we het hier over eens geworden:Als we willen dat kinderen zoveel mogelijk hun talenten kunnen ontwikkelen is het van belang dat kinderen de natuurlijke staat, waarin ze geboren worden, kunnen behouden. Marja de Vries deelt haar inzicht in vormen van leren en onderwijs waardoor kinderen kunnen opgroeien zonder het contact met hun innerlijke leiding en innerlijke autoriteit kwijt te raken. Ze doet dat op basis van haar inzicht in de universele wetten en in samenlevingen die een lange ervaring hebben met vormenvan leren die in overeenstemming zijn met wie we in essentie zijn.”
Dus voor wie die deze nieuwsbrief vooral leest vanwege interesse in mijn visie hierover is dit een mogelijkheid om op een locatie in het midden van het land mij daar meer over te horen vertellen. Zie voor de details van deze bijeenkomst de Agenda hieronder.
En mogelijk ook een presentatie op een hele grote bijeenkomst…
En tot slot ligt ik hier een allereerste tipje van de sluier op van een groots plan: ik ben benaderd door mensen die grootste plannen hebben voor het organiseren van een ‘Wake up experience’: een soort combinatie van een aantal inhoudelijke presentaties en allerlei ervaringsactiviteiten voor een zeer groot publiek, met het doel om zoveel mogelijk mensen ‘wakker te maken’. Inmiddels is er een eerste voorbereidende bijeenkomst geweest die bruiste van energie en over een paar weken volgt de tweede voorbereidende bijeenkomst. In de volgende nieuwsbrief hopelijk meer hierover…


Het werk aan mijn derde boek
Inmiddels ben ik serieus bezig met het schrijven van mijn derde boek. Ik had even wat aanloop probleempjes die vergelijkbaar zijn met het vinden van het begin van een hoeveelheid touw dat helemaal in de knoop zit. Maar uiteindelijk heb ik dat begin gevonden en is er tekst aan het verschijnen. Het is een intensief proces dat veel van mijn aandacht vraagt. Mede daardoor geeft ik er nu de voorkeur aan om deze nieuwsbrief korter te houden dan de nieuwsbrieven van afgelopen jaar en even niet meer uitgebreid te berichten over de ontwikkelingen in de wereld achter de schermen, maar me vooral te richten op het schrijven van mijn derde boek.
Bronnen voor het volgen van de ontwikkelingen achter de schermen
Maar voor wie geïnteresseerd is in de verdere ontwikkelingen die er in dat kader op dit moment plaatsvinden en zelf de moeite wil nemen om zich daarover op de hoogte te houden kan ik bv. de volgende bronnen noemen:
= een aangename bron van informatie over wat er achter de schermen gebeurd zijn de YouTube videos op Edge-of-Wonder van het duo Ben & Rob. Ze maken hun video’s zowel op basis van hun eigen onderzoek als op basis van interviews met andere mensen.
= Op deze (gewone en dus geen dark-web) website kunnen je de berichten van Qanon vinden. Deze berichten die nu inmiddels al bijna anderhalf jaar verschijnen, kunnen gezien worden als enigszins gecodeerde informatie van de ‘Alliance’ die achter de schermen werkt om een einde te maken aan de macht van de zogenaamde ‘Deep State’.
= Omdat deze berichten vaak wel enige insight-informatie vragen om ze goed te kunnen begrijpen helpt het soms om de YouTube videos op Destroying-the-Illusion van Jordan Sather te bekijken, aangezien hij regelmatig een poging doet om die Q-berichten nader te duiden. Natuurlijk is dat dan wel zijn visie daarop.
= En een interessant online-tijdschrift voor alternatief nieuws dat ook regelmatig bericht over wat er allemaal achter de schermen gaande is, is Collective Evolution . Omdat men op het internet, bv. op YouTube, steeds meer te maken krijgt vormen van censuur zijn ze bij Collective Evolution sinds kort ook begonnen met een eigen Collective Evolution TV. Een van hun eerste serie uitzendingen was een interview in vier delen van ieder een uur met Anneke Lucas, de vrouw die ik in mijn nieuwsbrief van januari 2018 noemde, een Belgische vrouw die vertelt dat ze op haar 6e door haar psychopathische moeder verkocht werd aan een elite pedofielennetwerk en die nu in New York woont, een groot deel van haar trauma heeft geheeld en nu o.a. yogales aan gevangenen geeft. Ik heb de zeer indrukwekkende serie interviews met haar, ‘Overcoming Elite Child Sex Trafficking & Pedophilia’ gratis gezien, wat zeer kort mogelijk was als een soort reclameaanbieding, maar nu wordt er een kleine bijdrage gevraagd om deze video’s te zien.De agenda voor 2019
En dan is hieronder de agenda met een presentatie over ‘Leren in lijn met wie we in essentie zijn’ en een presentatie over mijn boek ‘Samenlevingen in Balans’. Zie voor de nadere details de agenda hieronder. Mogelijk zijn er binnenkort meer uitnodigingen. Bekijk daarom altijd voor de meest actuele agenda mijn website

Dinsdag 26 maart 2019, in Soest

Presentatie 'Leren in lijn met wie we in essentie zijn' op uitnodiging van de Democratische school 'De Ruimte' in Soest


Programma:

 

Inloop vanaf 19.00 uur
19.30 - 21.00 uur presentatie 'Leren in lijn met wie we in essentie zijn
21.00 - 21.20 uur pauze
22.20 - 22.00 uur ruimte voor vragen met eventuele uitloop...

Plaats:

Democratische school De Ruimte,
Insingerstraat 39, Soest

Kosten:

€ 10,00

Aanmelden:

stuur een email naar:info@deruimtesoest.nl
Het aantal plaatsen is beperkt. Je aanmelding is definitief na overmaking  van € 10,00 op de rekening aangegeven via email.

Meer informatie:

volgt zsm.


Dinsdag 9 april 2019, in Zutphen
Presentatie 'Samenlevingen in Balans' op uitnodiging van Ellen Dekker van 't Pakhuys in Zutphen


Programma:

Inloop vanaf 19.30 uur
20.00 - 21.15 uur presentatie ''Samenlevingen in Balans'
21.15 - 21.30 uur pauze
21.30 - 22.00 uur ruimte voor vragen

Plaats:

’t Pakhuys, Berkelkade 15a, Zutphen

Kosten:

€ 15,00

Aanmelden:

via een mailtje naar: ellendekker@euronet.nl         
of via 0624789096

Meer informatie:

volgt zsm.

 

 

Tot zover het nieuws rond ‘De Hele Olifant in Beeld’, ‘Samenlevingen in Balans’ en mijn verdere werk.

Lieve groetjes,

Marja de Vries