De Hele Olifant - nieuwsbrief - juni 2010


Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden
, gaat het makkelijker, kost het minder moeite, komt het meer overeen met wie we in essentie zijn en is het in balans en harmonie met het grotere geheel.

Lieve mensen,

 

Vlak voor de zomervakantie is hier de nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen rond De Hele Olifant in Beeld, mijn streven bij te dragen aan de transformatie naar Samenlevingen in Balans en mijn inspanningen rond de transformatie van leren en onderwijs naar Onderwijs in Balans.

'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' en Nijenrode
Na mijn eerste presentatie over ‘De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans’, tijdens het vierde seminar georganiseerd door Stichting Gaia Sira, afgelopen 6 april in Driebergen, heb ik inmiddels meer uitnodigingen hiervoor gekregen. Niet alleen ben ik door Stichting In-Zicht in Joure uitgenodigd om daar op 10 november de presentatie ‘De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans’ te geven (zie de agenda hier onderaan deze nieuwsbrief). Maar ook ben ik door Erik Mandersloot uitgenodigd als key-note speaker om de presentatie ‘De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans’ afgelopen 24 juni te geven voor zo’n 70 directieleden van diverse organisaties en bedrijven tijdens een tweedaagse bijeenkomst onder de titel “Volgens het Universum”.  Deze tweedaagse was een onderdeel van het Traject “Strategic Alignment: touching the community soul” van Erik Mandersloot van de Nijenrode Business Universiteit onder het motto: zo kan het niet langer, kan het ook anders? Voor dit traject staan er twee boeken op de literatuurlijst, waarvan ‘De Hele Olifant in Beeld’ er één is.
Dit keer had ik twee uur de tijd en lukte het goed om mijn hele verhaal in de beschikbare tijd te doen. Het hele speciale was dat alle aanwezigen hier voor hun werk waren, dus om zich te laten inspireren om het een en ander vervolgens in hun werksituatie toe te passen. Het was erg indrukwekkend om in dit kader hele enthousiaste reacties te krijgen. Iemand vertelde mij, dat zij en volgens haar iedereen twee uur lang op het puntje van hun stoel hebben gezeten. Ook mijn workshop de volgende dag was drukbezocht en liep over van enthousiasme. Daarnaast heb ik in de wandelgangen met veel mensen kunnen praten. Zo vertelde iemand mij dat hij mijn boek al kende, omdat zijn baas het hem vorig jaar had aanbevolen en dat het zijn leven had veranderd. Daarnaast informeerde men regelmatig of het ook mogelijk was mij uit te nodigen om in hun bedrijf of bij hun organisatie een presentatie te komen houden. En één iemand vertelde me dat ze inmiddels al aan haar collega’s had voorgelegd om mij uit te nodigen. Dus ik ben benieuwd wat hier allemaal uit gaat voortkomen. Kortom, dit alles was voor mij een indrukwekkende ervaring en heeft me het gevoel gegeven dat er echt ingrijpende veranderingen beginnen plaats te vinden. Bovendien was het erg fijn om me tijdens deze twee dagen een onderdeel van een  warm en enthousiast team te voelen. Erik Mandersloot gaf aan, dat hij na deze geslaagde samenwerking mogelijk in de toekomst vaker iets samen zou willen gaan doen.

Andere toepassingen:
= De Hele Olifant & een workshop met paarden

Voor deze tweedaagse bijeenkomst onder de titel “Volgens het Universum” waren onder andere ook Jacolijne Coops en Marjolein Berger van “The Horse Assisted Leadership Academy” uitgenodigd. Bij hun workshop met paarden stond niet alleen inzicht krijgen in de principes van natuurlijk leiderschap centraal, maar ook – geïnspireerd door ‘De Hele Olifant in Beeld’ - om “in contact met paarden aspecten van de universele wetten ervaren”. Deze workshop laat bovenal het Spiegelprincipe heel duidelijk zien, want het paard geeft terug wat je – bewust en onbewust – aan gedachten, gevoelens en overtuigingen uitzendt. Ik heb als deelnemer mee mogen doen aan deze workshop en dat was werkelijk een prachtige ervaring. (Zie voor meer www.thala.eu )
= De Hele Olifant als uitgangspunt voor nieuwe dansprogramma’s
Vorige maand liet Marlies van der Spek, docente Meditatieve Dans, mij weten dat zij ‘De Hele Olifant in Beeld’ als uitgangspunt heeft genomen voor haar nieuwe dansprogramma van Meditatieve Dans, dat ze begeleidt. Per keer heeft ze een universele wet kort uitgelegd en met allerlei bestaande Sacred Dances en met meditatieve oefeningen in beweging gebracht. Dit voorjaar heeft ze de dansen en oefeningen geheel gewijd aan de Wet van de Dynamische Balans. Het op deze manier werken met de Universele Wetten heeft volgens haar voor iedereen heel verdiepend gewerkt. “Na afloop van de bijeenkomsten was er veel stof tot napraten en het heeft ons gevoel van verbondenheid met elkaar versterkt.” (Kijk voor haar reactie ook hier
= De Hele Olifant & Gezondheid
Van verschillende mensen heb ik gehoord dat het boek “De Hele Olifant in Beeld” verplichte literatuur is bij de medische basisopleiding. Dit is een spoedcursus, speciaal ontwikkeld voor iedereen die een beroepsopleiding in de natuurlijke/complementaire geneeswijzen wil volgen. De medische basisopleiding wordt ook gevolgd door mensen die hun huidige beroep meer fundament willen geven door de uitbreiding van hun kennis. Iemand uit België mailde mij dat ook bij de Ignoramus Academie in België “De Hele Olifant in Beeld” op de literatuurlijst staat.
Nadat ik al uitgenodigd was om een presentatie te houden op een seminar van QuantumTouch, bij de opleiding Quantumbioresonantie, en begin juni op een congres van therapeuten die werken met een SCIO-apparaat, ben ik onlangs ook gevraagd of ik volgend jaar een presentatie wil geven op  het congres van de ABB (de Artsenvereniging voor Biofysische Geneeskunde en Bio-informatie Therapie). Zij organiseren elke 2 jaar een nationaal congres voor hun leden, artsen, patiënten, zusterverenigingen op gebied van complementaire geneeskunde en geïnteresseerden in complementaire gezondheidszorg. De congresdeelnemers bestaan voor 50% uit artsen/wetenschappers en 50% uit leken/geïnteresseerden en men verwacht dat er op het congres in 2011 zo’n 700 mensen zullen komen.

Mijn website
= Bouwstenen van het universum
Nieuw op mijn website is de bijdrage van Len Zoetemeijer “Bouwstenen van het universum”. Len Zoetemeijer vertelde me dat zijn zoektocht naar “De Bouwstenen van het Universum” begon toen hij de boeken “De geometrie van de schepping’’ van Drunvalo Melchizedek kreeg aangereikt. Deze boeken waren voor hem een prachtige bron van informatie, die aansloot bij zijn innerlijk gevoel dat geometrie een rol speelt in de gehele Schepping. Toch had hij het gevoel dat er nog meer was. Toen hij via “De Hele Olifant in Beeld” in aanraking kwam met de 7 Universele Wetten kon hij het groter geheel nog beter in de juiste context plaatsen, inclusief zijn eigen zoektocht op het pad van de Heilige Geometrie. Het resultaat is een uitgebreide presentatie/hand-out die een idee geeft van zijn eigen zoektocht alsmede een idee hoe alles in het Universum middels Heilige Geometrie met elkaar is verbonden. Met toestemming van Len Zoetemeijer is zijn bijgewerkte versie van “Bouwstenen van het universum” via mijn website hier te bekijken.
= Nieuws over Onderwijs in Balans
Bij het inspirerend nieuws op mijn website is het verhaal te lezen over het succesvolle IONS (Institute of Noetic Sciences) onderwijsprogramma voor de transformatie van ons wereldbeeld “Worldview literary programma”. Dit voorjaar startte IONS het pilot Worldview Literacy programma "Zaden van Verandering" in verschillende klaslokalen van high schools in Californië met versassend positieve resultaten in slechts 8 weken. Klik hier

Agenda

Deze zomer heb ik weer een paar maanden om in alle rust verder te werken aan mijn tweede boek. En dan staan er voor het najaar al vast weer vier presentaties op mijn agenda, waarbij mijn verhaal in Joure niet alleen over De Hele Olifant zal gaan, maar ook over Samenlevingen in Balans.(Zie voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website)

Dinsdag 5 oktober 2010, Zenderen (Twente)
lezing 'De Hele Olifant in Beeld' georganiseerd door werkplaats "Zingeving en Spiritualiteit" bij  bezinningscentrum "De Zwanenhof" in Zenderen


Programma:

lezing van 19.30 uur tot 22.30 uur, met halverwege een pauze
van 22.00 tot 23.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen.

Plaats:

"De Zwanenhof", Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen

Kosten:

€ 15,--

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

op de website www.zwanenhof.nl


Woensdag 3 november 2010, Amsterdam

lezing 'De Hele Olifant in Beeld' georganiseerd door 'de vijftig plus groep' van de Dominicus
gemeente in Amsterdam


Programma:

lezing om 20.00 uur

Plaats:

Dominicuskerk, Spuistraat 12,
Ingang Korte Korsjespoortsteeg Amsterdam

Kosten:

€ info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

volgt op de website van de dominicusgemeente


Woensdag 10 november 2010, Joure
lezing 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' georganiseerd door Stichting In-zicht,
Joure.


Programma:

lezing van 19.30 uur tot 22.00 uur, met halverwege een pauze
van 22.00 tot 23.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen.

Plaats:

Party Zalencentrum: 't Haske Joure, Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure

Kosten:

€ 9,--

Aanmelden:

zie voor details: de website van St. In-zicht

Meer informatie:

zie www.in-zicht.nl


Zondag 14 november 2010, Naarden

lezing 'De Hele Olifant in Beeld' georganiseerd door de werkgroep "De Nieuwe Mens"


Programma:

De lezing begint om 10.30 uur en eindigt om ca. 13.00 uur, met halverwege een pauze voor thee of koffie.

Plaats:

de Besanthall van het Theosofisch Centrum, Meentweg 9 (verlengde van de Flevolaan) in Naarden.

Kosten:

€ 10,--

Aanmelden:

alleen schriftelijk per post reserveren m.b.v. het aanmeldingsformulier op de website www.nieuwemens.nl

Meer informatie:

Voor meer informatie zie de website www.nieuwemens.nl  

 

Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,

Marja de Vries