De Hele Olifant - nieuwsbrief - maart 2012

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het meer overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.

Lieve mensen,

Deze nieuwe lente brengt weer allerlei nieuwe ontwikkelingen rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld, de Engelse editie daarvan als The Whole Elephant Revealed, en mijn streven bij te dragen aan de transformatie naar ‘Samenlevingen in Balans’ en de transformatie van leren en onderwijs naar ‘Onderwijs in Balans’. Zoals ook deze nieuwsbrief duidelijk maakt lijkt de belangstelling voor de universele wetten en voor een brede transformatie naar een manier van (samen)leven die meer in overeenstemming is met de universele wetten zeker aan het groeien!


De eerste exemplaren van de Engelse Olifant zijn gearriveerd!  
Hoewel de officiële publicatiedatum voor The Whole Elephant Revealed 25 mei 2012 zal zijn, zijn tot mijn grote verrassing en vreugde deze week de eerste dozen met de Engelse Olifant al hier bij mij thuis gearriveerd! Ze zijn erg herkenbaar omdat voor de omslag hetzelfde ontwerp is gebruikt als voor het Nederlandse boek: 

Front Cover

 

 


Verder zien ze er goed uit, maar zijn een stukje kleiner en lichter dan de Nederlandse boeken, waardoor de Engelse Olifanten – itt de Nederlandse boeken - wel door de brievenbus passen. Op dit moment verschijnt The Whole Elephant Revealed op de verschillende Amazon-websites en andere online-bookstores in de VS, UK, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen maar ook bijvoorbeeld in Japan en China. Op een aantal van deze sites is op dit moment ‘pre-order on-line’ al mogelijk.
Nu al te koop bij mij voor mensen in Nederland
Belangstellenden in Nederland kunnen het Engelse boek vanaf nu ook gewoon bij mij bestellen (voor € 25,00). Als je dat wilt stuur mij een mailtje met je naam en adres en telefoonnummer, dan zorg ik er voor dat je het boek binnen een week in huis zal hebben. Ik ben ook van plan om steeds wat exemplaren van de Engelse editie mee te nemen als ik presentaties geef, dus dat is een andere mogelijkheid om The Whole Elephant Revealed bij mij te kopen.

De Hele Olifant op het internationale pad
Er blijkt bovendien een prachtige synchroniciteit te zijn met het officiële moment van het verschijnen van de Engelse editie en het internationale karakter van een aantal plekken waar ik voor uitgenodigd ben om een presentatie te geven en/of op een andere manier bij te dragen.
Science And Non-Duality (SAND) Conference
Zo ben ik uitgenodigd als een van de vele sprekers om een bijdrage te leveren op de Science And Non-Duality (SAND) Conference, die op 31 mei en 1, 2 en 3 juni voor het eerst in Europa en wel in Doorn in Nederland georganiseerd wordt. Deze internationale conferentie is geheel in het Engels en dit zal voor mij dan ook de eerste keer zijn om mijn presentatie in het Engels te geven. Hoewel ik hier slechts een half uur spreektijd heb, biedt dit een prachtige gelegenheid om The Whole Elephant Revealed onder de aandacht van een internationaal publiek te brengen en ook om persoonlijke contacten te leggen met sommige van de mensen die ik in mijn boek noem, zoals John Hagelin, Rabbi David A. Cooper, Timothy Freke en Elisabet Sahtouris. Daarnaast zal hier zowel de Nederlandse als Engelse editie van mijn boek te koop zijn. Zie voor meer informatie over de conferentie de agenda onderaan deze nieuwsbrief en de uitgebreide SAND-Europe website www.ScienceAndNonduality.com
Wisdom Gathering
Twee weken later – van 16 tot en met 20 juni – vindt er in Nederland een mogelijk nog interessanter internationaal event plaats, namelijk de Wisdom Gathering in Dalfsen (in de buurt van Zwolle) waarvoor ik ook uitgenodigd ben. Deze gathering wordt georganiseerd als een podium voor een internationale ontmoeting met wisdom keepers van over de hele wereld. Ik zal hier zaterdag en zondag aanwezig zijn en het is de bedoeling dat ik in plaats van een presentatie over mijn boek, hier in wat informelere settingen mijn persoonlijke ervaringen met het leren van wisdom keepers – waardoor het voor mij mogelijk werd om mijn boek te schrijven - met belangstellenden zal delen. En ook hier zal The Whole Elephant Revealed te koop zijn. Zie voor meer informatie over de Wisdom Gathering de agenda hieronder en de website van Stichting Seven Generations
Ankh-Hermes en een themadag over Universele Wetten 
En dan nog een week later, op 24 juni organiseert Ankh-Hermes in Antropia in Driebergen een speciale themadag over de Universele Wetten. Ik krijg hier ruim de tijd om zowel over de universele wetten als over ‘Samenlevingen in Balans’ (dus over samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur) te vertellen. En als andere spreekster is op mijn verzoek evolutie-biologe Elisabet Sahtouris uitgenodigd. Ik noem haar werk op verschillende plaatsen in mijn boek. Ze komt hiervoor speciaal naar Nederland en zal The Whole Elephant Revealed van te voren te lezen, zodat ze met haar verhaal aan kan sluiten op mijn boek en de universele wetten! Daar ben ik erg blij mee. Zij is een internationaal bekend spreekster, komt o.a. in de documentaire THRIVE aan het woord en is ook een van de 5 mensen die een endorsement voor de Engelse Olifant heeft geschreven. (zie voor meer over haar www.sahtouris.com) en zie voor meer informatie over deze dag de agenda hieronder.
De mond tot mond-reclame kan van start gaan
In andere woorden, naar alle waarschijnlijkheid zal ik tijdens al deze bijeenkomsten hier in Nederland de eerste internationale ambassadeurs voor mijn boek ontmoeten, zodat net als bij het Nederlandse boek, de mond tot mond-reclame van start kan gaan. Voor iedereen die hieraan bij wil dragen en internationale contacten heeft of ergens op de wereld mensen kent die mogelijk geïnteresseerd zijn in de Engelse editie stuur ik in de bijlage een Engelse tekst met informatie over The Whole Elephant Revealed die gebruikt kan worden om door te sturen.

De Hele Olifant eindelijk dan toch in Happinez en Ode  
Tot mijn grote vreugde blijkt nu, vijf jaar na de publicatie van De Hele Olifant in Beeld, ook de tijd te zijn aangebroken dat er in de tijdschriften Happinez en Ode aandacht aan mijn boek wordt besteed. In het februari nummer van Happinez stond een artikel van Lisette Thooft, waarin zij uitgebreid naar verwees naar en citeerde uit mijn boek. Daarnaast heeft op voorstel van Pieter de Boer van Ankh-Hermes Ode mij gevraagd om voor het komende mei nummer een column te schrijven rond de vraag: Wat is er in de wereld aan de hand? In samenwerking met de Uitgeversgroep VBK (waar Ankh-Hermes een onderdeel van is) start het tijdschrift Ode deze nieuwe column en achtereenvolgens wordt er steeds een andere auteur van de Uitgeversgroep VBK gevraagd om die column te schrijven. Het was aan mij de eer om als eerste deze column te schrijven, zodat het mogelijk was om dat te combineren met een aankondiging van de themadag over de Universele Wetten op 24 juni  in Ode.

De Hele Olifant & Leren en Onderwijs
En de belangstelling voor de link tussen de universele wetten en leren en onderwijs blijft langzaam maar zeker ook groeien. Afgelopen februari kwamen er bijna 100 mensen vanuit het hele land naar mijn presentatie over ‘De Hele Olifant & Leren en Onderwijs’ in Holten, waaronder een paar mensen die bezig zijn een nieuwe school op basis van De Hele Olifant op te richten. En wat helemaal nieuw is: in mei ben ik uitgenodigd door Tjeerd Postma van de MAsteropleiding Ecologische pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht, om ook daar dit verhaal te komen vertellen tijdens een bijeenkomst voor alumni en huidige studenten.

Serie seminars rond de Wet van Ritme
Terwijl ik zelf niet toekom aan het geven van uitgebreide workshops of trainingen rond de universele wetten, ben ik blij hier te kunnen melden dat gecertificeerd Kundalini yogalerares Ferial Moelaert dit voorjaar in haar nieuwe Yoga Centrum in Enschede drie seminars organiseert rond de Wet van Ritme en het thema ‘Creëer je eigen levensritme: Inzicht in je levenscycli, -ritmes en –stijlen’. Ze schrijft hier o.a. over: “Alles is voortdurend in verandering en in beweging. De cycli van bewustzijn, intelligentie en levensenergie ondersteunen onze natuurlijke ontwikkeling. Inzicht hebben in hoe deze cycli ons beïnvloeden, helpt ons het grote geheel te zien. We worden meer bewust van onze gewoontes en patronen. (…) In deze serie “Creëer je eigen ritme” seminars krijgen we inzicht in verschillende levenscycli en levensstijlen en de invloed daarvan op wie we zijn. Met behulp van eenvoudige yoga houdingen, intuïtieve dansen, muziek, meditatie en ademhalingsoefeningen zullen we onderzoeken wat het betekent om je verbonden te voelen met je zijn - goddelijk, creatief, sierlijk, edel, vol innerlijke kracht. Dit bevordert persoonlijke beheersing, goede concentratie, vertrouwen en een diepe innerlijke rust.”  Elk seminar duurt twee dagen en kan ook los van de andere twee gevolgd worden:
21-22 april 2012 - In het ritme van de natuur
26-27 mei 2012 -  Innerlijke ritme van een vrouw
16-17 juni 2012 - Ritme van kinderen en ouders
Klik voor de brochure hier In het ritme van de natuur Seminar en/of kijk voor meer informatie op de website van Ferial www.ferial.org


De agenda voor 2012
En dan is hieronder weer de agenda met een verscheidenheid aan bijeenkomsten en presentaties. (Zie voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website

Dinsdag 27 maart 2012, in Sneek
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' georganiseerd door Wijs&Water, life coaching.

Programma:

aanvang 19.30 uur en rond 22.30 uur is de lezing afgelopen

Plaats:

boekhandel Van der Velde, Kruizebroederstraat 36 in Sneek

Kosten:

€ 10,-. Over te maken na bevestiging van ontvangst aanmelding door Wijs&Water.

Aanmelden:

uitsluitend per e-mail naar treske.heere@wijsenwater.nl o.v.v. naam, telefoonnummer, aantal plaatsen.

Meer informatie:

binnenkort op www.wijsenwater.nl


Woensdag 28 maart 2012, in Groningen
Presentatie 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' georganiseerd door ONE heart.

Programma:

van 19.30 uur tot 23.00 uur

Plaats:

Huis de Beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4, 9711 JB Groningen

Kosten:

€10,-

Aanmelden:

stuur een mail aan info@oneheart.nu (om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden te reserveren)

Meer informatie:

via de website van Earth MattersVrijdag 20 april 2012, 2012, in Naarden
Presentatie 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' op uitnodiging van het Nederlands
Netwerk Esoteric Healing (NNEH)


Zaterdag 19 mei 2012, in Utrecht
Presentatie 'De Hele Olifant & Leren en Onderwijs' tijdens een bijeenkomst voor alumni en huidige studenten van deMAsteropleiding Ecologische pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht, georganiseerd door Tjeerd Postma.


Zondag 3 juni 2012, in Doorn

Presentatie ‘The Whole Elephant Revealed’ or ‘Insights into the Universal Laws’ tijdens de internationale Science And Non-Duality (SAND)conference van donderdag 31 mei tot en met zondag 3 juni.


Programma:

dinsdag, woensdag en donderdag 29, 30 en 31 mei is er een voor-conferentie met veel workshops

De conferentie begint donderdag 31 mei:
met vanaf 16:30 uur opening van de Conferentie registratie
en 19.30-22.30 uur start van het plenaire programma
Vrijdag, zaterdag en zondag is er een vol en uitgebreid programma met o.a. Tim Freake, John Hagelin, Menas Kafatos, David Peat, Karl Renz, Elisabet Sahtouris, Rupert Spira, Jeff Foster, Unmani, Susan Blackmore, Peter Fenner, Rabbijn David Cooper, Dick Bierman en vele anderen, van 8.00 uur 's morgens gedurende de hele dag en avond. Zie voor alle programmadetails

zondag 11.55 - 12.30 uur - Marja de Vries: ‘The Whole Elephant Revealed’ or ‘Insights into the Universal Laws’

Plaats:

Zonheuvel Conferentie Centrum, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Kosten:

Gewone conferentieprijs € 445 Zie de vele verschillende opties de website

Aanmelden:

via de SAND Europe website

Meer informatie:

zie website www.ScienceAndNonduality.comZaterdag en zondag 16 en 17 juni 2012, in Dalfsen
niet ver van Zwolle
Korte presentaties en vertellingen over 'De Hele Olifant in Beeld', 'Samenlevingen in Balans', 'Leren en Onderwijs in Balans' dit keer vooral met het accent op mijn persoonlijke ervaringen, tijdens de internationale 'Wisdom Gathering' georganiseerd door Stichting Seven Generations


Programma:

Van 16 - 20 Juni 2012 is Dalfsen podium voor een internationale ontmoeting met wijsheidsdragers van over de hele wereld. “Elders” van Indianen, Tibetanen, Maori, Christenen, wijsheidstradities uit Oost en West laten zien, horen en ervaren hoe zij leven vanuit dankbaarheid. Innovatieve en duurzame vormen van o.a. wonen, werken, leven, voeding, gezondheidzorg en scholing ontmoeten en inspireren elkaar.
Voor meer informatie over het programma

Plaats:

Dalfsen

Kosten:

Early bird dagkaarten voor €15 per dag.
Een Early bird-passepartout voor alle 5 dagen (16 t/m 20 juni) kost €70. Deze actie geldt tot 1 mei 2012, daarna kosten de dagkaarten €25 per dag en de passe partout €100.

Aanmelden:

via de ticketshop op de website

Meer informatie:

op de website van Stichting Seven Generations

 

Donderdag 21 en vrijdag 22 juni 2012, in kasteel De Berckt, Baarlo
Presentatie'De Hele Olifant in Beeld'tijdens een tweedaagse van het traject "Touching
the Community Soul"
voor beslissers, beïnvloeders en/of uitvoeders op het gebied van
organisatieontwikkeling, georganiseerd door Erik Mandersloot als onderdeel van het Strategy Center,  Nyenrode Business Universiteit. Zie voor meer info

Zondag 24 juni 2012, in Driebergen
Presentatie 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' tijdens het symposium "De Universele Wetten" georganiseeerd door uitgeverij Ankh-Hermes en Inspirerend leven


Programma:

van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur
11.15-12.30– Marja de Vries: 'De Hele Olifant in Beeld'
Lunch 12.30-13.30
13.30-14.30- Marja de Vries: 'Samenlevingen in Balans'
14.30-16.00-evolutiebiologe Dr. Elisabet Sahtouris: 'From Globalisation to Living Economies' (presentatie in het Engels)
16.00-16.30 vragen/uitwisseling
16.30-17.30 afsluitende borrel

Plaats:

Antropia, Driebergen, pal naast NS station Driebergen-Zeist
(mooie ecolocatie met biologisch restaurant, www.antropia.nl )

Kosten:

€ 59,00 inclusief lunch en borrel

Aanmelden:

Tickets verkrijgbaar bij inspirerendleven.nl

Meer informatie:

op de website van inspirerendlevenZaterdag 10 november 2012, in Den Haag

Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' tijdens een symposium van de Rozenkruisers Orde A.M.O.R.C.


Programma:

Sprekers zijn o.a. Marja de Vries, Lynne McTaggart en Trinh Xuan Thuan
meer info over het programma en de tijden volgt nog

Plaats:

De Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12, Den Haag

Kosten:

meer info volgt nog

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

meer info volgt nogTot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries