De Hele Olifant - nieuwsbrief - augustus 2012

 

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het meer overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.
‘Samenlevingen in Balans’ is de term waarmee ik verwijs naar samenlevingen waarvoor geldt dat inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur.

Lieve mensen,

Nu de vakantie ten einde loopt is hier weer een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen rond mijn boek De Hele Olifant in Beeld, de Engelse editie daarvan als The Whole Elephant Revealed, mijn streven bij te dragen aan de transformatie naar ‘Samenlevingen in Balans’ en de transformatie van leren en onderwijs naar ‘Onderwijs in Balans’.


Samenlevingen in Balans
Ik heb deze zomer heerlijk in alle rust verder kunnen werken aan mijn tweede boek dat zal gaan over ‘Samenlevingen in Balans’ en dus over samenlevingen waarbij inzicht in de werking van de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur. Ik heb me vooral gebogen over het hoofdstuk dat uitlegt dat ‘de manier van leven’ in een ‘Samenleving in Balans’ een spirituele manier van leven is. Om dit helder te krijgen heb ik vooral veel bronnen van en over (ooit) bestaande culturen gebruikt en zijn er weer vele puzzelstukjes op hun plek gevallen. Op dit moment ben ik midden in het hoofdstuk dat gaat over de organisatievorm en –structuur van Samenlevingen in Balans. Ook daarvoor heb ik inmiddels vele bruikbare bronnen gevonden en ik ben erg enthousiast over wat er zich zo allemaal begint uit te kristalliseren en hoe de achterliggende basispatronen zichtbaar worden.
Echter, het schrijven van dit boek is, zoals ik al vaker heb aangegeven, nogal veel omvattend: het is allereerst een hele klus om werkelijk bruikbare bronnen te vinden, vervolgens ben ik dan met een studie bezig om de achterliggende patronen helder te krijgen en dan is er de uitdaging om dat alles helder, overzichtelijk en beknopt op zo’n manier op te schrijven dat het een leesbaar boek wordt. Ik heb al heel wat gedaan en ben ook zeker al een heel eind, maar er is ook nog heel wat werk te doen voordat ik het manuscript af heb. Ik hoop dit najaar en deze winter hier goed aan door te kunnen werken en houd jullie via deze nieuwsbrieven op  de hoogte.

De Hele Olifant heel binnenkort ook als ebook
Nadat de Engelse versie van mijn boek niet alleen als paperback uitkwam maar tegelijkertijd ook als ebook, is er nu het verheugende bericht dat heel binnenkort ook de Nederlandse versie niet alleen als papierenboek maar ook als ebook zal verschijnen. Ik begrijp van Ankh-Hermes dat als alles meezit het ebook a.s. vrijdag beschikbaar zal zijn. De nadere details voor de bestelling weet ik nu echter nog net. Zodra ik dat wel weet zal ik die informatie toevoegen aan mijn website.

De Hele Olifant en Interviews
Terwijl ik tot nu toe slechts een enkele keer een verzoek voor een interview heb gehad, kreeg ik deze zomer drie keer achter elkaar een verzoek voor een interview. Terwijl het eerste (Engelse) interview vooral over mijn boek en mijn verdere plannen gaat, gaan het tweede en derde interview vooral over mij, de persoon achter het boek. Mijn hoop is dat deze laatste twee interviews inspirerend zullen zijn voor de lezers.
Interview in het Engels
Het eerste interview was voor de internationale promotie van de Engelse uitgave van mijn boek The Whole Elephant Revealed. Helma Lieberwerth vroeg of ik een paar vragen wilde beantwoorden voor een interview in haar Nieuwsbrief ‘Level Five Quaning’. Zij ontwikkelde het trainingsprogramma Quaning en beschouwt mijn boek als een van de eerste ‘must reads’ daarvoor en omdat zij ook internationaal werkt was ze erg blij om nu in haar internationale Nieuwsbrief aan te kunnen kondigen dat mijn boek ook in het Engels beschikbaar is. Dit is de link naar het interview (in het Engels) dat gepubliceerd is in de First edition van ‘Level Five Quaning’ June 2012 en dat zo via haar nieuwsbrief de internationale wereld in is gegaan: 'English edition now available! - The Whole Elephant Revealed'
Interview voor de website van EarthMatters
Verder werd ik benaderd door Marianne Jaspar die graag mensen interviewt voor de website van EarthMatters. Zij was vooral geïnteresseerd in wie ik was en hoe ik De Hele Olifant in Beeld heb kunnen schrijven. Nadat we een hele middag met elkaar hebben zitten praten schreef zij de volgende tekst, die op 15 juli 2012 gepubliceerd is op de Earth Matters website, bij Het Andere Nieuws: '... een leven op weg... en op die weg naar een boek voor heel de aarde'  
Interview voor het tijdschrift De Teth
En ik werd benaderd door Vera Mulder. Zij heeft een paar jaar geleden al een lovende recensie over De Hele Olifant in Beeld geschreven voor De Teth, het Tijdschrift voor educatieve en
therapeutische hypnose. Dit is het vakblad van de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten), dat ieder kwartaal uitkomt. En nu wilde ze graag een interview voor hetzelfde tijdschrift. Ook met haar heb ik een hele middag gesproken, met name over hoe het me in de loop van mijn leven steeds meer gelukt is om trouw te zijn aan mezelf en ik zo uiteindelijk op het pad van mijn zielenwens ben geraakt. Het resultaat is een uitgebreid verhaal geworden met de titel ‘Lopen in de mist’. Het is al wel af maar nog niet gepubliceerd. Zodra het interview in De Teth is verschenen, zal het ook op mijn website te lezen zijn bij de andere interviews

Het gebruik van De Hele Olifant in Beeld
Ik ben erg blij om steeds weer nieuwe berichten te horen over waar en hoe De Hele Olifant in Beeld gebruikt wordt. Ik heb in vorige nieuwsbrieven al een aantal van deze voorbeelden genoemd. Hier volgen er nog een paar die mij recent ter ore kwamen:
= Terwijl Helma Lieberwerth al aangaf dat zij De Hele Olifant in Beeld bij haar trainingen gebruikt, hoorde ik ook dat De Hele Olifant in Beeld als een rode draad loopt door de cursus TCC (Transpersoonlijke Coaching en Counseling). Voor deze cursus geldt als toegangseis een master practitioner in NLP en het wordt gegeven bij Arcturus in België en Smara Siddhi in Schiedam.
= Ook Edith Mol liet me weten dat zij mijn boek en dus de universele wetten o.a. gaat gebruiken als uitgangspunt bij haar trainingen ‘persoonlijke en spirituele groei’.
= En iemand stuurde mij een nieuwsbrief van De Walnoot, Ruimte voor Levenkunst in België, waarin te lezen is dat men daar dit najaar een serie van 8 bijeenkomsten start (ongeveer één keer in de 6 weken)  onder de titel ‘De Hele Olifant in Beeld’ waarbij op iedere bijeenkomst één van de universele wetten onder de loep genomen zal worden. Ze schrijven dat het niet de bedoeling is om door het lezen van het boek ‘slimmere’ mensen te worden, maar om ‘mooiere’ mensen te worden. Ter voorbereiding van iedere bijeenkomst wordt iedereen gevraagd om het hoofdstuk van die specifieke wet enkele keren grondig door te lezen; te proberen om - bij wijze van oefening voor jezelf - de kern van die wet op te schrijven; en na te gaan wanneer en op welke manier je die wetmatigheid herkent en eventueel kan toepassen in je dagelijks leven. Dus voor de Belgen onder jullie die dit lezen mogelijk nog iets om je bij aan te sluiten en voor anderen mogelijk inspirerend om ook zoiets te gaan doen.

Uitnodigingen om bij te dragen aan opleidings- en trainingsprogramma’s
In Nederland  
= Terwijl ik in 2012 al voor de derde keer gevraagd ben om bij te dragen aan het programma ‘Touching the Community Soul’ voor beslissers, beïnvloeders en/of uitvoeders op het gebied van organisatieontwikkeling (georganiseerd door Erik Mandersloot als onderdeel van het Strategy Center, Nyenrode Business Universiteit), ben ik nu ook uitgenodigd om in 2013 een bijdrage te leveren tijdens 'Oorspronkelijk Leiderschap: creating a better future now!', een nieuw postgraduate leiderschaps-programma  van de Hogeschool Rotterdam, dat zich richt op leiders die inzien dat we op de drempel staan van een nieuw tijdperk.
Internationaal  
= Verder kreeg ik een email van Dr. Surendra Pathak van de IASE Deemed University, Gandhi Vidya Mandir, in Rajasthan, in India, waarin hij mij vertelde over een groots interdisciplinair project dat men aan zijn universiteit is begonnen en dat als doel heeft om (wetenschappelijk) onderzoek te doen naar hoe wereldwijd harmonie en vrede gestimuleerd zou kunnen worden. Men wil die inzichten vervolgens gebruiken om toe te werken naar een ‘universeel curriculum voor vrede- en harmonie-onderwijs’. Vanwege mijn werk rond de universele wetten heeft hij mij gevraagd om mee te willen denken en in dat kader uitgenodigd als ‘Central Advisory Board Member’…
= En vlak voor de zomer ontving ik een mailtje van Peter Merry met de uitnodiging om in 2013 een bijdrage te leveren aan de ‘Wisdom University in Europe’  (www.wisdomuniversity.org) dat in Nederland georganiseerd wordt rond de vragen: What is actually happening in the world? What do our ancient wisdom traditions have to help us deal with it? How do the insights of frontier science support us? And how do we collectively practise a modern wisdom culture?
Ik ben benieuwd hoe mijn bijdrage aan deze internationale projecten zich verder zal ontwikkelen en zal jullie op de hoogte houden in de volgende nieuwsbrieven.


De agenda voor 2012
En dan is hieronder weer de agenda met de komende presentaties, waaronder drie bijeenkomsten rond De Hele Olifant in Beeld die voor iedereen toegankelijk zijn: in Zwolle, in Capelle aan de IJssel en in Schagen. En verder de internationale dag rond ‘Science & Spirituality’ van de A.M.O.R.C. Rozenkruisers in Den Haag, waar ik één van de sprekers ben en o.a. Lynne McTaggart een van de andere sprekers zal zijn. Aanvankelijk dacht ik dat ik geacht werd om hier in het Engels te spreken, maar ik heb nu de bevestiging gekregen dat ik op deze internationale dag toch gewoon in het Nederlands kan spreken omdat er een simultaanvertalingssysteem aanwezig zal zijn.


Woensdag 12 september 2012, in Zwolle
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van Inspiratiewinkel Ana Sofia in Zwolle


Programma:

aanvang 20.00 uur
tot 22.00 uur

Plaats:

Statenzaal Bibliotheek Zwolle, Diezerstraat 80 te Zwolle (Centrum)

Kosten:

€ 15,- p.p.- / €13,50 voor bibliotheekpashouders

Aanmelden:

per email naar lezingen@anasofia.nl
Kaarten zijn ook te koop in Ana Sofia

Meer informatie:

meer info op de website van ana sofiaZondag 30 september 2012, in Capelle aan den IJssel

Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van Yolanda van de Merwe, Volledig Verbonden


Programma:

13.30 uur zaal open
14.00 uur aanvang tot 16.30 uur

Plaats:

van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164 te Capelle aan den IJssel

Kosten:

€15,00 pp inclusief consumpties

Aanmelden:

per email naar Yolanda van de Merwe

Meer informatie:

meer info op de website VolledigVerbondenDinsdag 9 oktober 2012, in Schagen
Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' op uitnodiging van de werkgroep 'Leiderschap in BewustZijn, op weg naar meesterschap', één van de afdelingen van Wat Bezielt Schagen. Deze avond is een onderdeel van een serie van 6 lezingen, maar kan ook los van de andere avonden worden bezocht.


Programma:

aanvang 20.00 uur. De zaal zal een half uur voor aanvang open zijn.
tot ongeveer 22.00 uur

Plaats:

Slot, Slotplein 4, Schagen

Kosten:

€ 15,00 voor alleen deze avond.
Deelname aan 6 bijeenkomsten, zie flyer, € 75,00

Aanmelden:

Reserveren voor alleen de avond op 9 oktober via aanmelding bij Lies Dik, tel. O224 213738 of via losse kaartverkoop aan de kassa op de avond zelf.
Reserveren voor de hele serie van 6 avonden zie de flyer

Meer informatie:

via www.leiderschapinbewustwording.nl
bij Alicja Berlinski, tel: O6 54745O89
en in de flyerZondag 28 oktober 2012, in Heiloo

Presentatie'De Hele Olifant & Gezondheid'tijdens een bijeenkomst van de 'Kring van
Nieuwetijdstherapeuten'.


Woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 november 2012 i
n de Ardennen, België
Presentatie 'Universele wetten in de praktijk' tijdens een tweedaagse van het traject "Touching the Community Soul" voor beslissers, beïnvloeders en/of uitvoeders op het gebied van organisatieontwikkeling, georganiseerd door Erik Mandersloot als onderdeel van het Strategy Center, Nyenrode Business Universiteit. Zie voor meer info


Zaterdag 10 november 2012, in Den Haag

Presentatie 'De Hele Olifant in Beeld' tijdens de internationale dag 'Science & Spirituality' van de Rozenkruisers Orde A.M.O.R.C.


Programma:

8.45 - 9.00 uur: Inloop en opening
9.00 -10.15 uur: Marja de Vries
10.15 - 10.45 uur: Pauze
10.45 -11.00 uur: Muzikaal intermezzo
11.00 -12.15 uur: Tom McFarlane
12.15 - 13.30 uur: Lunch
13.30 - 14.45 uur:Lynne McTaggart
14.45 - 15.15 uur: Pauze
15.15 - 15.30 uur: Muzikaal intermezzo
15.30 -16.45 uur: Michel Bénot
16.45 - 17.00 uur: Sluiting
Er is een simultaatvertaalsysteem aanwezig. Daarom zal mijn presentie gewoon in het Nederlands zijn.

Plaats:

De Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12, Den Haag
Routebeschrijving

Kosten:

€ 35, 00

Aanmelden:

via het inschrijfformulier op we A.M.O.R.C. website
Uw inschrijving is definitief na ontvangst van inschrijvingsgeld

Meer informatie:

op de website van A.M.O.R.C.2013


Vrijdag 19 april 2013, in Rotterdam

Presentatie'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans'tijdens 'Oorspronkelijk Leiderschap: creating a better future now!' een nieuw postgraduate leiderschaps-programma van de Hogeschool Rotterdam, dat zich richt op leiders die inzien dat we op de drempel staan van een nieuw tijdperk.
Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,


Marja de Vries