De Hele Olifant - nieuwsbrief - oktober 2010


Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden
, functioneert het optimaal, komt het meer overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.

Lieve mensen,

 

Hier is weer een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen rond De Hele Olifant in Beeld, mijn streven bij te dragen aan de transformatie naar Samenlevingen in Balans en mijn inspanningen rond de transformatie van leren en onderwijs naar Onderwijs in Balans.

5 Lezingen in november de Maand van de Spiritualiteit
Ik stuur deze nieuwsbrief iets eerder dan normaal, zodat ik tijdig de informatie voor de 5 lezingen die ik in november – de Maand van de Spiritualiteit - zal geven, onder jullie aandacht kan brengen. 3 november ben ik in Amsterdam op uitnodiging van de 50 plus groep van de Dominicuskerk, 7 november in Meppel bij het Apostolisch Genootschap, 10 november bij Stichting In-zicht in Joure, 14 november bij de werkgroep ‘De Nieuwe Mens’ in Naarden en 28 november opnieuw in Amsterdam, nu bij de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit. De informatie over de details staan bij de Agenda onderaan dit bericht.

De vertaling van De Hele Olifant is in volle gang
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn de ontwikkelingen rond de Engelse vertaling van De Hele Olifant in Beeld niet alleen in beweging gekomen, maar volop aan het stromen, want we hebben inmiddels niet alleen een geschikte vertaler, maar ook al het benodigde geld om de vertaling te kunnen bekostigen!
Allereerst was er al heel snel een vertaler in beeld, die eerst één hoofdstuk als een proefvertaling heeft vertaald. Op basis daarvan kwamen we samen tot de conclusie dat een optimale vertaling van een boek zoals De Hele Olifant niet uitsluitend het werk kan zijn van een vertaler – welke vertaler dan ook maar - maar dat het vraagt om een nauwe samenwerking van mij als auteur met de vertaler. Daarom hebben we besloten dat de vertaling een samenwerking zal zijn tussen de vertaler en mij. Een bijkomend voordeel hiervan is, dat de vertaler zijn prijs een stuk naar beneden heeft gedaan waardoor het totale benodigde bedrag voor de vertaling een stuk lager uitkomt dan we aanvankelijk dachten. Het betekent enerzijds dat het wel wat extra tijd van mij vraagt, maar het betekent anderzijds dat we met 5 toezeggingen om bij te dragen als ‘1 van de 10’ het totale bedrag al bij elkaar zouden hebben. En tot mijn grote vreugde en met grote dankbaarheid kan ik melden dat die 5 toezeggingen - van drie personen, een stichting en een bedrijf - er inmiddels ook al zijn! Kortom, we hebben de vertaler de opdracht gegeven, en we zijn al een tijdje druk met de vertaling bezig en als alles volgens plan verloopt is het hele boek per 1 januari 2011 helemaal vertaald! Dat betekent dat we in het nieuwe jaar aan de slag kunnen om een geschikte uitgever te vinden. ’.

Publiciteit rond De Hele Olifant
Rinus van Warven, die me afgelopen zomer voor Omroep Gelderland heeft geïnterviewd, heeft ook een recensie over mijn boek geschreven voor het septembernummer van het tijdschrijft van de VrijmetselarijKUZ, Ken Uzelve. En een vergelijkbare recensie van zijn hand heeft in augustus in de Tubantia, het dagblad van Twente gestaan.
En in het oktober/novembernummer van het tijdschrift PRANA heeft Aat de Kwant ook aandacht besteed aan De Hele Olifant in Beeld.
Verder heeft Gre de Groot, coördinator ‘vijftig plus groep’ van de Dominicuskerk, als aanloop op mijn presentatie daar ook een mooie recensie geschreven als aankondiging voor de presentatie van 3 november 2010 in de Dominicuskerk in Amsterdam. Zie recensies.

Samenlevingen in Balans en een gift-economie
Terwijl ik rustig doorwerk aan mijn boek over Samenlevingen in Balans, heb ik op mijn website wat informatie en linken toegevoegd over het derde congres hierover (na de eerste in 2003 in Luxemburg onder de titel ‘Societies in Balans’ en de tweede in 2005 in Texas, USA onder de titel ‘Societies of Peace’) van 23 tot 25 oktober in 2009 in  Toroto in Canada, dit keer onder de titel "A (M)other world is possible: Matriarchal Studies and the Gift Paradigm". Tijdens dit congres stond met name een ander paradigma voor economie centraal, o.a. gebaseerd op de logica van het geven van giften. Alle presentaties van dit congres - zowel van vrouwen uit westerse culturen als van vrouwen met een achtergrond in Samenlevingen in Balans - zijn op video opgenomen en op het internet te bekijken! "Als mensen leven we in de gift ook al realiseren we ons dat niet," legt Genevieve Vaughan in haar keynote presentatie uit, "Iedere inademing is vrij, een gift, en met iedere uitademing geven we een gift aan de bomen." Ze legt uit dat moeders in feite de dragers van het gift geven paradigma zijn, niet omdat ze altruïstisch of beter zijn dan anderen, maar omdat moeders aan kinderen geven niet - itt tot uitwisselen - om iets van gelijke waarde terug te ontvangen, maar in de allereerste plaats om in de behoefte van het kind te voorzien. Zie voor haar hele presentatie "A Maternal Humanity and the Gift Paradigm" op video. Ook de andere presentaties van dit congres zijn beschikbaar op video  en zeer de moeite waard. Zie ook deze webpagina

De Hele Olifant en Biodanza
Jantine Gerbscheid en Monique ten Tusscher, twee vrouwen die biodanza les geven, hebben geïnspireerd door De Hele Olifant in Beeld een aantal biodanza-dagen georganiseerd in Gouda rond het thema ‘De universele wetten van het leven’.  26 september was gepland rond de Wet van Trilling, 21 oktober staat de Wet van Overeenstemming op het programma en 28 november de Wet van Eenheid. Dit is een prachtige gelegenheid om niet over de universele wetten te lezen of te horen vertellen, maar om ze te ervaren. Iedereen is welkom en nadere informatie is te vinden onderaan dit bericht.

Agenda

En dan de agenda met vijf presentaties in november, waarvan een speciaal over ‘De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans’. (Zie voor de meest actuele agenda, de agenda op mijn website.

 

Woensdag 3 november 2010, Amsterdam
lezing 'De Hele Olifant in Beeld' dit keer onder de titel 'Universum en gegrond optimisme' georganiseerd
door 'de vijftig plus groep' van de Dominicus gemeente in Amsterdam


Programma:

lezing van 19.30 – 22.00 uur

Plaats:

Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Kosten:

€ 7,--

Aanmelden:

Iedereen welkom, opgeven via de mail gredegroot@upcmail.nl of telefonisch 036-5452310 

Meer informatie:

op de website van de dominicusgemeente


Zondag 7 november 2010, Meppel

lezing 'De Hele Olifant in Beeld' als inleiding van de thema middag 'Bevrijd van Tijd' in het kader
van de Maand van de Spiritualiteit georganiseerd door Het Apostolisch Genootschap in Meppel


Programma:

14.00 - 14.15 uur Inloop met koffie en thee
14.15 - 15.30 uur Inleiding 'De Hele Olifant in Beeld' door Marja de Vries
15.30 - 17.00 uur Workshops, zie voor de nadere details
17.00 - 17.30 uur Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

Plaats:

in het gebouw van Het Apostolisch Genootschap, Witte de Withstraat 2, Meppel

Kosten:

Vrij entree, vrijwillige bijdrage is van harte welkom

Aanmelden:

reserveren is noodzakelijk via email: inspiratie@apgenmeppel.nl en daarbij aangeven welke workshops de eerste en tweede voorkeur hebben, zie voor een korte omschrijving van de workshops,

Meer informatie:

Voor vragen, Wim Koomen tel. 0516-452254 of 06- 51983668
en verder op www.apgen.nl/organisatie/actualiteiten/agenda
en op www.eeuwig.nu


Woensdag 10 november 2010, Joure
lezing 'De Hele Olifant & Samenlevingen in Balans' georganiseerd door Stichting In-zicht, Joure


Programma:

lezing van 19.30 uur tot 22.00 uur, met halverwege een pauze
van 22.00 tot 23.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen.

Plaats:

Party Zalencentrum: 't Haske Joure, Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure

Kosten:

€ 9,--

Aanmelden:

zie voor details: de website van St. In-zicht

Meer informatie:

over de lezing zie www.in-zicht.nl


Zondag 14 november 2010, Naarden

lezing 'De Hele Olifant in Beeld' georganiseerd door de werkgroep "De Nieuwe Mens"


Programma:

De lezing begint om 10.30 uur en eindigt om ca. 13.00 uur, met halverwege een pauze voor thee of koffie.

Plaats:

de Besanthall van het Theosofisch Centrum, Meentweg 9 (verlengde van de Flevolaan) in Naarden.

Kosten:

€ 10,--

Aanmelden:

via de vernieuwde website en overmaking van het verschuldigde bedrag binnen 7 dagen na inschrijving naar bankrekening 45 32 294 t.n.v. Werkgroep De Nieuwe Mens, Bussum.
Of via het inschrijfformulier achterin het programmaboekje.

Meer informatie:

Voor meer informatie zie de website www.nieuwemens.nl  


Zondag 28 november 2010, Amsterdam

lezing 'De Hele Olifant in Beeld' georganiseerd door de "School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit" in Amsterdam.


Programma:

De lezing begint om 14.00 uur en eindigt om ca. 16.15 uur, met halverwege een pauze voor thee of koffie.

Plaats:

"School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit", Agamemnonstraat 44, hoek Stadionkade, Amsterdam

Kosten:

aanbevolen bijdrage € 5,--

Aanmelden:

meer info volgt nog

Meer informatie:

Voor verdere informatie over de School: www.praktischefilosofie.nl


2011

Vrijdag 13 mei 2011
lezing 'De Hele Olifant in Beeld' op het 3e nationaal congres van de ABB, Artsenvereniging voor
Biofysische Geneeskunde en Bio-informatie Therapie in de Congrescentrum ‘1931’ Brabanthallen
te ‘s-Hertogenbosch


Programma:

programma

Plaats:

Congrescentrum ‘1931’ Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch

Kosten:

Aanmelden:

meer info via inschrijving@samen-genezen.nl

Meer informatie:

website www.samen-genezen.nl


Tot zover het nieuws rond “De Hele Olifant in Beeld” en mijn werk.

Lieve groetjes,

Marja de Vries

 

 

 

UITNODIGING

drie zondagen in de herfst
BIODANZA in GOUDA

                 
                 rond het thema
‘de universele wetten van het leven’

26 september – de wet van trilling
31 oktober – de wet van overeenstemming
28 november – de wet van eenheid

Jantine Gerbscheid en Monique ten Tusscher nodigen je van harte uit om met hen mee te dansen. De dagen behoren tot een serie. Je kan je per dag aanmelden.

  1. aanvang:  11.00 uur, einde:    ± 17.00 uur

  2. kosten:      € 40,-

  3. adres:       de Ridderslag, Ridder van Catsweg 256a Gouda

  4. informatie en opgave bij Jantine:

                     gerbsch@hetnet.nl of 06-30966755

  1. Iedere dag bestaat uit twee vivencia’s (dansworkshops) met tussendoor een picknick. We vragen je om voor deze picknick iets mee te brengen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Als iets in lijn is met de universele wetmatigheden, functioneert het optimaal, komt het meer overeen met wie we in essentie zijn, is het in balans en harmonie met het grotere geheel en draagt het bij aan het welzijn van alles en iedereen.